Mi az a "who protokol" a mentősöknél? (tudásbázis kérdés)
Ez az!
Triage
Az egészségügyi mentésben, ellátásban van egy protokoll. Most nem jut eszembe, hogy magyarul hogy hívják.
A lényege az, hogy szigorú és érzelem mentes sorrendbe rakják a betegeket, sérülteket és először azokat látják el, akiknél van esély a túlélésre,illetve van lehetőség arra,hogy záros határidőn belül oda tudják szállítani, ahol meg tudják menteni az életét.
Építőiparban dolgozom/dolgoztam és egy eü. intézeti projekt kapcsán olvastam anno utána.
Én inkább szakmai protokollra tippelnék, konkrétan a mentéssel, sürgősségi ellátással kapcsolatban.
Valami olyasmire, mint a SBO triage ellátása, csak ez kint történik területen. Egyszerűbb lenne besétálni egy mentőállomásra, és informálódni, amennyiben ez egy vizsga része lenne :)
Így egyben nem tudom a választ.
Inkább a magyar mentősök protokolljában keresgélj.
Ha a kislányod halálával kapcsolatban kérdezed, szerintem ne kutasd a választ. Ahogy másik fórumon írtad, találtál ügyvédet, bízd rá a dolgot.
Őszinte részvétem a veszteség miatt.
Tudom, könnyű mondani, de nincs más választásod: el kell fogadnod a történteket. Még ha kiderül is, ki hibázott – ha valóban hibázott valaki -, a kislányodat nem fogja visszahozni az eredmény.
Sok erőt az élet egyik legkegyetlenebb csapásának elviseléséhez!
Szép Napot.
Tudna valki segiteni abban mi az a who protokol a mentösöknél??
További ajánlott fórumok:
- Hosszú protokoll, első lombik. Beszélgessünk.
- Megkeresztelhető a kisfiam, ha csak az egyik szülője van megkeresztelve? Mi a protokoll?
- Terhesgondozási protokoll
- Emlődaganatnál milyen a kezelési protokoll?
- Lombik program esetén mi dönti el, hogy melyik protokoll mellett dönt a kezelőorvos?
- Milyen protokolláris szabályok érvényesek fél-informális interjú alkalmával