Mennyi az a minimum pénz, amiből egy átlag család jól lakik egy hónapban? (beszélgetés)
én is sokat a pennyben vásárolok, meg nekem van itthon zöldség, ezt most érzem, hogy sokat jelent.
örülök, hogy írt végre valaki a fórumra, hátha fellendül egy kicsit, továbbra is szívesen várom a tippeket!
Most sokba kerül a gyümölcs és zöldség. Mi városban lakunk, nem terem itt semmi. Kevesebbet veszünk gyümölcsből, paradicsomból is pár db-ot. A Pennyben vásárolunk , közel van, ott sok minden olcsóbb, mint a piacon. Még az Interspart is szereti a férjem, ott veszi a felvágottakat, csirkehúst.
Én nem szeretem a húst túlzottan, majdnem vega vagyok már. Csinálom a lángost néha, meg a mákos tésztát, ez a kedvencünk, mostanában a fahéjas fánkot, amihez a túró is akciós volt éppen. A túrót és sajtot le lehet fagyasztani, most is van a fagyasztóban.-Mi ketten vagyunk, fogalmam nincs, mennyibe kerül a kaja havonta, még soha nem adtam össze a blokkokon lévő számokat.
milyen ötletet vársz :)
fincsi gyümileves a lapomon :)
sziasztok!
nem nagyon megy a fórum!
ha valakinek van ötlete szívesen várom.
sziasztok!
ki mennyit költ havonta kajára? Hogyan vásároltok be? Várom a további ötleteket!
Tudom,de azt nem eszi a fiam.
pedig,mindent megfőzök.,és megsütök bármit:D)
Jó nudli és gombócreceptet tudtok? Pontosan miből mennyi kell bele...
Mi is nagyon szeretjük,. de nekem nem igazán sikerül...vagy íztelen vagy szétesik mieőött feljönne a víz tetejére
Ma nudli volt a vacsora.Fiam tette be a kosárba.300 forint volt egy kiló.Prézlibe beleforgattam-porcukorral ette-és jól lakott vele.
Csak a párom nem szereti-mert neki a kolbász,meg a szalonna a vacsora:()
ügyes :)
így könnyú ;)
én is szoktam lángost csinálni tényleg kiadós.
Én ma a saját előállítású dolgokból főztem, tökleves (termett), rántott patisszon (termett, a panírhoz a tojás saját, a morzsa szárazkenyérből van), és csináltam zöldségköretet, fel kellett szedni a répából, mert túl sűrű volt, abból lett bébirépa+ cukkíni, borsó párolva a kertből szintén.
Na ez ma nagyon spórolós lett így.
Sziasztok,én pizza tésztábol meg lángostésztábol szoktam ,egyebeket is sütni ,gyors és olcso.Pl a maradék lángostésztábol sütöttem virslis hassét azt hinné az ember hogy valami különleges a neve alapján ,kinyujtom a tésztát (attol függ mekkora a virsli)hosszura amekkora a virsli és 2*őlyan széllesre,vékonyan mustárt nyomok rá hosszába ,ráhelyezem a virsit és felgöngyölöm,tetejét megkenem tojással,meglehet szorni magokkal ha van othon ,és 200fokon 15 -20 perc alatt kész-.-1 kg liszt a legolcsobbkb 100ft
-5dk élesztö 35ft
kb olyan 200-250 bol megvan a tészta lett belöle 6 db lángos és 12 db virslis.Naplomba teszek fel rolla képet.
sziasztok Mindenkinek!
Ma spórolok, egy csomó kajám maradt hétvégéről még holnapra is jut, így két nap bolt nélkül.
szia!
Igen tudtál segíteni, akkor neked pici babád van, 20.000 Ft-ból kijössz? az nekem nagyon kevésnek tűnik.
Jól tudsz spórolni.
Horváth Ilona könyve tényleg nagyon jó,gyakran használom.
Még a szüleimtől örököltem.
Pogácsákat,sütiket szoktam csinálni.
Mert akkor naponta 600 forintot ki kell adjak BKV jegyre-a benzin is többe jön ki.
Ezért szoktam egyszerre vásárolni.
Van itt a szomszédomban is kispiac,de ott kétszeres,háromszoros árak vannak.
Persze :)
40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 g cukor,3 g só,2 dl langyos víz. Kör alakúra kell nyújtani,és a sütőben felpuffad,utána szépen szét lehet vágni :)
4-6 db pita készíthető belőle (attól függ mekkorákat készítesz).:)
Azért ez nem feltétlen fedi a valóságot, mert már van amit én megcsináltam nem volt drága egyáltalán, csak ki kell fogni, hogy olyankor kapcsolj oda.
réteslapos fagyi :)
fincsi és nagyon gyorsan megvan kb. 10 perc
További ajánlott fórumok:
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- Értelmes szavak minimum10 betű
- Értelmes szavak minimum 15 betűből
- Szörnyű családi élet, amiből nem látok kiutat
- Angliába megyek 2 hétre egy átlagos családhoz. Milyen étkeztetésre számítsak?
- Jól számolok? Egy átlagos család jövedelme jövőre - 20ezer? Az adójóváírás eltörlése miatt