Mennyiért csinálja SZTK-s fogorvos a fogpótlást terhesség alatt? (tudásbázis kérdés)
Valóban?
Volt már fogpótlásod?
Első lépés, hogy röntgeneznek, mert megnézik, hogy a fog jó lesz e alapnak. A röntgen nem hiányzik a babának.
Ha ok, akkor jöhet a csiszolás, ami előtt kap egy csomó injekciót, majd elég kellemetlen beavatkozást végeznek. Feszítik a szánkat és bár tényleg nem fáj, de elég kellemetlen.
Aztán ott vagyunk a lecsiszolt baromi érzékeny fogainkkal, amíg el nem készül az új fogunk. ez a fog mindenre érzékeny, még a levegőre is! Nekem volt ideiglenes koronám, így csak akkor volt érzékeny, ha befolyt valami a korona alá. Hát, elég gyakran befolyt. Nagyon fájt, pedig nekem jó fogaim lettek lecsiszolva. Amikor a próbánál levették, akkor majdnem bepisiltem a sima levegővételre. Valóban csak x napot kell kibírni. Nekem pont 7 nap volt, de ideiglenes korona nélkül fogalmam sincs mi lett volna. Pedig nem vagyok egy nyafogós. Ha valakinek ennyire számít, hogy a végleges fogpótlás ilyen olcsó legyen, akkor az nem fog csináltatni ideiglenes koronát.
Tehát ez mind nem fog jót tenni a babának...
És mit szól a baba a sok érzéstelenítőhöz, fájdalomhoz, kényelmetlenséghez?
Én felelőtlenségnek tartom terhesség alatt az ilyen beavatkozást. Nem hiába nem lehet minden vackot beszedni várandósan...
Jaja, a terhesség miatt nincs kedvezmény.
Az sztk drágább, mint sok maszek.
Minden rendelőbe ki van rakva az árlista, azt érdemes nézegetni.
Olyanról nem tudok, hogy más tarifa lenne terheseknek és más a nem terheseknek.
De konkrét árat talán még a fogorvos sem fog tudni mondani elsőre, mert menet közben is változhat az ár, attól föggően, hogy milyen esetleges nem várt dolgot lát meg.
További ajánlott fórumok:
- Aranyér terhesség alatt. Mit csináljak?
- Mensi után 2 nappal a teszt nega lett, csináljak még egy tesztet pár nap múlva, vagy kizárható a terhesség?
- Mikor csináljak terhességi tesztet?
- Mi lehet a baja a tv-nek? Ha szerelőt hívunk mennyiért csinálja meg, egyáltalán mennyiért néz rá a tv-re?
- Hol, mennyiért lehet olyan naplót venni, amit a terhesség alatt vezethetsz? (Nem olyat, ami meg van írva, és kiegészítgethető maximum.)
- Kb. mennyiért csinálja meg a manikűrös a saját körmöm formára igazítását, lakkozását?