Mennyit kellene hasi műtét után mozognom? (beszélgetés)
Emelés, hajolgatás nem ajánlott. Ha lehet, " sokat " kell sétálni, mozogni. Amennyit az állapot megenged, és jól esik. Nem árt ha van segítség.
Jól foglaltam össze?
Én 10 napig voltam kórházban...
Te biztosan fiatal vagy és könnyebben regenerálódsz:-)))
Azt még elmondanám ,hogy hiába volt nagyon rendes orvosom egész éjszaka műtött... na nem engem .
Szóval a 2. műtét után nemsokkal felébredtem és nem tudtam visszaaludni ,az osztályon se egy orvost se nővért nem tudtunk elérni. A fájdalomtól a falat kapartam... nagy nehezen a frissen operált sebbel elvánszorogtam a nővérszobáig ahol egy másik nővér lett a segítségemre.
ez biztató kicsit, köszönöm
unom a sok fekvést, már nem tudom, mihez kezdjek magammal sajnos. mindig is pörgős voltam, most meg tíz napja csak fekszem egy ágyon. szívem szerint sokkal többet mozognék, de nem tudom, hogy mennyi az ideális.
Nekem is volt már háromszor hasi nagyműtétem. Nekem azt javasolták, hogy kell mozogni de csak annyit, amennyit a szervezeted elbír és azt ugye érzed. Szóval kell járkálni, mert úgy erősödsz, de csak addig, amíg jól érzed magad mozgás közben.
Nálam úgy volt, hogy műtét után 2 nappal már "zavartak" a nővérkék járkálni.
Szia
Hasonló cipőben jártam tavaly...
Péntek éjszaka laparoszkóppal vették ki a vakbelemet. És hétfő éjszaka a köldökömtől végig vágtak,mert tályogom lett. Ez április 18 án volt és május 9-én módjával ugyan de táncoltam a fiam esküvőjén.
További ajánlott fórumok:
- Ha hasi műtét (nem laparoszkópia) során távolítják el a méhet, meddig nem szabad felkelni?
- Mennyi pénzt kéne adni a nőgyógyászomnak egy hasi műtét után?
- Szülés utáni korrekciós műtétre kellene mennem, hol csinálnak ilyet?
- 25 éve a szervezetben lévő nőgyógyászati spirál, mostanában panaszt okoz.Ki kellene venni.Lehet a műtétnek valamilyen komolyabb következmény
- Köldöksérv miatt el kell távolítani a köldököm azaz mayo műtét. Hogy fog kinézni aztán a hasam? Mennyire fog fájni? Leírás és kép kellene.
- A betegségem miatt meg kellene szabadulnom a hasi zsíroktól, mert veszélyezteti a visszaesést! De hogyan? Sehogysem sikerül!!