Mennyire befolyásolja a munkanélküliség a párkapcsolatot? (beszélgetés)
Nálunk sem történt ez.
Eladtuk a lakást és megoldódott a hitel gondunk.
ha van lakáshitel, akkor szétesik a család, szerintem
rossz tapasztalatokat látok....
Ez pontosan igy van
A "férfiasságá" a családfő státuszát veszti el vele
Milyen is már, ha meginna egy sört, vagy elmennének egy étterembe és azt kellene mondani a felségnek, hogy adjál pénzt vagy fizesd te
Milyen az ha egy szál virágot stb, nem tud venni a saját pénzéböl
Tartós esetben bizony az egész házasságot /kapcsolatot aláássa
Én már ne melózok és sokkal kevesebb pézböl élek mint korábban, bizony kellemetlen azt mondanom, hogy nincs benzinpénzem és nem megyek/megyünk sehova, + a többi amit feljebb emlitettem
A hétvégén születésnap/névnap volt
Elég erősen megvágta anyagi helyzetem, hogy vettem "alig" ajándékot és beletankoltam az autóba
Szar érzés, korábban ez soha nem volt, ma erősen frusztrál
És még csak együtt sem élünk! Mi lenne ha együtt élnénk?
Én voltam munkanélküli néhány hónapig. Emberem élvezte annak minden percét, hisz itthon még a fűszálak is vigyázzban álltak, délben ebéd, desszert és ugye bármikor ráértem, bármikor elmehettünk bárhova. Én viseltem nehezen, majd meg vesztem a "tétlenségben" ami nem volt tétlen, hisz elvégeztem a házimunkát, gyerekeztem és szakvizsgáztam, de az őrület határán álltam és ebből kifolyólag én cseszegettem a páromat, minden kis carból hatalmas ügyet csináltam, unalomból.
Aztán hirtelen annyi munkám lett, hogy ki sem látszom belőle, most párom morog hisz már nem csak én osztom be az időmet, hanem mások is beleszólnak, nem tudja megérteni hogy a pontban reggel 9 óra, az nem fél tíz és nem is 9:02. Néha besértődik, hogy ha valami közbejön és én csak este 7-8kor esek haza.
Szóval ő inkább azon morog hogy minek dolgozok annyit, amíg nem dolgoztam addig én ettem az ő életét. Ja és párom nem dolgozik, csak mikor úgy alakul, de ebből sosincs vita.
Gyerekem apját mikor megismertem anno,rá 1 hónapra elveszítette a munkáját.6 hónapig nem dolgozott.Akkor nem érdekelt,mert szerelmes voltam.Idén úgy kezdtük az évet,hogy megint fél évig nem volt melója.Nem veszekedtünk,de engem anyagilag nagyon megviselt ez az időszak.
Úgy gondolom,hogy egy férfiank sokkal nagyobb gáz az,hogy nem dolgozik,mint mi azt hisszük.Azzal,hogy folyamatosan az orra alá dörgöljük és veszekszünk,csak a saját feszkónkat növeljük.Persze más a helyzet,ha valaki nem is akar elmenni.De nálunk ez nem állt fenn,csak marhára unkorrektek a munkaadók. :(
Szerintem ez is intelligencia kérdése.
Voltam munkanélküli és a férjem is, de soha egyikünk sem dörgölte a másik orra alá, hogy már igazán elmehetnél dolgozni.
Nehéz időszak volt az életünkben, de túl éltük...
nehez normalis valaszt adni, ha valaki ilyet le mer, le tud irni, hogy 'befojasolya' (a tobbirol nem beszelve)
szerintem a munkanelkuliseg nemcsak egy parkapcsolatot befolyasol, hanem a teljes eletet. az megint ket kulonbozo dolog, ha valakinek nem sikerul allando munkat talalnia, mint az, ha nem akar allando munkat, es elvarja/megszokja, hogy a masik fel eltartja
2 hónapig voltam munkanélküli, ebből 2 hetet úgy, hogy már volt munkahelyem, csak következő hónap elején kellett kezdenem.
Sosem veszekedtünk, inkább én viseltem nehezen a helyzetet. Szégyelltem magam, amiért a férjemre voltam ráutalva. Az egész napom munkakereséssel és házmunkával töltöttem, néha még éjszaka is munkát kerestem.
Meghozta a gyümölcsét, mert egy jót találtam.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- A vallásotok mennyire befolyásolja a mindennapi életeteket?
- A csúnya fogak mennyire befolyásolják az ismerkedést?
- Mennyire fontos a külső egy párkapcsolatban?
- Kit mennyire viselt/visel meg a munkanélküliség?
- Mennyire jelenthet problémát ismerkedésnél, párkapcsolat kialakításnál egy nőnek az, hogy már jó ideje munkanélküli?