Mi a különbség a magyar állampapírok között? (tudásbázis kérdés)
Az én befektetéseim pluszban vannak bőven.
Valóban nem mindegy mit veszel és mikor.
Az építőipar mindig is ciklikus, tavaly beszéltem mesterekkel, már arra készültek, hogy az egész lassul, vagy megáll, abban egyetértettek, agyrém ami folyik. 20-30-40 év alatt megéltek már egyet, s mást az építőiparban. Azt hozzátehetjük, hogy teljesen fölöslegesen locsolja a kormány a pénzt pont az építőiparba, az ésszerűtlen rendelkezéseikkel lufit fújnak. Pl. ha van családon belül egy kiskorú, akkor arra vissza lehet igényelni számlával a munkadíj 50%-át (azt hiszem valami ilyen fölösleges rendelkezés volt tavaly). Na, annyi értelmetlen munkát... Kivetettek egy falat, betetették máshogy. De természetesen a támogatásnak "köszönhetően" a mesterek munkadíja megnőtt, meg az építőanyagok ára. Emiatt (is) romlik a forint.
Az ingatlanos persze mást fog mondani, de olyan sincs, hogy minden csak emelkedik folyamatosan, óhatatlanul eljön a pont, amikor a trend megfordul. Megkérdezném azokat, akik így vélekednek, hogy akkor már 5-10-15 éven belül sem várható semmi korrekció? Amennyiben így gondolkodnak, mire alapozzák ezt a feltételezésüket?
Meg lehet nézni grafikonokon, hogyan alakult az ingatlanok ára mondjuk egy 30 éves intervallumon belül.
A háború is befolyásolja az építőanyagok árát, illetve a gyenge forint. A munkadíj is magas marad mindaddig, amíg ilyen magasak a közterhek. Szóval ez egy ördögi kör.
Én ingatlanos ismerősömmel beszéltem, szerinte max stagnálni fog az ingatlanok ára.
Azt az értéket amit belefektetett valaki hosszútávon is megőrzi. Igaz, idő kell ahhoz, hogy "felszabadítsa" azt a tőkét.
Míg más befektetés sokat veszt a reálértékéből még akkor is, ha kamatozik vagy hozamot fizet. Tudod, az infláció.
Szerintem ha van annyi befektetésed, akkor ingatlan. Aztán a húzó ágazatok részvényei.
Kisebb megtakarításokat, ha amúgy is vásárolt volna néhány hónapon/éven belül tartós műszaki cikkre érdemes fordítani.
Akár tartósan vagy teljes futamidő alatti fix kamatozású hitelekből vásárolni ezeket.
Röviden??
Én pl. semmiféle állampapírba nem fektetnék be, de teljes mértékben egyetértek az előttem "szólókkal" keresd ki, tudod, googl. a barátod!!👍🙃
Ne is mondd!
Félek megnézni én is .
Van (nem annyira nagy összeg ,de már közelről látható) állampapír befektetés is .Semmi hozam .
A többi meg katasztrófa a portfólió egyéb része.
Férjemnek van állampapíros portfóliója, pont múlt héten vagy 2 hete láttam egy kimutatást. A szemmel jól látható összegű befektetése 1 év alatt nem érte el a 6 számjegyű hozamot.
Alig hittem el, akkor is jobban járt volna ha budi papirba vagy tartós élelmiszerbe fekteti a pénzét.
Ha olyan összeg lenne a zsebedben, amennyinél érdemes lenne ezen gondolkodni, nem itt érdeklődnél. Úgyhogy tök mindegy.
De még mindig azt mondom, ne legyél lusta, és guglizz.
Mibe érdemes befektetni,tartani a pénzt?
Melyik papír mit igér?
Röviden..
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mennyi a normális korkülönbség férfi és nő között, ha a férfi idősebb?
- Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség két testvér között?
- Mi a különbség köztem és a fiatalabbak között?
- Hogyan magyarázzam el a páromnak a modell világban lévő elkülönült műfajok közötti különbséget?