Mi a véleményetek a szénhidrátmentes diétáról?Nincs semmilyen veszélye? (beszélgetés)
Sziasztok, a finomított lisztes és cukros szénhidrátokkal van a baj.
Én első hónapban nem ettem teljes semmi szénhidrátot, s fogytam 6 kg-ot, aztán teljes kiörlésű dolgokat, zabpelyhet és natúr magokat, és így is mennek rólam a kilók, igaz kicsit lasabban. Édesség és fehér lisztes dolgok kizárva.
Ja meg testmozgás :).
Egyébként akinek okostelefonja van, tök jó fogyikövető programok vannak :).
El se tudom képzelni,hogy lehet ezt kibírni...minden elismerésem azoké,akiknek sikerül.
Én szénhidrát nélkül nem is tudok jóllakni,szóval bele se kezdenék ilyen diétába(szerencsére nem is kell)
Mondjuk húsmentes étrendet viszont bármikor tudnék tartani- nem vagyunk egyformák.
Sziasztok, látom, itt tudományos értekezés folyik :)
Valaki meg tudná mondani, lehetséges-e arra élettani magyarázat, hogy teljesen zöldséges, fehérjés, szénhidráttól, zsiradéktól mentes, max. olívaolajas étrendtől felmehet a koleszterinszint?
Elvileg nem, de a gyakorlat nem ezt igazolta.
Szia csalánlevél
Köszönöm szépen a választ.Ha azt szeretnéd tudni,hogy mit szeretek,hát erre nagyon egyszerű a válasz,A LENCSÉN KÍVÜL MINDENT SZERETEK,ÉS MINDENT MEG IS ESZEK,HA MÓDOM NYÍLIK RÁ.Sajnos,arra is képes vagyok,hogy este későn egyek zsíros kenyeret hagymával,ha megkívánom,no meg sajnos nagyon szeretem az édességeket.Minden nap ki találok valamit,csak hogy édességet egyek.Valószínű,hogy ez és a nagyon kevés mozgás vezetett ide,hogy most nagyon kövér vagyok.
Aha. Na, mi olyan minimális mennnyiségű cukrot eszünk, hogy azt nem kell kiváltanom semmivel!
A múltkor rá is faragtam, mert nem volt itthon cukor és jöttek vendégek váratlanul....hm...keserűen itták a kv-t! Ez van!
Szia!Én tavasszal kezdtem és 5 kg.ment le(De ez sem olyan gyorsan) de abbahagytam a mozgást és azóta nem fogyok.
Az egy hét alatt 2 kg az jó,mert azt biztosan Te is tudod hogy ami hamar megy le az hamar vissza is jön.Ezért sem szabad gyorsan sokat fogyni!
Szia!Köszi a biztatást!egy hét alatt lemnt majdnem 2 kiló.(1,9)
Azért ez jó ,de a tea hatása nem lett meg.
Te mióta csinálod?
Sziasztok!
Szerintem nem veszélyezteted, ismerek olyat aki 75 kg-san csinálta ezt és nem lett semmi baja:)
Szia!
Én PCOS beteg vagyok. Magas volt a terheléses inzulinom, és 110 kg voltam.
Babát akarunk, és azért kezdtem el a diétát. A doki állította össze. Kezdtem 160 gr. szénhidráttal, és fél év után 150 gr szénhidrát volt.
Napi 5xör étkeztem és egyáltalán nem éheztem.
Egy év alatt 30 kg minusz. Nem veszélyeztettem vele az egészségem.
A hirtelen nagy fogyás ugyanúgy megterheli a szervezetet mint a túlsúly.
:)
értem persze
csak kiakartam békíteni az ellentétet, mert úgy látom a lányok elbeszéltek egymás mellett... s pont arról volt szó, hogy ők ketten igen is mástól vannak rosszul... csak ennyit akartam, s nem okoskodni, vagy kötekedni :)
bocs, ha annak tűnt
Szia Kriszti!
Valóban létezik olyan fogyásfajta amivel ch /szénhidrát/mentesen nagyon sokat lehet fogyni viszonylag rövd idő alatt.Ezeknek a diétáknak az összefoglaló neve Lowcarb diéták,és ezen belül a legnépszerűbbek az atkins és a southbeach diéta,de millió változata létezik.A lényege az hogya diéta elején 20 ch alá kell enned egy nap,de kalóriakorlátozásnincs,ezért nem vagy éhes.Nagyon hatásos nagyobb túlsúlynál,és fehérjefalóknál.Tudni kéne rólad hogy miket szteretsz ahhoz hogy be jön-e ez neked.
Az jó, úgy lehet!
Nekem hatásos volt és azóta is ezt csinálom, ha fogyni akarok.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Csökkentett szénhidrát diétát kezdek, leszel a társam?
- A barátnőm egy éve nem fizet tb-t.Azóta nem is vett igénybe semmilyen ellátást.Most mégis követelik rajta az elmaradt összeget.
- Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el?
- Átok rátok szénhidrátok
- Valaki hallott már a szénhidrátszegény diétáról?