Mi lehet a cicám baja? (tudásbázis)
Nekünk kutyánál tanácsolták, de biztos cicára is igaz, hogy vigyázzunk, hogy ne adjunk neki nagyon hideg vizet/innivalót. Főleg nyáron, ha nagyon meleg van, akkor egy-kettőre begyullad a torka a hideg víztől, a gyulladás meg rámehet a szívére, tüdejére... És mivel az állatok elég jól viselik a betegségeket, gyakran előfordul, hogy amikor az ember észreveszi, hogy baj van, akkor már késő.
Részvétem mindenkinek, aki vesztette már el háziállatát :(
Nagyon meg tudlak érteni, s sajnállak. Nekem is van több befogadott cicusom. Olyanok, akiket a gazdik meg akartak fojtani, vagy kidobták öket egyszerüen az utcára.
Ezért tudom, hogy tüdögyulladást, ha idöben mész állatorvoshoz, kezelni lehet.
Egyébként a huzattól óvni kell a cicusokat, mert attól kapnak gyakran tüdögyulladást.
Köszönöm szépen!
Mazsi45: Együtt érzek! Sajnálom! :(
Van egy másik, nagy cicám is, azóta tejben-vajban fürdetem. Ahogy a kutyáimat is! :) Egyébként az idő segít.
Meghalt! :(
Szegény előtte nap már alig kapott levegőt, nagyon rosszul volt. Annak örülök csak, hogy nem szenved már. Senkinek nem kívánom ezt (a tüdőgyulladást), mert borzalmas végignézni... :,(
Jaj ne! :(
Az időjárás is változott, az is befolyásolja a gyógyulást. Hátha csak emiatt volt.
Hogy van a cicus?
Köszönöm!
De most tényleg nagyon aggódok érte... Ma nagyon rosszul van. Már a száján veszi a levegőt, le sem fekszik. Lehet, hogy nem éli túl. :(
A tüdőgyulladás elég hosszadalmas betegség. Pihenjen, aludjon sokat a cica, ne játsszon, mert akkor ismét belázasodik. Legyen meleg helyen, igyon sok vizet, esetleg picit mézes kamilla teát (halványat, langyosat).
Az enyémeknek ilyesmit adtam, mikor nagyon betegek voltak.
Nem jutott eszedbe, hogy orvoshoz vidd, méghozzá minél előbb? Hisz több betegség tünetét is felsorolod?
A szeme nem gyulladt, nem könnyezik? Nem köhög? Nem fullad? Nem lázas (bár ha még nem volt cicád, azt nem tudhatod, hogy mikor lázas). Nem prüszköl?
Elég nehéz látatlanban mondani bármit is, vagyis annyit, hogy VIDD ORVOSHOZ!
Még gyerek, szegényke!... :'-(
Teljes szívemből mielőbbi gyógyulást kívánok neki.
Tüdőgyulladás kezelésére nem tudok tippet adni. Az ugye még az embernél is csak antibiotikummal gyógyítható és ott is mindig benne van a pakliban, hogy nem segít a gyógyszer. Valami immunerősítőt kap? Ha esetleg az ínye be van gyulladva, akkor kérdezzétek meg a dokit, hogy valamilyen ecsetelőt használhattok-e rá, legalább ennyivel mentesítve lenne a szervezete.
Nem tudom mennyire jó ötlet, meg kéne kérdezni a dokit, hogy gyógyteát ihat-e a cica, hátha...
Ez lehet ördögi kör. A mi kutyánk nem rágott gyerekkorában, sőt felnőttként sem. A száraz tápot sem volt hajlandó megenni, jutalomfalatokat sem és a lakásban sem rágott meg semmit. Ettől tiszta fogkő lett a fogazata, begyulladt az ínye, elkezdtek mozogni a fogai és akkor csinálta ezt.
Neki szerencséje volt, de a szájüregi gyulladás átterjedhet vesére, szívre, agyhártyára. Gondolom tüdőre is.
Bár a cicusod még fiatal ahhoz, hogy fogköves legyen, de majd később szoktassátok rá a rágásra.
Akkor nem a fogkő a hibás, de a gyulladás átterjedhetett a szájüregébe is.
Sajnos nem tudok segíteni. :((
Köszönöm szépen!
Hát az a helyzet, hogy szegényem nagyon beteg. 2 hete véreset pisilt és nagyon le volt gyengülve. Elvittük dokihoz, adott neki szurit férgesség ellen, meg nagyon bolhás is volt. Abból nagy nehezen kigyógyult. Nemrég megint rosszul lett, nagyon gyenge volt, mindig a napra ment, nagyokat lélegzett. Pár napja megint dokihoz vittük. Most tüdőgyulladása van. A doki azt mondta, hogy kétféle tüdőgyulladás van, az egyik halálos. Reménykedünk, hogy ez nem az. Adott antibiotikumot, szurit. Ez hétfőn volt. De nagyon nehezen eszik és iszik. Azt hittük emiatt van, de most ez a hang... Tényleg olyan, mintha a fogával lenne valami. Akkor megint irány a doki!
Egyébként elég rosszul van most is...Nagyon nehezen lélegzik, de mintha kicsit azért jobban lenne. Volt esetleg valakinek tüdőgyulladásos cicája???
Hja, most ,hgy visszagondolok, fogkove is volt.
Adunk neki azota cicajutifalit, ami fogko elleni, mivel perzsa macska, nem vadaszik, nem igazan rag, nekik kellenek ezek a ragcsak :)
További ajánlott fórumok:
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- A cicámnak nem tudom mi baja lehet nagyon szomorú nem csak mérgezett egeret ehetett vagy mérget?
- Mi baja lehet a cicámnak?
- Mi lehet a baja a cicámnak?
- Könnyezik a cicám szeme! Mi baja lehet?
- A cicámnak az egyik szeme nagyon piros és könnyezik neki, szerintetek mi baja lehet?