Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mézeskalács olcsón...tud valaki? fórum

Mézeskalács olcsón...tud valaki? (beszélgetés)

2009. dec. 21. 17:21
Ma megcsináltam a linzert és a mézeskalácsot :) Fini lett :):):) (csak kóstolót eszegettem,mert kemény....eltettem puhulni :) ) KÖSZÖNÖM A RECEPTEKET! Ha van még,szívesen veszem!
2009. dec. 20. 21:01

Nekem is van egy egyszerű receptem,ezt már csináltam :)

Íme: Hozzávalók:

30 dkg liszt

25 dkg cukor

1 vaníliás cukor

4 tojás

1 dl olaj

1 dl víz

1 sütőpor

A tojásokat szétválasztjuk.A tojás sárgáját a cukorral,a vaníliáscukorral (esetleg kakaóval) habosra keverjük,hozzá adjuk az 1dl olajat és az 1 dl vizet. Jól összekeverjük.

Egy másik tálba felverjük a tojásfehérjéket,és az első masszához teszünk 1 ek lisztet és 1 ek tojáshabot. Óvatosan belekeverjük mind, míg el nem fogy.

Előmelegített sütőben először magas,majd kb 5 perc után mérsékelt hőfokon sütjük.

Kiválóan alkalmas tortákhoz! És nagyon finom csak úgy magában is!

Sok sikert!

2009. dec. 20. 20:51
Van esetleg még valami sütireceptetek? Holnap csinálom a mézeskalácsot....majd teszek fel képet,hogy hogy sikerült :) Várom a recepteket,ami gyors,egyszerű és szinte lehetetlen elrontani :)
2009. dec. 20. 19:52
Köszönöm szépen! Jól hangzik az összes :) ha van még valakinek ötlete,szívesen fogadom!
2009. dec. 20. 13:56

Szia!

Én ezt csináltam meg a múlt héten, fehéj mellé még tettem mézeskalács fűszert. Dobozban pihent és szépen meg is puhult.

Az adagokat dupláztam és nagyon sok lett!

12 dkg margarin

7-8 dkg porcukor

1 tojás

25 dkg liszt

2 ek kakaópor

2-3 tk fahéj

1/2 sütőpor, 1 vaníliás cukor

ét-, vagy fehércsoki a díszítéshez

Elkészítés:

1. A margarint, a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojással krémesre keverjük, és a kakaóporral, sütőporral összekevert liszttel összegyúrjuk.

2. A tésztát egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

3. Majd a tésztát vékonyra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe csillagformákat szaggatunk.

4. Előmelegített sütőben alacsony lángon 8-10 percig sütjük.

5. A megsült kekszekre felolvasztott fehér vagy étcsokit csurgatunk, diót, vagy mandulát is nyomhatunk sütik tetejére.

2009. dec. 20. 13:41
Senki? :) most megyek,este jövök vissza! Kérlek,írjatok!
2009. dec. 20. 13:26
Köszönöm! Esetleg még valami? :) (amiből sok is lesz..... 5en vagyunk...)
13. globus (válaszként erre: 10. - Amazon73)
2009. dec. 20. 13:21
Majdnem ugyanezt sütöttem, nagyon finom, azonnal ehető, puha.
12. globus (válaszként erre: 11. - Sacarnes)
2009. dec. 20. 13:20

Nem mézes, de olcsó, és elronthatatlan linzer:

60 dkg liszt, 1 sütőpor, 20 dkg porcukor, 25 dkg zsír, 3 tojás, 1 vanília. Általában összeáll, de ha mégsem, 1-2 kanál tejföl.

Vékonyra nyújtva szaggatni, világosra sütni, sütés után kettőt lekvárral összeragasztani, sokáig eláll.

11. Sacarnes (válaszként erre: 8. - Globus)
2009. dec. 20. 13:17
Igen van :)
2009. dec. 20. 13:17

Itt a recept !! És nagyon finom , és sokáig eláll !!

Boszorkányos Mézeskalács

25 dkg méz, 5 dkg margarin meglangyosítani.

Másik edényben 4 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 fél csomag mézeskalács fűszerkeverék,2 dkg szalalkálit összekeverünk habverővel.

Majd beleönteni a langyos mézbe.Újból összedolgozni,belegyúrni 70dkg finom lisztet.

1 napig pihentetni,másnap nyújtani kb. 4-5 mm vékonyra.Majd szaggatni és sütni.200 fokon 4-5 percig (aranysárga).

Jó szórakozást és jó étvágyat hozzá !

9. smudlaagi54 (válaszként erre: 6. - Sacarnes)
2009. dec. 20. 13:14
Néz körül a naplómban.Van olyan amit sütni sem kell,vagy olyan amit könnyen meglehet csinálni,pl a diós bögrés!
8. globus (válaszként erre: 6. - Sacarnes)
2009. dec. 20. 13:08
Van formázott szaggatód?
2009. dec. 20. 13:07

Sziasztok,

az összes mézes recepthez viszonylag sok cukor kell, a mézzel együtt nálunk mindenki töménynek találja. A porcukorból simán lehet csökkenteni, semmit sem befolyásol az állagon.

2009. dec. 20. 13:06
Van még esetleg valami olyan egyszerű sütireceptetek,ami olcsón kijön és egyszerűen el lehet készínetni?Most fogok először sütni karácsonyra,de nem merek belevágni,mert félek,hogy elbaltázom :)
2009. dec. 20. 13:05
Köszönöm szépen! :)
2009. dec. 20. 13:02

Hozzávalók: 1/4 kg porcukor

2 egész tojás

mézes fűszer

35 dkg langyosított méz

1/2 ráma margarin

6 evőkanál sárgabarack lekvár

2, 5 dl meleg tej

2 dkg szalakáli, 1 dkg szódabikarbóna

1 kg liszt A habhoz: 1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor

Elkészítés: a 2, 5 dl tejet felezzétek el, az egyikben futtassátok fel...továbbť a szódabikarbónát, a másikban a szalakálit

80 dkg lisztet tegyetek egy zárható edénybe, majd adjátok hozzá a mézet, tojást, margarint, lekvárt, fűszereket, majd a felfuttatott tejet. Jól keverjétek össze, hogy ne maradjon benne csomó, szórjatok a tetejére lisztet, majd hagyjátok állni egy napig. / este keverjétek össze, reggel dolgozható/

A maradék lisztet másnap használjátok fel, borítsátok a masszát egy lisztezett gyúrótáblára, majd addig gyúrjátok , amíg a lisztet felveszi.

Csináljatok 3 kupacot, majd egyenként nyújtsátok ki 1 cm vastagságúra, előtte mindig gyúrjátok össze a kupacot.

Lisztbe mártott formával szaggassátok ki, zsírozott tepsibe tegyétek, a tetejét kenjétek meg tojássárgájával.

Közepes lángon süssétek, majd ha kisül lehet díszíteni, /sütés előtt lehet belenyomni cukrot, magokat/ a felvert tojásfehérje és porcukor habbal, amit nylon zacskóba töltök, picit levágok a sarkából és mintákat nyomok a tetejére.

2009. dec. 20. 13:01

76 dkg liszt

34 dkg porcukor

2 púpozott kiskanál szódabikarbóna

5 dkg margarin

4-5 evőkanál méz

4 egész tojás

őrölt fahéj

őrölt szegfűszeg

Ezt összegyúrni, 1 napig a hűtöben tartani, utána leht nyújtani, szagatni. Nekem ez nagyon bevált és rengeteg lesz belőle, így elég olcsón kihozható és finom.

2009. dec. 20. 13:00

kedves, itt van egy pár:

[link]

2009. dec. 20. 12:57

Sziasztok!

Tuna valaki olyan mézeskalács-receptet írni,amit nagyon olcsón el lehet készíteni? Nagyon szépen megköszönném!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook