Mi az a "hamis majonéz", és hogy kell csinálni? (tudásbázis)
Köszi, belekukkantottam...holnap még jobban átnézem, mert találtam benne egy két jó ötletet.
Nem is jutott eszembe, hogy így keressem, csak a hamis majonéz szóra kerestem rá a hoxán. Hiába fáradt vagyok, megyek is aludni.
Tudásbázis - Hogyan kell házilag majonézt készíteni?
talán ezt a forumot keresed,itt a hoxán...
Mártások
Majonéz készítése
1 tojássárgája * 1 teáskanál citromlé * 1 mokkáskanál mustár * só * bors * fél dl olaj
Habverővel 1 tojássárgáját kikeverünk. 1 teáskanál citromlével, 1 mokkáskanál mustárral, kevés sóval, borssal, majd a tojással azonos hőmérsékletű (legjobb, ha mindkettőt a hűtőből vesszük elő) olajat csurgatunk lassan hozzá, míg mártás sűrűségű nem lesz. (Aki kívánja, parányi cukrot is tehet bele.)
Tartármártáshoz a majonézt 1 dl tejföllel keverjük össze. Tejföl helyett használhatunk kefirt. A koleszterin szintjükre vigyázók ne mondjanak le a majonézről, legfeljebb kevesebb %-os tejfölt, vagy inkább kefirt használjanak.
Diétás majonéz
Hasonlóan készül, mint a rendes, csak egész tojást használunk fel hozzá, vagy aki nem eheti a tojássárgáját, az csak a tojásfehérjéből készítse. Az utóbbi hamarabb összeesik.
ezt találtam Neked a neten ;)
Nem kell olaj a majonézbe, ha nagyon akarod, kétféle változatát használom.
1, a megfőtt tojás sárgáját átpaszírozom és hozzáteszem a bolti majonézt, mustárt, pici cukrot, sót, részemről kis darált borsot is, majd a végén tejtfölt.
2, Bolti majonéz, több tejföl és a fenti fűszerezés.
Én nem használok olajat, helyettesítem tejföllel.
További ajánlott fórumok:
- Mp 3-at mire kell konvertálni, hogy zenei cd-ét tudjak csinálni, amit normál cd lejátszón is le lehet játszani?
- Mennyi felülést kell csinálni ahhoz, hogy sok édesség mellett is csökkenjen a has?
- A szakítás "művészete", vagyis miként kell csinálni?
- Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség?
- Adategyeztetés feltöltőkártyánál - létezhet az, hogy azért kell szerződésmódosítást csinálni mert új személyigazolványom van?
- Keszitett mar valaki hamis ikrat? Kell bele majonez vagy nem?