Mennyi idős kortól ehetnek a babák babot és káposztát? (tudásbázis)
A vega babaknak a szaraz huvelyeseket mar 8 honapos kortol ajanljak. Szerintem a nem vegaknak sem arthat meg.:D
Viccet felre teve probald ki egy kanalnyival, hogy reagal a baba. Ha nem faj tole a pocija, akkor nyugodtan add neki.
Pontos korhatarokat szerintem folosleges meghuzni, minden baba mas. Mindent akkortol fog enni, amikortol adod neki.
Angliaban elek, itt az ilyesmit sokkal lazabban kezelik. Amit nem javasolnak 1 eves kor alatt, az a tehen tej, a mez, es ha van ra allergias hajlam a csaladban, akkor a mogyoro felek.
Kapaszkodj meg, az epret, malnat, kiwit itt az elso gyumolcsokkel adjak, tehat 4/6 honapos korban, amikor elkezdik a hozzataplalast. Es nincs tobb allergias, mint barhol mashol.:)
A hivatalos álláspont szerint 1 éves kortól ehet káposztaféléket és 1,5 éves kortól száraz hüvelyeseket(bab,sárgaborsó,lencse stb.)
Bár szerintem egy éves kor után lehet mindkettővel nyugodtan próbálkozni.Láttam már olyan babaszakácskönyvet,amiben 6 hónapos kortól javasolják a lencsefőzeléket...
További ajánlott fórumok:
- Mikortól érdemes biliztetésre szoktatni a babákat?
- Mézet mennyi idős kortól lehet adni a babáknak?
- Mennyi banánt ehetnek a babák? Miért "riogatnak" a káliummal?
- Tényleg igaz, hogy 2, 5 éves kortól mehetnek a gyerekek óvodába, és nem kell megvárni a 3. év betöltését?
- Az olyan pici babák, akik még nem nagyon ehetnek sokfélét, milyen ételeket kapnak a bölcsődében?
- A tápszeres babák is lehetnek olyan hasfájósak mint az anyatejesek? Vagy nem jellemző?