Mézes-csípős csirkemell recept


0,5 kg filézett csirkemell
pici só
5-6 ek méz
Erős Pista
köretnek rizs vagy sopszka saláta
A Mézes-csípős csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet kockákra vágom, enyhén meghintem sóval. (a só el is maradhat, mert az Erős Pista igen sós) Pár perc alatt fedő alatt puhára párolom. Miután levettem a fedőt rakok rá 1-2 kávéskanál Erős Pistát (ízlés szerint), majd a mézet is rácsurgatom. Ha elfőtte a levét, hagyom kicsit piruljon, ha kevés szósz marad rajta a végén még adhatok hozzá kis mézet, esetleg még nagyon pici vizet.
Nagyon hamar elkészül és rettenesetesen finom! Nem kell sajnálni az erőset, hiszen a méz sokat elvesz belőle. (én 4 kanállal szoktam rakni, házi erős, enyhébben sózott paprikát) Ez kb két adagnak felel meg. Célszerű a rizst bedobni a vízbe, mielőtt elkészítjük a húst, így kb egyszerre lesz kész:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 731838cae7, 2007. júl. 18. 14:09
A mézes-csípős csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.