Mi a véleményed azokról a vegetáriánusokról, akik leállatkínzózzák a húst evőket? (beszélgetés)
Nagyon régen hallottam azt, hogy ha beszélünk a virághoz, meg a zene stb. stb. Szinte már automatikus, hogy a lakásban a cserepes virágaimat, amikor öntözöm, akkor beszélek hozzájuk.
Megtörtént, hogy egy hatalmas fikuszt már fel kellett darabolni, nem fért a lakásban. "Megbeszéltem vele", lebeszéltem azt is, hogy a levágott oldal-hajtásokért x időpontra jöjjenek az ismerősök, stb. stb. Magamnak meghagytam az "öreg-tövet" az eredeti cserépbe, és egy másikba a legszebb, "leghegyét" ültettem el. No ez utóbbi nem akart életre-kelni, csak kókadozott, egyik levelét a másik után dobta le, hiába öntöztem, beszéltem, tutujgattam ...
Egyszer bemérgeltem magam, és így szóltam: ide figyelj kedves. Vagy nagyon gyorsan összekapod magad, vagy úgy váglak ki innét a másodikról, hogy a lábad sem éri a földet!!
Másnapra elkezdtek az akkorra már összeaszott levelei kisímulni, kezdtek életre kelni...
Most mondja akárki, hogy a növényeknek nincs lelkül, vagy nem értik azt, ami a közvetlen környezetükben történik!!
Az a véleményem róluk, hogy ők meg növénykínzók: a növény is élőlény, azzal a különbséggel, hogy elfutni, visszaharapni, de még sikítani sem tud, amikor leszedik őket a helyükről csak azért hogy megegyék!!!!
Ők sem különbek nálunk, húsevőknél! Először söprögessenek a saját házuk tájékán, és majd utána járjon a szájuk!!!!
Szerintem csak az "imadat" kifejezesbe kotottek bele, siman csak maskent ertelmeztek egy iget, ennyi tortent.
En nem mondom, hogy imadom az allataimat, viszont szeretem es tisztelem oket, es jol banok veluk. Ugyanigy a novenyekkel, miert lennenek a novenyek kivetel? Az allatot etetni, itatni, tisztan tartani kell, allatorvoshoz vinni, ha baja van, a novenyt meg ultetni, gyomlalni, locsolni, kapalni, kotozni, esatobbi esatobbi. Gondolni kell ezt is, azt is, es mindkettot lehet tisztelettel es szeretettel csinalni.
Az relativ, hoogy mit nevezunk olcsonak.
Tisztaban vagyok vele, hogy van, akinek meg a legolcsobb virsli is draga, de most itt nem ez a tema.
Mivel mi is tartunk allatot, meg ismeroseink is, tudom, hogy mennyi munka es koltseg az allattartas, ha szabadon tartjuk oket. Nem az antibiotikum a draga, hanem az emberi munkaero, mert a szabadtartasuakkal bizony torodni is kell, sokkal-sokkal tobbet, mint az ipariakkal, ahol tobbnyire mar a tisztitasuk, etetesuk, fejesuk is gepesitve van.
Ami az arakat illeti, osszehasonlitaskeppen itt pl. ipari csirkemellnek 7 EUR kiloja, a szabadtartasu, bio besorolasunak meg 27, es a marhahus sem kevesebb. Nagy kulonbseg, utobbi teny, hogy meregdraga, de pont ezert vannak "koztes" megoldasok - mi pl. olyan hust vasarolunk tobbnyire, ahol ismerjuk a gazdat, es tudjuk, hogyan tartja, mivel eteti az allatokat. Ez pedig nem sokkal kerul tobbe, mint a bolti, megis klasszisokkal jobb minosegu.
Frusztralt gondozo temajaba meg bele sem mennek, az mar teljesen kritikan aluli.
Höhö, el tudnád képzelni h a dagi pincsi gazdáját megbüntertik mert 1 héten 2x-er sétáltatja a kutyáját 30 percig aki napi 20 órát rohangálna inkább mégha pórázon is! Ugye nem.
Felülírjuk hagyományainkat leszóljuk a kínaiakat mert megeszik a dogot meg a mexikóiakat mert szintén asztalra nevelték őket, meg se kóstoltuk.
Szerintem érted.
Csak olvass bele az állat fanklubok hogyan kényeztetik a jószágaikat. A lányom fél éve tart egy mopszot tudom hogyan bánunk vele és ő velünk.
Az biztos, hogy elég sok elállatiasodott ember van, aki nem megfelelő körülmények között tart állatot, de azért túlzásba sem kell esni. Az ember, mint a tápláléklánc csúcsa, megeszi az állathúst és megeszi a növényeket is. De mint a legfejlettebb főemlősnek ezen a bolygón, ha még fenn akarunk maradni néhány milliócska évig, akkor arra is gondolnunk kell, hogy a táplálékunk még sokáig megmaradjon. Szóval nem azzal kellene egymást riogatni, hogy ki-mit eszik, meg hogy fúj! Hanem megfelelő iparosítással, tervezéssel, szabályozással ezt megoldani. De amikor a baromfikeltetés rendszerét az Eu. szabályozta nálunk is mekkora felháborodást keltett!?
Arról meg nem is beszélve, hogy azt, hogy Józsibá otthon az ólban hogy tartja a röfit, senki nem szólja meg, vagy hogy Maris néni mivel öntözi a salátáját, zöldségét.
Azokra kellene inkább az állatvédőknek jobban odafigyelni, hogy szűk panellakásban hányan tartanak kutyákat amiknek se mozgásterük, se életterük nem megfelelő. Vagy elharapódzott a farmokon a rideg állattartás, de szerencsétlen állatok nagyon mostoha körülmények között tengődnek, pedig a hobbi céllal tartott állatok mást érdemelnének.
Na ez állatkínzás! Nem a megélhetésre tartott állatok etetése, majd feldolgozása.
Hát...:)))
Nem állatkinzóak a hús evők. Miért is lennének azok? Valaki irta,hogy a kinaiak meg a kutyahús. Na nem egész Kinában esznek kutyahúst sőt a nagyrészén nem.
További ajánlott fórumok:
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Negatív tapasztalatok a vegetáriánus vagy a paleolit étrenddel
- Lehetek így valaha is vegetáriánus?
- Tenyleg divat lett a vegetarianizmus? Te miert lettel vegetarianus?
- Mi a véleményetek a vegetáriánusságról?
- Észrevettem, hogy szinte csak zöldségeket, magvakat, gyümölcsöt eszem 2-3 hónapja. Friss vegetáriánusok ide!