Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes rebarbaratorta recept

Mézes rebarbaratorta recept

A Mézes rebarbaratorta hozzávalói:
kb. 16 szelethez:

A tésztához:

10 dkg vaj/ margarin+a formához

4 tojássárgája

5 dkg porcukor

25 dkg liszt

1 csipet őrölt szerecsendió

A töltelékhez:

75 dkg rebarbara

15 dkg dió- vagy mogyoróreszelék

3 evőkanál méz

4 tojásfehérje

20 dkg cukor

1/2 citrom leve


A Mézes rebarbaratorta elkészítési módja:
Előkészítés: A tortaformát kivajazzuk. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, 3–4 cm-es darabokra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük (gázsütő 3. fokozat). A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a puha vajat, valamint a szerecsendiót. Kibéleljük a tésztával a tortaformát. A megmosott rebarbaradarabokat szépen elterítjük a tésztán, megszórjuk dióval vagy mogyoróval, és mézet csurgatunk rá. Kb. 35 percig sütjük, majd a cukorral és citromlével felvert tojáshabbal beborítjuk. További 25 percig sütjük, most már csak 180 fokon (gázsütő 2. fokozat). A formában hagyjuk kihűlni. Ez a sütemény elkészíthető ribizliből és korai – kissé savanykás – eperből is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes rebarbaratorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook