Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a titka a jo bundas kenyernek? fórum

Mi a titka a jo bundas kenyernek? (tudásbázis)


1 2
2015. ápr. 6. 16:00

jo kenyér /fehér/

jo házi tojás

van aki szereti ha sütés elött kicsit "ázik":-)))

van aki beleforgat süt kész

van aki "ROPOGOSAN" forro olajban sütve szereti

van aki puhán lassan sütve világosabban

de a legjobb

CÉKLA salival

57. zinike
2015. ápr. 6. 13:25
Forró olaj, jól fűszerezett tojás (só, bors) és nem friss hanem enyhén szikkadt kenyér! Nekem ez vált be...
2015. márc. 27. 11:41
forro olajban kell kisutni es allj ott melette,mert nagyon hamar megsul.
2014. nov. 16. 08:57
Atyaég, miket olvasok. Némelyik már nem is bundáskenyér:)Nem kell túlspirázni szerintem. Semmiféle tejjel el nem rontanám, és nem lágyítanám a tojás ízét. Forró zsírban kell kisütni a felvert sós tojásba forgatott kenyeret és ennyi.
2014. nov. 16. 05:30
forro olajban kell kisutni.
2014. szept. 3. 08:04
zúzott fokhagyma és tej megy a tojásba - nálunk
52. cbf970c832 (válaszként erre: 51. - ☺♠Ülő Bika♠&)
2014. szept. 3. 07:47
:)))
2014. szept. 2. 17:01
Hogy itt mik vannak. :D Eddig csak dominózni jártam ide, de most már a szülés sem okozna gondot, annyit tanultam. ;) :D
2012. ápr. 15. 15:03

Elég meleg legyen az olaj, különben megszívja magát és "zsíros lesz.

Néhány változat:

2 szlet kenyeret májkrémmel összeragasztva forgatok meg a tojásba.

A két kenyeret húskrémmel ragasztom össze....

A kenyeret megpirítom, 2 oldalát bekenem fokhagymával és tojásba mártom ISTENI.

2012. ápr. 12. 19:23
Mi pedig majonézzel esszük, és lilahagymával (a lilahagymát kis citromlével megszelídítjük)..:o)
2012. márc. 8. 17:07
házitojás, nem a génkezelt tojás. se íze, se bűze.
47. 2100
2012. márc. 8. 17:01
Mi, csak siman keszitjuk (so a tojasba), de en igy is nagyon szeretem. De angyon sok otletet olvastam, koszi mindenkinek, ki fogok probalni belole parat. :)
2012. márc. 8. 16:52

húú a volt melóhelyemen egy néni evett egyszer bundáskenyeret, állítólag magyar recept szerint, lekvárral..

na én addig az életemben olyat még nem láttam :D


általában hirtelen kell kisütni hogy ne szívjon magába a kenyér sok olajat. ezen felül én jó kis gyümölcsteával szoktam enni, vagy néha úgy sütöm hogy sajtos legyen. húú :) :)

2012. márc. 8. 16:47
Én a kisült kenyeret tejföllel kenem meg, olyan lesz, mint a lángos:)
2011. febr. 23. 19:33
Lehet a tojásba tenni törött borsot, sajtot, szezámmagot, hajszálvékonyra szeletelt vöröshagymát, lilahagymát;
2011. febr. 23. 19:22
Én is teszek tejet a tojásba, attól nagyon szép színe lesz és jó ropogós! Van, hogy reszelt sajtot is rakok a felvert tojásba, de olyan is előfordul, hogy a kisült kenyérre szórjuk, mikor esszük.
42. globus (válaszként erre: 41. - NOA)
2010. szept. 12. 19:11
Hümmm, nem szeretem a bundás kenyeret, de ezt kipróbálom :)
41. NOA
2010. szept. 12. 19:07
...ha magamnak készitem..felverem a tojásokat befűszerezem, összevágom apró kockára a kenyeret belekeverem a tojásba, majd egy kávéskanálnyi olajat teszek a serpenyőbe és mint egy palacsintát úgy sütöm meg a masszát.Egy nagy lap lesz belőle és nem zsiros.
40. zsu0427 (válaszként erre: 25. - Zorg27)
2010. szept. 12. 18:13

Sziasztok!

Én is ettem már ilyen sonkás-sajtos bundás kenyeret, és tényleg nagyon finom. :)

2010. aug. 17. 12:20
a szikkadt kenyér a titka, akkor nem szívja meg magát olajjal
38. Lilly1 (válaszként erre: 1. - Tulasi)
2010. aug. 17. 12:00

Szia!

Én egy nagyon kicsi tejjel és mustárral szoktam felverni a tojást. Az olaj forró legyen, amikor beleteszed a kenyeret, de később kicsit vissza lehet venni a lángot, különben megég és nem sül át.

37. githaj
2010. aug. 17. 11:36
Beleforgatom a kenyeret a tojásba és bő forró olajban kisutom, megkenem mustárral rá hagyma szeleteket. Isteni finom.
36. githaj (válaszként erre: 28. - 61698013d8)
2010. aug. 17. 11:31
Megpirítod olajon a morzsát, és a gombócokat ahogy kiszeded, lecsepegtetés nélkul a morzsába rakod és jól osszerázod.
2010. aug. 17. 10:38

ha simán bundás kenyeret akartok enni, érdemes a szeletet előtte egy másodpercre belemártani leveskockás lébe, ami még forró és nem kell, hogy sokat szívjon magába.

Utána jöhet a tojás, de tovább tartsd benne, majd bő olajban sütni.


Zsemlemorzsát én magában szoktam pirítani, teflonban, majd amikor már kezd pirosodni, akkor teszek bele vajat és a legvégén a cukrot.

Aki zsírosabban szereti, többet rakjon bele, vagy olajban süsse első perctől.

Só mindenképpen kell bele, igaz pár kristálynyi.

34. Kirani (válaszként erre: 23. - 3232b7bb0b)
2010. aug. 17. 10:07
Én pont ezeket a "puffadásokat" szeretem :-)
33. flamina (válaszként erre: 1. - Tulasi)
2010. aug. 17. 07:39
Szia! Én reszelek a tojásba fokhagymát, illetve rakok még hozzá mustárt is. (Ugyanezt szoktam a rántotthúsnál is.)
32. msaca (válaszként erre: 28. - 61698013d8)
2010. aug. 16. 22:43
Én étolajban szoktam. Nem kell sajnálni!Az a tuti!
31. mmacus (válaszként erre: 28. - 61698013d8)
2010. aug. 16. 22:41
Én olajon pirítom, és hozzáadok porcukrot is. Nem szokott száraz lenni.
30. kacsa mama (válaszként erre: 28. - 61698013d8)
2010. aug. 16. 22:40
Én olajon szoktam piritani és rakok bele sót és amikor majdnem kész ebbe rakom a cukrot is,valószinű a karamelizálodástól puha nekem is a morzsa.
29. berhukri (válaszként erre: 28. - 61698013d8)
2010. aug. 16. 22:28
Asszem margarinon kell pirítani. De nem tudom pontosan,én nem szoktam csinálni (mert apa nem szereti), de anyukám igen.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook