Mi javasoltok, 1 éves gyerkőcnek milyen cipőt adjak a lábára az utcára? (puha talpú, kérges, betétes stb…) (tudásbázis)
Négy hónapos volt a lányom, amikor csípőszűrésre vittük. Ott azt mondta az ortopéd szakorvos, hogy a bébikompot és a Siesta cipőt felejtsük el, minél többet járjon majd a gyerek mezítláb, és sarokbillenéses cipőt vegyünk majd, ha megtehetjük.
Egyelőre még nincs itthon gyerekméret, 25 ezer forint körüli az ára, ha csináltatjuk. A puha talpú cipő is megteszi szerintem, de az semmiképpen nem jó, ha mesterségesen (lásd Siesta) csinálunk boltozatot a talpában...
Egyébként szerintetek mennyire lehet sétával terhelni a gyerkőcöt?
A férjemmel ezen sokat vitázunk, ő húzná nyúzná a gyereket, én meg felveszem, ha leül, vagy elém áll.
(mondjuk mi még csak kétkezesen sétálunk)
nem kell otthonra cipő. ha hideg a padlótok akkor max vastagabb zokni.és kész. felesleges. az ősember sem járt cipőbe:)))
meg tény hogy egészségesebb ha mezitláb van.jobban edzi a talpat mint a cipő
Miért nem?
Èn sem tervezem..de sokan azt mondják benn is kemény a talaj jobb....de nekem például otthon kényelmesebb zokniban lenni...ezért gondolom,hogy a kicsikémnek is az lenne.
Igen, akkor javasolják a cipőt, ha már a lakáson kívül megy. Pont ezért voltam bajban, mert már 10-11 hónaposan elindult, otthon zokniban volt, de ha valahova mentünk muszáj volt cipőt adnom rá, mert nem lehetett ölben tartani, a kocsicipőben meg nem hagytam menni.
Ráadásul 16-17 es lába volt a cipők nagy része meg 18-tól kezdödik.
Harántemelő, a legtöbb ortopéd orvos nem ajánlja, mert a kisbaba lába még teletalp és ha harántemelős cipőt hord, akkor a boltozat nem magától alakul ki és az izmok ellustulnak (remélem jól fogalmaztam meg), a másik, hogy ha a harántemelő rossz helyre esik, túl kici vagy túl nagy a cipő, akkor az még rosszabb.
én csak utcára adtam cipőt rá és csak akkor mikor valóban ment is. otthon sosem és a babakocsiban is csak akkor ha tél volt és fázott a lába.
felesleges
szerintem
Én itthon nem adok rá cipőt, csak ha az utcán sétál...
Gondolom az ősember sem járt cipőben, amikor járni kezdett. :)
Èrdekelne miért nem akartál haránrtemelöset..én is lassan cipöválasztás elött állok.
Még nem jár,de már lépeget oldalra,még várom a cipövel,de már tapogatózom az ügyben.
Ki mikor adott cipöt a babára?Nem a dekorcipö-kocsicipö érdekel..hanem a rendes cipö.
Azért ez nem semmi!!!!
Használtan esetleg érdemes (bár annyira nem vagyok híve)?
látom, Deichmann-ban lehet kapni...
Hát elég húzós ára van, ahhoz képest, hogy 1-2 hónap múlva már nem használjuk az adott méretet...
no majd utána nézek ennek az elefaten-nek... :)
bilizésről csak a kezdés időpontja érdekelt volna, a módszerről már annyit olvastam, hogy lassan tanfolyamot indíthatnék... :)))
bilizés az van dögivel:DDDD
ird be itt a hoxán szobatisztaság.annyi jön ki hogy nem győzöl majd keresgélni:))
Sziasztok,
Köszi a hozzászólásotokat!
A gyerkőc még "csk" segítséggel jár...
Azért kérdeztem, mert a TV-ben egy baba műsorban egy ortopédus azt mondta nem kell betétes, lényeg, hogy puha talpú legyen, viszont a kérgességére nem emlékszem...
Egyébként a bilizés is érdekelne, csak nem akartam új fórumot óndítani... :))
Barack
Gondolom megy a babád, azért kérded. Akkor magas sz
árú, keménty talpút. Ha nem megy, nem kell cipő.
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Egy jó ideje zöldségen élek, mégsem indult meg a fogyás látványosan.....mit javasoltok??
- A párom rettentő vékony!!! (Férfi) Mit javasoltok, hogy tudna nőni, izmosodni?
- Mit javasoltok gyomorfájás enyhítésére?
- 6, 5 millió forint kellene! Mit javasoltok?
- Mit javasoltok szúnyogcsípésre?