Mi a véleményetek erről a gyerekvállalásos kérdésről? (beszélgetés)
Mindenképpen dolgozzon! Igazából nem is értem azokat a nőket, akik 1-2 hónap után bejelentik, hogy hoppá, baba lesz, aztán a cég nyakán lógnak 3 uram bocsá, ha második jön, akár 6 évig is. Persze mindez más, ha az adott cégbe már be is termeltek valamit..... És munkatapasztalat és jó referenciák nélkül a munkaerő piacra is képtelenség visszatérni.....
Szóval mindennek megvan a maga ideje szerintem.
Azért is nehéz a kérdés, mert ugye nagyon nehéz munkába állni manapság. Ha van valami ismerős, vagy családtag, vagy egy TUTIBIZTOS hely, ahova a diploma után várnak dolgozni, és be is jelentenek, akkor inkább előbb a "karrier", meg a pénzgyűjtés, és 2-3 év után jöhet az első picur.
De, ha nincs ilyen tutibiztos lehetőség, akkor a csuda tudja, lehet megérné bekockáztatni a gyerkőcöt. Én úgy tudom, hogy a Start bónusz kártya jár az anyukáknak is, szóval, talán még előnyösebb pozícióból indulsz gyerekkel a munka után.
De ezt megjósolni lehetetlen.
Én a helyedben már most elkezdenék munkát keresni, pályázni minden felé! És akkor már fogod látni a helyzetet nagyjából. Én azt is megkockáztatnám, hogy beleírom a diplomát mint végzettséget, és így előfelmérni a helyzetet az álláspiacon.
Ezt nektek kell(ene) érezni, mert ahány kapcsolat annyi féle.
Tapasztalataim alapján (ismerősök, rokonok) általában zátonyra fut, persze ez nem jelenti azt, hogy nálatok nem lenne működőképes.
Az bizti, hogy ha bevállajátok a babát akkor azt már nem tudjátok visszacsinálni.
Én várnék, de nem vagyok a helyedben...
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Mit lehet tenni, ha az ember nagyon fél a gyerekvállalástól?
- Helyes gyerekvállalás avagy mikor van a legjobb idő rá?
- Korai gyerekvállalás?
- Kedvesem 30 éves, én 21. Szerinted korai a gyerekvállaláson gondolkozni?
- Egyedülálló nőként milyen lehetőségek vannak a gyerekvállalásra?