Mi a tapasztalatotok az idősek otthonáról (Bp. Zugló, Leányfalu)? (beszélgetés)
Szerintem biztos van hasonlókorú ember,aki szívesen
beszélget veled és megoszthatod a magányodat.Ta-
pasztalatod van..
Azt fontolgatom, hogy valamelyik otthonba megyek.
Egyelőre el tudom látni magam, a járásom labilis, súlyom miatt is nehézkes, meg egy gyógyszer mellékhatásaként izomkoordinációs problémám lett.Nem hagyom el magam, a takarításon kívül mindent megcsinálok. Sőt megszállottan sütögetek, amit aztán elosztogatok,minél kevesebb jusson nekem. Mert ha van, nem tudok neki ellenállni.
Csak nagyon egyedül érzem magam ebben a hatalmas házban. Hiába próbáltam az új lakóhelyemen a szomszédokhoz közeledni,az első időben állítom
h...nek néztek, pedig nem csöngettem üres kézzel.
Ideköltözésem óta eltelt két év, de telnek a hetek,senki nem nyitja rám az ajtót. A lányom naponta kétszer jön hozzám, azon kívül csak az állatkáimmal tudok beszélni.
Szóval fontolgatom, ez a kettő van, ahova a cicusom is vihetem. De nagyon félek is tőle, mert nagyon rossz személyes tapasztalatom is van.
Miskolcon egy egyházi otthonba jártunk egy páran öregekhez. 1993-ban elkezdtem/tük, én betegségem kezdetéig 2007-ig csináltam. Egyszerűen az öregek miatt nem lehetett abbahagyni, mert ragaszkodtak és teszik a mai napig is. Amiket én ott tapasztaltam, AZ FELHÁBORÍTÓ!!! És ez még így nagy betűvel is kevés. És az öregek hiába panaszkodtak, az egyház mindíg megvédte az intézményt vezető papot.
Ilyen tapasztalattal nagyon félek is, de mennék is, mert egyre nehezebben viselem a magányt.Régen ez nem így volt, sőt soha nem értettem, hogy lehet valaki magányos. Mindig elfoglaltam magam, szerettem olvasni, keresztrejtvény, kötés, filmek.
Most, nincs már türelmem ezekhez, talán a betegségem teszi.
Szóval, ha tud valaki e két intézményről, kérem segítsen. A döntés az enyém!
már 30 éve csinálom
További ajánlott fórumok:
- Az idősek hogy tudnak "célok" nélkül, csak úgy élni?
- Az idősek között miért lesz néhány utálatos? És hol a határ, ameddig ezt el kell viselni?
- Az idősek csak délig vásárolhatnak?
- Nálatok az idősek és a fiatalok, hogy viselik a vírusos helyzetet?
- Ha megöregszel beköltöznél egy idősek otthonába? Milyen tapasztalataid vannak némelyik otthonról?
- Tudna valaki ajánlani gyerekorvost Szentendre, Pomáz, Leányfalu környékén?