Mi a véleményetek a gyermekápolókról?Mit tapasztaltok? (beszélgetés)
Indián lány!
Dolgoztam 25,26 és 27-én csak csere miatt.Állandó éjszakás vagyok máskülönben.Kolléganőmmel mi is megajándékoztuk egymást,az osztályon nagyon kevés beteg volt,ami nagyon ritka nálunk,de jól telt :) Szilveszterkor nem dolgoztam,ma kezdem az új évet :)
Képeslapokat én nem láttam kitéve,de ma megnézem hátha van....
Emcike!
Dolgoztál az ünnepek alatt?Én 24,28,31 éjszakás voltam(önként).Mind a 3 éjszaka viszonylag jól telt.Néhány anyuka hazament ünnepelni,vagy csak vacsorázni,így egy kicsit több dolgunk volt.Szenteste megajándékoztuk egymást a kolléganőmmel,szilveszterkor pedig sorba jöttek a többi osztályokról a nővérek és az orvosok koccintani(persze csak kölyökpezsgővel).Az anyukáknak is szoktunk ilyenkor kedveskedni pl. szaloncukorral.2 éve papírharangokat hajtogattam,és azt adtam a mamáknak,de sajnos volt aki még ott kidobta,ezért most nem is csináltam.Az osztály is nagyon szépen fel van díszítve,mindenki megdicséri.Rengeteg képeslapot kaptunk a régi kis betegeinktől és családjuktól.Néhányan még fényképet is küldtek.Ez aztán az igazi pozitív visszajelzés!
"Az új év tele van reménnyel,
naggyal és néhány szerénnyel.
Kívánom teljesüljenek álmaid,
kimondott és kimondatlan vágyaid!"
Minden kedves gyerekszakápoló kolléganőmnek Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
Oké, köszi. :) De különben meg angyalok vagytok...
És tényleg... szó szerint az életünket is rátok lehet(ne) bízni :)
Örülök hogy minden negatív lett és annak is hogy vannak azért még "csodák" :)
Előre is BUÉK!
Kisfiam mikor 1 éves volt, babakocsiban aludt vásárlás közben. Egyszer csak azt vettük észre, hogy alig vesz levegőt és lilul a szájakörül. Azonnal rohantunk az ügyeletre. Ott ragadtunk a neurológián 1 hétre, mert azt mondták, hogy lehet, hogy epilepszia. Más tünet nem volt. Vasárnap feküdtünk be. A nővérek (fiú-lány) nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, de a főorvosnővel meggyült a bajom. Több vizsgálatot is megcsináltak (UH, RTG, vér és vizelet, EEG alvás alatt és ébren is). Szerencsére minden rendben lett.
Közben elkaptunk valami fertőzést is a kórházban lázas lett. Emiatt sem jöhetünk haza.
Kérdeztem, hogy mégis mikor engednek haza? Azt mondta a főorvoső lenézően, hogy csak akkor ha lesz babaőr otthon és tudok újraéleszteni. Mondtam, hogy rendben és kb. 2 óra alatt mindent elrendeztem a kórházból telefonon. Milyen jó ha van az embernek sok sok barátja. Az újraélesztést meg tanultam, mert eü.-be jártam. Na, így nagy kegyesen 5 nap után hazaengedett minket. Annyira megalázó volt, ahogy viselkedett velem. Azt hitte, hogy nem gondoskodom a fiamról, vagy mi???
Mondta, hogy el lehet menni, de csak saját felelőségre tehetem és vállalom a további dolgokat. Naná, hogy nem vállaltam, hiszen a gyermekemről volt szó, akit imádok és 4 évet vártunk rá. Hát nekem ennyi élményem volt, eddig szerencsére.
Ehhez kapcsolódva volt még, hogy egy éjszakára alváslaporba kellett vinni őt, hogy megnézzék leáll e a légzése alvás közben. Itt is minden rendben volt.
Egy másik kórházaz téma: Kuki műtétre mentünk.
Itt is mindenki nagyon édes volt. A doki is eg zabálni való ember volt. És hát a nővérek:)
Ők ott maguk voltak a csoda.
Boldog karácsonyt még erre a pár órára!:)
Írtam vissza,csak későn vettem észre :)
Szombaton éjjel ismét leszek........
JÓ PIHENÉST NEKED.
Mikor kezdesz megint?
Privibben kérdeztem valamit.
Lassan lejár a műszakom.....majd még beszélünk :)
További szép napot Nektek! :)
:)))
Örülök én is h megismerhettelek.
Ott végezetem a sulit én is ahol a lányod :) R.W.
Kitartása is van.Szoktam is mondani:lehet TQle :)tanulni..
Egyébként arra gondoltam, nincs elég Gyermek-azért lesz nehéz elhelyezkednie.. sajnos :(
Egyébként az eredeti kérdéedre nagyon sok szép példa volt elQtte az életében.AkitQl CSAK a Szépet-IGAZIT láttuk, tapasztaltuk.
Hála-Istennek, NEM a pénzért, NEM az idQért választottuk.
Egyszerüen imádja a Gyermekeket..-ennyi Mint ahogy TE IS. Süt a soraidból a Szeretet,Hála-Istennek.Ezt nem lehet tanulni, ugye tudod-ez a CSODA tulajdonság BENNED VAN?
Köszi, hogy visszaírtál.
U.I.
Gondozónők anyagilag "sokkal" jobban járnak mint az ápolónők -nem nagy összegre kell gondolni.
De viszont van szabad hétvégéjük, ünnepnapjuk, szünetjük...azért ez sem elhanyagolható :)
További ajánlott fórumok:
- Egészségügyi dolgozók segítségét kérném! Az Ápoló és a Csecsemő-és gyermekápoló szakmák között van átjárhatóság?
- Lehet-e GYES alatt gyermekápolási táppénzre menni?
- Mit kell ahhoz elvégezzek, hogy gyermekkórház an dolgozhassak gyermekápolóként?
- Van-e közöttetek valaki, aki gyermekápolói végzettség után szerzett OKJ-s képesítést?
- Ki tudja hol lehet csecsemő- és gyermekápoló képzésre jelentkezni Pest megyében?
- Egészségpénztárra, meddig lehet vásárolni gyermekápolási termékeket? (gyermek hány éves koráig, v. nincs kikötés? pl. 2 éves)