Mi kell egy esküvőhöz és mi mennyibe kerül? (tudásbázis)
Nekünk 5 évvel ezelőtt volt az esküvőnk.
A ruhát kölcsönöztem, a férjemnek vettünk egy öltönyt. A tortát bónuszként kaptuk a vacsora helyszínén, ami egy étterem volt. Zene nem volt, csak egy szolid vacsora.
A meghívót pedig barátnőmmel csináltuk. Vettem színes papírt és arra nyomtattunk egy szép képet és írtunk rá szöveget és a boríték egy árnyalattal volt sötétebb mint a papír. Egyedi és olcsó is volt így...
Nekem -mint mindenhol-ingyen ment a tanácsi esküvő!!! Azért nem kell fizetni, viszont ha zenét akarsz alatta,azért már igen, ez mindenhol változó!(4ker-ben 7000ft)
Nos plusz a gyűrű, gondolom a ruha amit viselsz..kölcsönzöd vagy csináltatod...és utána hová mentek...étterembe vagy haza...
Nekünk 1hónapja volt az esküvőnk, trófea étterembe mentünk 36fős násznéppel, ami mivel pénteken ebédidőben volt, fejenként 2700ft volt.
Nekem a gyűrű és a ruha 440ezer volt........kissé bánom, hogy a ruhára ennyi pénzt kidobtam, el is adom,mert csináltatott.....
Sok boldogságot nektek!!!!!!!
Ha gondolod olvasd el a naplóm, elmeséltem a lagzim...hátha levonsz tanulságot!!
Az önkormányzatnál a terembérlés 5000, zene mindegy, hogy viszed vagy adják 9000, pezsgő ha jól emlékszem 2800. Plusz fotó, videó stb.
Atöbbi a létszámtól és a szervezéstől függ.
Az határozza meg, hogy mi kell egy esküvőhöz, hogy
-kicsi vagy nagy esküvő
-mindenkit ismersz vagy a fele pereputtyot akkor ismered meg
-beleszólnak e az örömszülők, vagy nem
-meg kell felelned külsőségi elvárásoknak, vagy se
-helyileg hol akarod tartani (Pest, vagy máshol?)
-Kell e terembérleti díjjat fizetnetek, vagy annyian lesztek, hogy az étterem ezt elengedi
-ha virágosnál protekciód van.
Ez mind-mind meghatározza az árfolyamot!!!
A fényképészt senki sem említette!!!!!! Nehogy elfeledd!!!!!
Sok boldogságot :-)
Hát elolvastam azt a fórumo amit ajánlottál d enem lettem okosabb.
Pl. a ruha az nem anniyra érdekel mert izlés kérdése ki milyet választ és menniybe kerül. De pl a meghivó az menniybe kerül/db? Vagy pl egy vőfény menniy egy estére? Zenekart menniyért lehet bérelni? a kaja menniyre jön ki per fő per kaja?
Fórum - Esküvőt olcsón kreatívan
ezt keresd meg és ott nagyon jó ötleteket találsz:)
Menyasszony meg vőlegény:)
Remélem érted a viccet?:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen a jó iskolatáska, mire kell figyelni a vásárláskor, mennyibe kerül átlagosan egy jó iskolatáska?
- Hogyan kell a jogosítvány meghosszabítását intézni? És kb. mennyibe kerül?
- Gyantázás otthon.Hogy kezdjek hozzá?Mit kell venni?Mennyibe kerül?
- Az egyházi esküvőhöz csak megkeresztelve kell hogy legyünk, vagy kell még valami más is?
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül egy sima polgári esküvő? Illetve mennyivel előtte kell bejelentkezni?
- Mi kell egy igazi esküvőhöz télen?