Mézeskalácsot meddig kell pihentetni? (tudásbázis)
Ha nagyon felpuffad a tészta a sütés során, akkor még forrón rá kell tenni újra a sablont és körbevágni. Az ablakokat is így vágtam ki. Kihülés után már törhet.
Most állva díszítettem, de jövőre az ablakok környékét fekve fogom és csak miután megszáradt, fogom összeragasztani.
Az összeragasztás úgy csináltam, hogy amit lehetet belemártottam egy kicsit az olvasztott cukorba és összeillesztés után 1-2 percig tartotta a férjem. Aztán belülről még pár kanál karamellel megerősítettem az illsztést. A kéményt már összeállítva ragasztottam fel.
Remélem, segítettem és nem ment el teljesen a lányod kedvedve.
Egy napig kell pihentetni,utána finom puha lesz.Zárt dobozban eláll jó darabig.
Mindenkinek további Boldog Karácsonyt.
Köszönöm. :D
Nem alapot nem sütöttem neki. Szerintem csak tésztapazarlás lett volna.
Sziasztok!
Gratulálok a szép mézeskalács házikóhoz!
Én is készítettem a kisfiammal,a mienk tegnap készült el.
Mi egy napig pihentettük.
Köszi. Örülök, hogy tetszik. :)
A mintát én csináltam egy netes video alapján. [link]
Az ablakokat olvasztott cukorral töltöttem ki sütés után.
A fenyőt egyre kisebb csillagokból raktam össze.
Az enyém majdnem 1 napig pihent és utána darabokra esett:)A teljes elkeseredés határán álltam,végül tejjel ismét összegyúrtam:S
Megsütöttem,finomnak ,finom,keménynek kemény,lehet megpuhul még a dobozban.Egy kicsit csalódott vagyok:(((
Szoktunk a fára is tenni.
Igen, a cukormázzal tudod össze ragasztani.
Köszönöm szépen!
A lányom (18) azt vette a fejébe,hogy mézeskalácsból házikót készít! Gondolom,előbb kartonból el kell készíteni a sablont,de mitől ragad össze,cukormáztól?
Valaki próbálta már?
Nálunk három gyerkőc van, így mindig ennyi adagot sütök. A fele mennyiségből kb. 3 tepsivel lesz szerintem.
De le is lehet fagyasztani és akkor máskor ki tudod sütni.
Köszönöm!:)
Neked is Boldog Karácsonyt!
az én receptjeim között is van mézeskalács recept, szinte másnap puha...
mi már kóstoltuk, nagyon finom :)
Hozzávalók:
1 kg liszt
35 dkg méz
12,5 dkg margarin
35 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
4 tojás
1 tk szegfűszeg
1 tk fahéj
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk a mézzel (nem szabad forralni!). Összegyúrjuk a hozzávalókat, és kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. Tojássárgájával megkenjünk, díszitjük ízlés szerint.
A sütőben 150 C°-on 10-12 perc alatt készre sütjük.
A sütési időt be kell tartani, mert ha tovább sütjük, akkor kemény lesz. Nem baj, ha még picit puha, mikor lejárt a sütési idő.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
a Tiéd is ilyen önálló????
az enyém kipihente magát, bemászott a sütőbe...onnan a számba:)))
Szia!
Engem is érdekelne a recept!Leírnád?
Szia!
Engem érdekelne a recept:) Amit sütöttem ma, azt is pihentetni kell és nem is lett valami sok:( Ha, a Te recepted nem túl bonyolult, akkor lehet, hogy gyorsba sütnék holnap egy adagot:)
Előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- A cukormázat rá kell sütni a mézeskalácsra vagy sütés után kell vele díszíteni?
- A mézeskalács tetejét le kell kenni tojással?
- A mézeskalácsra való tojásfehérje habot meg kell egy kicsit szárítani /sütni/ vagy nem?
- A cukorkonfettit mikor kell a mézeskalácsra tenni?
- Meddig bírja hűtőben a mézeskalács-tészta?