Mi az a hypoxi-tréning? (tudásbázis)
Sziasztok!
Tud valaki a 17.,18.,vagy 19.kerületben viszonylag jó árban lévő hypoxis helyet?
Köszönöm a segítséget!
Szia!
Több féle van!
Van a biciklis, de hatékonyabb a taposós változat. Szintén egy zárt vmiben vagy deréktól lefelé, "vákuumban"=alacsonyabb nyomáson.
Jótékonyan hat az alsótest vérkeringésére, így a narancsbőre is, de pl. a viszerek kialakulása ellen is jó.
Van egy csomó kizáró ok, amikor nem alkalmazható: pl:szívebetegségek, keringési zavar (több is van, nézz utána, mert komoly!)
Végig csináltam egy 20-as bérletet, 2-3 cm minusz a combból, és szépen kisimult bőr. (Használtam mellette bőrfeszesítőt) De mász nem mozogtam.
Először 2 naponta kell menni, aztán 3 stb. Elvileg szinten tartást végett elég heti egy.
Magáról a mozgásról: adott pulzusszámon és sebességgel kell taposni (vagy tekerni, én taposóson voltam!) ez napok alatt egyre könnyebb, ettől függetlenül, ha jól csinálod úgy leizzadsz, mint 1 órás stepp aerobick után, de teljesen más! Nem lihegsz, nem kell megszokni a tempót, mert nem olyan magas a pulzusszám, de leizzadsz.
Előtte 2-3 órával kis mennyiségű CH-t kell ennni, (banán, cerbi, 1 szelet csoki ilyesmi)
Közben a 1/2 óra alatt 1/2 liter vizet meg kell inni!! Fontos! Rengeteg a folyadék veszteség, ezért méregtelenít is.
Sok sikert!
Nekem tetszett, csak drága és másképp is el tudom érni a hatását. Télre viszont jó, mert kis energiabefeketetéssel hatékony, viszont sokba kerül :( (12 alkalmas bérlet 30ezer volt, ha írsz megírom hol, de XVIII. ker)
Puszi,
Sonja
Próbáltam 1,5 évvel ezelőtt, szerintem nem túl sokat ér...1-2 cm változás, ami persze lehet hogy annak is betudható hogy diétáztam és aerobicra jártam, szóval nem igazán ajánlom.
Voltak viszont akiknek tényleg használt, szóval lehet hogy érdemes kipróbálni, ha vkinek van fölösleges pénze kipróbálni. Szerintem az infraszauna jobb, és arról nem is beszélek, hogy több kedvező hatása van mint a hypoxinak.
Én még nem próbáltam, de úgy tudom egy gépbe kell beülni, amiből csak a fejed lóg ki és ott bent kell tekerni egy kerékpár jellegű dolgon.
Régebben utánaolvastam fórumokban, úgy tudom inkább csak a bőr állagának javítására, a narancsbőr ellen jó, fogyókúrás célra nem annyira.
De biztos lesz valaki, akinek van konkrét tapasztalata...