Mézes rebarbaratorta recept
A Mézes rebarbaratorta hozzávalói:kb. 16 szelethez:
A tésztához:
10 dkg vaj/ margarin+a formához
4 tojássárgája
5 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 csipet őrölt szerecsendió
A töltelékhez:
75 dkg rebarbara
15 dkg dió- vagy mogyoróreszelék
3 evőkanál méz
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1/2 citrom leve
A Mézes rebarbaratorta elkészítési módja:
Előkészítés: A tortaformát kivajazzuk. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, 3–4 cm-es darabokra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük (gázsütő 3. fokozat). A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a puha vajat, valamint a szerecsendiót. Kibéleljük a tésztával a tortaformát. A megmosott rebarbaradarabokat szépen elterítjük a tésztán, megszórjuk dióval vagy mogyoróval, és mézet csurgatunk rá. Kb. 35 percig sütjük, majd a cukorral és citromlével felvert tojáshabbal beborítjuk. További 25 percig sütjük, most már csak 180 fokon (gázsütő 2. fokozat). A formában hagyjuk kihűlni. Ez a sütemény elkészíthető ribizliből és korai – kissé savanykás – eperből is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2009. máj. 11. 19:57
A mézes rebarbaratorta elkészítési módja és hozzávalói.