Mennyi idő kellett hogy megszokj a munkahelyeden? (beszélgetés)
úgyé?
meg pl. KTV-ben
nem azért, mert nehezebb megszokni, hanem mert addig gyakornoki fizetést szabad csak adni :-)
Ott biztos nehezebb megszokni. :)
Egyébként igaz, kollektív szerződésben ki lehet kötni hosszabb, max 6 hónapos próbaidőt is.
Többen mondtak itt 2-3 hónapot.
A maximálisan kiköthető próbaidő is 3 hónap. Ez egy tapasztalati szám, azt jelenti, hogy maximum ennyi idő kell ahhoz, hogy minden eldőljön: alkalmas-e az illető a munkavégzésere, be tud-e illeszkedni.
Az emberekkel nem volt nehéz, jó volt a kollektíva.Pár hét.
Sokrétű munka volt akkoriban, határozott kb. fél év alatt lettem. Persze azóta is van mindig új.
Viszont ha a mostani munkahelyre jönnék újként,nem lennék olyan bizalmas viszonyban a kollégákkal. Nagyon kicserélődtünk.
Munkahelye válogatja; az ott dolgozó kollektíva milyenségétől függ, hogy mennyi idő alatt lehet beilleszkedni.
Meg persze nagy mértékben tőled is függ - már ha rád vonatkozik a kiírás.
Lassan 20 éve vagyok a mostani munkahelyemen. Akkor elég volt 2-3 hónap a beilleszkedéshez. Az ott dolgozókat alaposan ismerve nem tudom, hogy most elég lenne-e. Ha egyáltalán sikerülne. :(
Nagyot fordult a világ és nem jó irányba.
Én két hónapja vagyok az új helyemen és már szeretnek és gondolnak rám ha bármi van.Nagyon szeretem már én is.
Mondjuk azt hozzá kell tennem hogy alaposan megdolgoztam azért hogy elfogadjanak.
Szerintem ez attól is függ hogy látják e rajtad az akarást a tett vágyat hogy bele adsz mindent,mert ez alapján döntenek arról hogy milyen is vagy hogy be tudsz e illeszkedni.
Én nagyon hálás vagyok a mostani melóhelyemért.Mondjuk az sem mindegy,hogy az embert,az új munkaerőt hogy várják.Engem nagyon vártak.Már 2 hónappal a diplomám előtt bejártam megfigyelni a napi munkamenetet,hogy lendülettel tudjak kezdeni.Így is maradt jócskán gyakorlati fogás,amibe bele kellett még rázódjak,a szakmai részben nálunk mélyvíz van,hiszen ezt ígéri a végzettség,erre gyúrnak minket ki,olyannyira,hogy elég sok dolgot nekem kell átadnom a régieknek,mint új ismeretet.Nem presztízs kérdés,a mi szakmánk ilyen:állandó továbbképzést igényel,és ezt tudjuk is.Az extráimnak pedig még külön örülnek is,amikért eléggé meg is dolgoztam a "más jellegű kollégák sulijában",az fix.:D
1-én felvettem a diplomám,2-án meg munkába álltam.:)
Nem kellett beszoknom,de ez nem mindennapi természetesen.Ja.Hálás vagyok nagyon!
hónapok
vagy hamar összebarátkoztál?
További ajánlott fórumok:
- Te mennyi idő alatt érsz be a munkahelyedre?
- Ha munkahely nélkül magam után fizetném a tb-emet, az mennyi és hol és hogyan kell elintézni, befizetni? Mi kell hozzá?
- Tud valaki abban segíteni, hogy mennyi minimális időt kell dolgozni egy friss munkahelyen, hogy az ember jogosult legyen a TGYÁS-ra?
- Mennyi idő elteltével jöttetek rendbe lelkileg a munkahely elvesztése után?
- A munkahelyi pletykák mennyire valóságosak általában? Lehet, hogy félrekacsingat a párom?
- Volt már nektek olyan, hogy annyi minden összejött, hogy folyamatosan szabit kellett kérni a munkahelyen? Hogy reagál ilyenkor a munkáltató?