Mi a véleményetek a tanárverő (megalázó) diákokról? (beszélgetés)
Úgy látom, már régen szóltatok a témához, de én csak most találtam rá. 3 éve tanítok, de már most úgy érzem, pályát kell módosítanom...
Felsőben tanítok magyart, de ezek a mai gyerekek alapjában véve rosszindulatúak. És ez még semmi. Tanítok túlkoros roma gyereket, aki kb. 2 évvel idősebb, mint az osztálytársai. Na, vele meg főleg nem könnyű. Minden nap gyomorideggel indulok neki a napnak.
Tanulni semmit nem tanulnak... Lediktálom a dolgozat kérdéseit, és még arra sem képesek, hogy legalább arra megtanulják a válaszokat. Mi lesz így velünk?
Amúgy van valami tippetek, hogy magyar-kommunikáció szakos tanári diplomával, és rengeteg kreativitással és kézügyességgel hol lehetne elhelyezkedni? Van lehetőség még a tanári diplomások számára?
Szigorúbb törvények kellenének.
Azon túl, hogy a gyerek is kapja meg a méltó büntetését, én büntetném a szülőt is keményen!
Ha egy gyerek tettlegességre vetemedik, abban a szülő is hibás nem kis mértékben.
Sok az unatkozó neveletlen gyerek.Még hogy felhígult a tanári kar? Sok pedagógus több diplomával is rendelkezik.Mit lát a gyerek, Érdemes tanulni? El tud majd helyezkedni ha szakmát tanul? A számítógép mellett sem ülhet mindenki.Nincsenek szakmunkások, rossz is a képzés.Nincs becsülete a kétkezi munkának.
A személyes példamutatás sokat segít, szülő és tanár részéről egyaránt.
Követelek, mert tisztellek!!
Bizony nehéz a szabályok betartása, de erről szól az élet!!!!
Én már voltam tanúja annak, hogy egy osztálytársamat az egyik tanár pofán vágta. De megérdemelte. Ha ennyire szemtelen és bunkó egy gyerek, szerintem nyugodtan elcsattanhat egy pofon a tanár részéről. Régen volt fegyelem... Ma már...?! :-/
Amúgy én abszolút az erőszak ellen vagyok, a verés ellen vagyok, de egyesek már olyan dolgokat megengednek maguknak, hogy megérdemlik.
... alsóban arra ment rá rengeteg energiám, hogy rendbe hozzam a gyerekeim iskolában megtépázott önbizalmát.
Nem vagyok túl jó véleménnyel a suliról és a tanárokról.... bár most van egy-két kivételes egyéniség, még várok kicsit, és aztán meg mondom nekik. :o) (Azt is meg szoktam mondani, ha nem vagyok megelégedve.)
Sziasztok lányok!
Igaz elég komoly korom (37 év)ellenére,nekem nincs gyerekem,de véleményem van.Én 1985 ben végeztem az általános iskolát,egy rendkívül szigorú igazgató bácsink volt,aki mellett nem hogy a tanárt nem lehetett bántani,még csúnyán beszélni sem lehetett,a legkissebb fegyelmezetlenségért egész napokat állt az ember az igazgatói iroda előtt,most meg a tanár rá sem szólhat a gyerekre,mert a gyereknek személyiségi jogai vannak,és a gyereknek gyakorlatilag joga van feljelenteni a tanárt,na ne baszd meg(bocs a csúnya kifejezésért,de ez a véleményem)nehogy már egy szar csitri tizenévesnek nagyobb tisztelet járjon,mint egy tanárnak(szintén elnézést a csúnya kifejezésért)
Fórum - Mi a véleményetek a tanárverő (megalázó) diákokról?
az a dikák nem normális, a tisztelet azt a szót szerintem nem ismeri! söt ha lesznek gyerekei, akkor vagy igy neveli vagy nem fog vele dicsekedni!!
remélem büszke magára,a szülökhibája valamilyen szinten !
Sziasztok!
Teljesen új vagyok. Kicsit beleolvastam a hozzászólásokba. Rossz érzés fogott el. Már elég régen tanítok, sok gyerekkel és szülővel találkoztam. A gyerekek egyre rosszabbak, egyre neveletlenebbek. A szülők, azt várják, hogy mi majd megneveljük őket, de sajnos sok mindent nem tehetünk, ha a gyekek nem akarja.
Nagyon nehéz a dolgunk, elküldhetnek melegebb éghajlatra, a jó anyánkba és semmit sem tehetünk. Nem hiszem, hogy minden pedagógus gyagya. Az igaz, hogy már nincsenek nagy egyéniségek köztünk, kicsit felhígult a csapat.
... végülis lehet.... nézőpont kérdése.
Mi megbeszéltük a gyerekekkel, hogy tanulás maguknak... amíg azt látom, hogy beleteszi a munkát, és szorgalmas, nem érdekel, hogy hányast kap, így kiküszöbölöm a pedagógus menstruációs és egyéb problémáit. A kislányom angol középfokú ECL nyelvvizsgával (intenzíven tanulja már a franciát is)középiskolában angol órán 3-asnál jobbat nem tud kapni. (közben franciából fordít angolra és vissza 16 évesen) .... Jót mosolygunk rajt, mert nem a tanárnak, hanem a céljaiért tanul és dolgozik... de ha "normálisak" lennénk, akkor biztosan bosszantana. :o))
nekem pont az állami iskolákról jut eszembe, hogy nem normális.
főleg a pedagógusok miatt.
... én is sokszor gondolkodom rajt, hogy miért ilyenek a gyerekek... miért így állnak a pedagógusokhoz.
Annak idején mikor általánosba jártam, az igazgató-helyettes rendszeresen megpofozott... a falnak csapkodott. Anyukámnak elmondta, hogy bűnöző leszek és az interpol fog körözni, anyu kútba akart ugrani, hogy ilyen szerencsétlen gyereknevelés terén... szóval iskolás éveimet megkeserítette egy pedagógus, és ugye akkor még a pedagógus szava szentírás volt.
Diplomás vagyok, rendes munkahellyel, két csodás gyereket nevelek, a szüleimmel remek a kapcsolatom... ÉS SZÁMOMRA A GYEREKEM SZAVA A SZENTÍRÁS, AMIT Ő MOND. ... és itt lehet megkövezni, hogy ezért történnek ilyen dolgok manapság az iskolákban.... Hja, és nem járok fogadó órákra, szülői értekezletekre igen, de fogadóórákon nem állok ott hosszú sorokban, hogy amire bejutok, kiderül, hogy a tanár azt se tudja melyik a gyerekem.... azt az időt inkább a gyerekeimmel töltöm.
Dilis gyereket pedig egy az egyben kiraknám az állami iskolából. 18 éves korig tanköteles, normális iskolába nem való, apuka fizessen neki szép kis magániskolát... ha nem tudja kifizetni, akkor apuka megy börtönbe... majd csak megneveli a dilis gyerekét.
ezt te tudod.
mindenesetre bátor, hogy ezt a döntésed, így bevállalod.
Tegnap este nem láttátok a Heti7-est? Abban is annyi volt a válasz Gálvölgyitől, hogy kb. miért ne tegye, az a jó buli.
Azt hiszem, hogy a szülők igenis nézik ezt a műsort, és a színész urak kicsit intelligensebb választ adhattak volna.
Szerintem is a szülők miatt ilyen a gyerek. Amikor a tanár megfegyelmezte a gyereket, a szülők a GYEREK SZAVÁRA elindultak verni a tanárt! Na nehogy már a nyúl vigye a puskát! A tanárnak talán több hitelt adtam volna a szülők helyében. De nem, a kis k*csög gyerekének hisznek. Aki egész nap a f*sz akciófilmeket nézi, és meg kell nézni, még a szavajárásuk is ugyanaz.
Számomra felháborító!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!