Mennyit keres egy dajka? (tudásbázis)
Szívből örülök,hogy jó helyen vagy.Nagyon megérdem-
led.
Sziasztok.
Ez a kérdés tetszik:)
3éve dolgozom óviban.Mikor oda kerültem 85.000ft-ot kerestem.Ma már örülök ha a 69.000ft-ot megkapom.
Ez persze nem a főnök hibája.Hiszen szenzációsan jo a fönököm:)Ritka egy jo teremtés.És az új neve a DAjkának= Pedagógus Munkáját Segítő vagyis =PMS!
Én mindig is sokat voltam a gyerekekkel és a részemet is jol kitudtam venni, mind a nevelésben-oktatásban -és a játékban, helyet kaptam:)
1996ban vizsgáztam és sajnálom,hogy csak-még-3éve vagyok a gyerekekkel.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.Mert az ember nem a pénzért csinálja,mert az nulla,hanem azért a szeretetért amit napi szinten kapunk:)
SZÉP NAPOT
Látom,elég régen írtak már ebbe a topikba,de hátha válaszol valaki...
Most én is dajkaként dolgozom,lassan 3 hete. Eleinte jól ment minden,tetszett is a munka.De Szeptember 1-től szinte másról sem szól a munkánk,csak a mosogatásról.Ráadásul most az új dajkák között ( 3-an vagyunk újak) megosztották a munkát és a konyhai feledatokat teljes egészében rám sózták ! Hozzáértőtől kérdezném,hogy ez így szabályos-e ? A törvény szerint a dajka teljes munkaidőben a pedagógiai munkát segítő közalkalmazott. Hát, az egész napos mosogatással nem tudom,hogyan segíthetem a pedagógiai munkát ?! A munkaköröm szerint dajka vagyok,nem konyhalány. Így nem sokat fogok tudni a gyerekekkel foglalkozni.
Ráadásul a szerződésemben nincs benne,hogy közalkalmazott lennék. Tartok attól,hogy van itt valahol valami turpisság.
ez így tényleg sok....a többség nagyobb,több dajkanénis ovi,és műszakváltasban úgy működik ahogy leirtam...
én nem úgy értettem hogy nincs munkájuk és hűde sok szabadság jár,de tény hogy ha évközben nehezebb is mivenni,ünnepekkor és nyáron azért kárpótlódik ez.dajkanéni gyerekeként nőttem fel,anya ha reggel kezdett vitt hajnalban magával bennünket,vagy iskola után oda mentünk,mert apukám 3műszakba dolizott másik városban.több óvodapedagógus és dajnanéni van a családunkban másrlszt nyitoto szemmel járok a városkámban is:)
A sok szabadságot elfelejtheted! Alapszabadság 20 nap, erre jön háromévenként 1-1 plusz.
A munkaidő napi nyolc óra. Ha az ovi 6-kor nyit, akkorra jön legalább egy dajka és ő délután kettőig dolgozik. Ha az ovi pl. 18-ig tart nyitva, akkor az a dajka, aki bezár 10-re jön.
A bér függ az iskolai végzettségtől, és a ledolgozott évek számától is, amit a közalkalmazotti jogviszonyba beleszámítanak, de tényleg nem sokkal több, mint a minimálbér.
elsősorban szerintem hogy bejelentett munka,elég sok szabadsággal.A dajkák is bejárnak nyáron mondjuk takaritani nyitás előtt,de a szünetekben többnyire otthon vannak....
fix munkaidő van,nem túlóráztatnak,kivéve ha ünnepség van esetleg vagy szülői értekezlet ilyesmi,de ez azért nem túl sok idő és nem váratlan,előre lehet tudni.....
és ne felejtsd el hogy takarít is,sok helyen az udvar rendbetétele is az ő dolguk,ha van karbantartó akkor is,ha nem is mind de segédkeznek benne.......
nem negativumként mondom anyukám sok évig dajka volt szerette és őt is szerették.
Az ovónéninek segítkezik,etetni,pakolni,a sétáltatásnál, az udvaron játszáskor felügyelni stb
Közalkalmazottként minimálbér.
További ajánlott fórumok:
- Mennyit kereshetek ebben az évben, ha nyugdíj mellett dolgozom? Jelenlegi nyugdíjam:90550 Ft.
- Mennyit kell keresnie vkinek, ha fenn akar tartani egy 60 m2-es lakást ?
- Sikeres fogyózók! Mennyit, mennyiből, mennyi idő alatt, hogyan, hány centivel?
- Mennyit keres havonta egy műkörmös?
- Mennyit keres egy élelmezésvezető, és mi a feladata?
- Szegeden keresek tanfolyamot.dajka babysitter.tudnátok ajánlani sulit?