Mennyi banánt ehetnek a babák? Miért "riogatnak" a káliummal? (tudásbázis)
Tegnap voltunk a gyerekorvosnál és megkérdeztem.Azt mondta, hogy azok, akiknek nincs gond a májműködéssel, nyugodtan ehetnek banánt, amennyit csak akarnak.
Azok a gyerekek nem ehetnek(sokat)akiknek valami van a májukkal.
viszont kérdeztem a görögdinnyét is, arra pedig azt mondta, hogy inkább csak 2 éves kor után, hisz ez az egyik legallergizálóbb gyümölcs:S:S:S
Ezt nem is gondoltam volna:S
Mi mondjuk már ettünk párszor...de lehet egy kis ideig még hanyagoljuk.
Pickwick, gyerektea, ez van ráírva, és mostmár több , mint 7 decit megiszik egy nap.
Ilyen melegben kell is neki a folyadék...persze ccsakis hidegen...
hali!
milyen az a sima gyerektea?
Nemsokára megyünk dokihoz az egy éves vizsgálatra...mostmár rá fogok kérdezni...
Kíváncsi vagyok, hogy ő mit mond
Az nálunk nagyon megy:) Mind a kettő:D
Imádja:D
Nekem még soha nem ivott gyümölcslevet és teát a kisfiam:D
CSak vizet, és szereti is nagyon, mivel fogalma sincs arról, hogy milyen a tea:D
Na jó, úgy ivott gyümilevet, hogy amikor az almát reszeltem, a levét kiöntöttem pohárba kicsit felhigítottam és úgy megitta kaja után. De amúgy csak vizet kap....
de ezen a banános dolgon most meglepődtem....nekem soha nem mondta a védőnő, hogy ne adjak sokat....mondjuk hónapok óta nem is láttam, Zalán jövőhónapban lesz egy éves....
Nem sokat találkoztunk vele:D:D
De jó nektek:D
Nekem mindennap főznöm kell kb 7 deci teát és meg is issza, igaz pici cukor, citromlé az kell különben az sem kellene.
Eddig hippes instant teát adtam neki, de a sima gyerektea olcsóbb és az van benne amit én beleteszek:D
NA jól lekanyarodtunk a témától:D
en cukrosat meg sem probaltam. eloszor jottek a grimaszok, majd megbekelt, es megszerette.
meg lusta tipus is vagyok, nem volt kedvem teat kesziteni, vettem vizet es iszogatjuk
en a kortere es az oszibarackra rakerdeztem,: hogy istenments, meg nem.
nem hiszem hogy hallgatok a dokira, nem erzem hogy most mar kene akarmi mas a tej melle, majd 1 -2 ho mulva. persze vizet azt neha iszunk, ilyen melegben, szereti az izet,de azt sem igazan keri,
Tényleg? Nekem azt mondta h almalé, majd alma, majd kekszes alma majd körte majd kekszes körte, és utána a banán, de nekünk csak akkor kellett elkezdeni amikor 6 hós volt, szóval mire a banánhoz értünk kb 8 hónapos volt már
Ja és másik anyukának ua a védőnő azt mondta h ne adjon a babának kekszet mert fölösleges szénhidrát, adjon inkább tejpépet
nem azzal van a baj, hogy megeszik naponta mondjuk 1 banánt
de annál többet szerintem nem szabad
mert nagyon magas a cukortartalma
de nagyon nagyon
egyébként vérsűrítő hatása is van állítólag
bár ennek most itt talán nincs jelentősége
Kedves Anyukák,
a kálium és a nátrium pl. a szív működésére és testünk vízháztartására van hatással. Ha a két elem közötti egyensúly borul - ha túl sok az egyik, kinyírja, jelentősen csökkenti a másikat- a fentiek zavarán túl az idegrendszer és az izomműködés is zavart szenved.
A banánnak a szénhidráttartalma is magas, és egyetlen darab fedezi egy kis ember egésznapi szénhidrátszükségletét. A mi gyerekorvosunk pl. csak felet javasolt egyéves életkor környékén.
Sziasztok, az én fiam is már kb 6 és fél hós kora óta kap banánt, és naponta egy elfogy simán...
De nem látszik rajta hogy bármi baja lenne tőle...
További ajánlott fórumok:
- Miért ehetnek a keresztények almát?
- Fogyózás idején édesszájuak mit ehetnek?
- Mit ehetnek a rákos daganattal kezelt betegek?!
- Az olyan pici babák, akik még nem nagyon ehetnek sokfélét, milyen ételeket kapnak a bölcsődében?
- A vércsoportdiéta szerint az A RH POZITÍV csoportba tartozók mit ehetnek?
- Mi változik/ változott mostanában a GYES rendszerében? Mert riogatnak mindenfélével.