Mi a titka a jo bundas kenyernek? (tudásbázis)
jo kenyér /fehér/
jo házi tojás
van aki szereti ha sütés elött kicsit "ázik":-)))
van aki beleforgat süt kész
van aki "ROPOGOSAN" forro olajban sütve szereti
van aki puhán lassan sütve világosabban
de a legjobb
CÉKLA salival
Forró olaj, jól fűszerezett tojás (só, bors) és nem friss hanem enyhén szikkadt kenyér! Nekem ez vált be...
forro olajban kell kisutni es allj ott melette,mert nagyon hamar megsul.
Atyaég, miket olvasok. Némelyik már nem is bundáskenyér:)Nem kell túlspirázni szerintem. Semmiféle tejjel el nem rontanám, és nem lágyítanám a tojás ízét. Forró zsírban kell kisütni a felvert sós tojásba forgatott kenyeret és ennyi.
forro olajban kell kisutni.
zúzott fokhagyma és tej megy a tojásba - nálunk
Hogy itt mik vannak. :D Eddig csak dominózni jártam ide, de most már a szülés sem okozna gondot, annyit tanultam. ;) :D
Elég meleg legyen az olaj, különben megszívja magát és "zsíros lesz.
Néhány változat:
2 szlet kenyeret májkrémmel összeragasztva forgatok meg a tojásba.
A két kenyeret húskrémmel ragasztom össze....
A kenyeret megpirítom, 2 oldalát bekenem fokhagymával és tojásba mártom ISTENI.
Mi pedig majonézzel esszük, és lilahagymával (a lilahagymát kis citromlével megszelídítjük)..:o)
házitojás, nem a génkezelt tojás. se íze, se bűze.
Mi, csak siman keszitjuk (so a tojasba), de en igy is nagyon szeretem. De angyon sok otletet olvastam, koszi mindenkinek, ki fogok probalni belole parat. :)
húú a volt melóhelyemen egy néni evett egyszer bundáskenyeret, állítólag magyar recept szerint, lekvárral..
na én addig az életemben olyat még nem láttam :D
általában hirtelen kell kisütni hogy ne szívjon magába a kenyér sok olajat. ezen felül én jó kis gyümölcsteával szoktam enni, vagy néha úgy sütöm hogy sajtos legyen. húú :) :)
Én a kisült kenyeret tejföllel kenem meg, olyan lesz, mint a lángos:)
Lehet a tojásba tenni törött borsot, sajtot, szezámmagot, hajszálvékonyra szeletelt vöröshagymát, lilahagymát;
Én is teszek tejet a tojásba, attól nagyon szép színe lesz és jó ropogós! Van, hogy reszelt sajtot is rakok a felvert tojásba, de olyan is előfordul, hogy a kisült kenyérre szórjuk, mikor esszük.
Hümmm, nem szeretem a bundás kenyeret, de ezt kipróbálom :)
...ha magamnak készitem..felverem a tojásokat befűszerezem, összevágom apró kockára a kenyeret belekeverem a tojásba, majd egy kávéskanálnyi olajat teszek a serpenyőbe és mint egy palacsintát úgy sütöm meg a masszát.Egy nagy lap lesz belőle és nem zsiros.
Sziasztok!
Én is ettem már ilyen sonkás-sajtos bundás kenyeret, és tényleg nagyon finom. :)
a szikkadt kenyér a titka, akkor nem szívja meg magát olajjal
Szia!
Én egy nagyon kicsi tejjel és mustárral szoktam felverni a tojást. Az olaj forró legyen, amikor beleteszed a kenyeret, de később kicsit vissza lehet venni a lángot, különben megég és nem sül át.
Beleforgatom a kenyeret a tojásba és bő forró olajban kisutom, megkenem mustárral rá hagyma szeleteket. Isteni finom.
Megpirítod olajon a morzsát, és a gombócokat ahogy kiszeded, lecsepegtetés nélkul a morzsába rakod és jól osszerázod.
ha simán bundás kenyeret akartok enni, érdemes a szeletet előtte egy másodpercre belemártani leveskockás lébe, ami még forró és nem kell, hogy sokat szívjon magába.
Utána jöhet a tojás, de tovább tartsd benne, majd bő olajban sütni.
Zsemlemorzsát én magában szoktam pirítani, teflonban, majd amikor már kezd pirosodni, akkor teszek bele vajat és a legvégén a cukrot.
Aki zsírosabban szereti, többet rakjon bele, vagy olajban süsse első perctől.
Só mindenképpen kell bele, igaz pár kristálynyi.
Én pont ezeket a "puffadásokat" szeretem :-)
Szia! Én reszelek a tojásba fokhagymát, illetve rakok még hozzá mustárt is. (Ugyanezt szoktam a rántotthúsnál is.)
Én étolajban szoktam. Nem kell sajnálni!Az a tuti!
Én olajon pirítom, és hozzáadok porcukrot is. Nem szokott száraz lenni.
Én olajon szoktam piritani és rakok bele sót és amikor majdnem kész ebbe rakom a cukrot is,valószinű a karamelizálodástól puha nekem is a morzsa.
Asszem margarinon kell pirítani. De nem tudom pontosan,én nem szoktam csinálni (mert apa nem szereti), de anyukám igen.
További ajánlott fórumok: