Mennyire fontos a külső egy párkapcsolatban? (beszélgetés)
Én azt hiszem, hogy erre a kérdésre az eltérő korosztályok másképp fognak válaszolni.
Amikor tizenéves voltam nem érdekelt más, csak a külső! És ne mondjátok, hogy nem így volt! :D
Pár évvel később is fontos szerepet játszott a külső, de már nem elégedtem meg ennyivel. Ha jobban megismertem az embert és a belső tulajdonságai nem tetszettek, lapát.
Mára (és előre bocsájtom, a kormat ne lőjjétek be "olyan halál közeli"-nek) jobban érdekel a másik belső kisugárzása, belső szépsége. Mindezek ellenére amit először megnézek, az a szeme és a körme. A szem a lélek tükre. :) És miért a körmét? Szerintem nagyon fontos, hogy valakinek mennyire ápolt a keze. Mondok egy példát. Egyszer utaztam a buszon és egy helyes pasi elkezdett stírölni. Tényleg nagyon helyes volt, de megláttam a kezét, konkrétan a körmét. Volt, amelyik hosszú volt (na ettől a hideg kiráz) és hát nem éppen a legtisztább. Hogy ezek a kezek engem érintsenek? Pffff... Ha ennyire nem ad magára egy jól látható helyen... Na, innen nem folytatnám. Mindenkinek a szabad fantáziájára bíznám!
Olyan is volt, aki a nevetésével fogott meg, a jó kedvével... Imádom a humort értő és művelő pasikat! :)
Egy biztos! Nem lesz sohasem egységes vélemény ebben a kérdésben. :)
Azt gondolom a külsőség nagyon fontos . Isten teremtett nekünk szemet hogy lássuk a világot . Lássuk azt az embert akit párunkul választunk. A látványból sok mindent le tudunk első pillantás alatt szűrni. Egy ápolatlan külsejű embert nem szívesen választunk párnak(bár ennek is meg van a helye pl egy munkás ember munka közben nem éppen illatos és tiszta) . De egy sportos illetőt is pozitívan megkülönböztetünk a külseje alapján. Egy sportot kedvelő egyén nyilván szívesen választ hasonló érdeklődésű embert párjaként. Egy rock kedvelő férfi /nő sokszor vesz fel erre utaló (fekete , bőr...)ruhát ezt látván egy szintén ilyen beállítottságú férfi/nő könnyen kapcsolatot teremt. ... Fontos milyen képet mutatunk magunkról. DE ez csak az ismerkedéshez elég a kapcsolat elmélyüléséhez már a belső értékek dominálnak.
Azt még fontos tudni hogy a kapcsolat alatt végbe ment változás igen is szúrhatja a párunk szemét . PL kóros elhízás.. Vagy az igénytelenség kialakulása. Fontos hogy évek múlva is tetszeni akarjunk ma párunknak...
Termeszetesen a legfontosabb. Minden, benso tulajdonsagait, habitusat tekintve akar a legertektelenebb no is, aki egy hangyanyit jol nez ki (a media altal sugallt, bevett "szepsegideal" szerint") a "kulso megfog, a benso megtart" (neha hozzateszik, hogy "a jo szex hozzalancol") elvet vallja, ami ugyan nem igaz, de nagyon jol ravilagit, miert csalodnak az ilyen tiousu nok olyan sokszor.
Mert csak az "elv" elso reszeig jutnak el, na meg a pasas tarsadalomban betoltott korulmenyeig (ez utobbi, jol tudjuk, akar a kinezetet is kivalthatja, mert minel inkabb magas a ferfi tarsadalomban betoltott statusza, annal inkabb megfordul a nok altal eloszeretettel hangoztatott masik (fel)-"igazsag", hogy ti. mindig a no valaszt), s utana joval jonnek ra esetleg, hogy a hbitust is nezni kellett volna.
Am ezert is a ferfi a hibas.
Masfelol ott van az a nem elhanyagolhato teny, hogy lehetek en atomszalkas modellatleta is, ha elavult, elnyutt ruhak vannak rajtam, mert masra nem telik.
A kinezetet is penztarcan at vasarolhatjuk meg.
Hat erre mondhatjuk, hogy "live free or die hard."
Valószínűleg két dolog:
1. vége a kapcsolatnak
2. felek felismerik, hogy gáz van és megpróbálják megoldani.
Nagyon is fontos. A külső megszerez, a belső megtart. Elengedhetetlen az azonos érdeklődési kör, a kölcsönös tisztelet, a tolerancia. Egy idő után a belső tartalom fontosabbá válik, de ahhoz, hogy érdekelni kezdjen, fontos hogy olyan külsővel rendelkezzen, amin megakad a szemem.
Mondják, hogy nem a külcsíny számít, csakis a belbecs. Pláne, ha a külső nagyon is rendben van :)
Szerintem fontos még, hogy nagyjából hasonló háttérrel rendelkezzen a férfi és a nő, hasonló körből érkezzen. A nagy különbségek áthidalhatatlanok, elválasztanak. A pasik azt sem viselik el, ha a nő tanultabb, jobban keres.
Szerepe biztosan van.
A napokban olvastam egy cikket, ami szerint illat alapján választják ki a nők párjukat.A nők olyan illatú férfit választanak (állítólag), akinek a génje leginkább eltér a sajátjától.
Nekem első perctől kezdve tetszett a párom. messziről megláttam és kész tudtam ő kell nekem. ( Tudom tisztára olyan ez mint a filmekben,regényekben de hát így volt akkor minek hazudjak)
Sokan azt mondják hogy nem helyes de én ezt valahogy nem így látom. Sajnos beteg a bőre mert sugárfertőzése volt de ez engem nem zavar. több évembe tellett mire megszokta hogy előttem nem kell szégyelnie magát és így azzal hogy őt olyannak fogadom el amilyen én is elfogadom magam mert ilyen vagyok. Ez van.
Ha külső alapján döntöttem volna nem lennék most vele de akkor egy fantasztikus lelkitársat,barátot,férjet vesztettem volna. Bár ő mindíg azt mondja hogy akkor találtam volna mást,jobbat. Én erre nem gondolok csak rá és kész.(14. éve) :))))
Persze, hogy számít a külső, hiszen (általában) azt látod először. De nálam ez inkább annyiban számít, hogy legyen ápolt meg ilyesmi, nem pedig egy állatira jó pasi. Egy nem annyira tuti pasinak is lehet nagyon jó a kisugárzása, ami egyből megfog. De a külső csak addig számít, amíg megakad rajta a szemed és elkezd érdekelni. Tehát kb. az első mondatáig. Mert lehet akármilyen jó pasi, ha amúgy egy tuskó.
Ugyanakkor szerintem meg kell próbálni külsőben is azt a szintet tartani, mint amikor két ember megismeri egymást, és nem eligénytelenedni!
szerintem a külső legalább olyan fontos mint a belső tulajdonság
de persze egy picit a külső javára billen a mérleg mert elsőre ugyen megnézed pedig nem beszélsz vele
ha pedig rút akkor tuti nem is fogsz beszélni vele
de akármilyen szép is az illető
ha teljesen más mint én
más érdekli más érdeklődési köre van mint nekem
akár film zene vagy szexuális téren
a párom nem egy adonisz és én sem vagyok egy playmate
de mindenben ugy gondolkozunk 99 % azonos dolgok iránt éreklődünk
szóval ha valami nekem tetszik neki is vagy forditva
és ez a legfontosabb
persze azért a külsőm én sem hanyagolom el ugyanugy kijár a szoli a fodrász
nem slamposodok a gyerekek ellenére sem :)))
ha párkapcsolatról beszélünk akkor már a belső értékek és az számít eggyütt tudtok- e élni.
a külső megismerkedéskor számíthat.
Szerintem
További ajánlott fórumok:
- Szerelem! Szeretet! Szex! 3 alap dolog egy párkapcsolatban. Érdekelne mi számotokra a fontossági sorrend?
- Ha a barát fontosabb mint a párkapcsolat
- A külső vagy a belső fontosabb szerintetek?
- Fontos a külső
- Akiknek fontos a külső, azok könnyebben szakítanak, ha a párjuk külseje megváltozik?
- Mennyire fontosak egy nőnek egy párkapcsolatban az első közös dolgok?