Mennyi a vakbélgyulladás "lappangási ideje"? (tudásbázis)
Szerintem a vakbélgyulladásnak nincs lappangási ideje. Valamivel nagyon keveritek! Pl. bárányhimlővel:)
Ha vakbélgyulladás gyanú van, akkor általában kórházba utalják a beteget és ott néhány napig megfigyelik, illetve megműtik, hogy a kockázatokat csökkentsék, mert ugye azt tudjuk, hogy a perforált vakbél már nagyon veszélyes, hiszen a perforálódástól a hasüregben minden gennyes, tályogos lesz. Gondolom Mimma így járt és ezért van sok problémája. A két tesómnak volt ilyen műtétje. A bátyámnak kis korától kezdve többször volt hasi görcse, de mindig csak azt mondták, hogy gyanú. Aztán 11 éves korábban fürdés után el kezdett hányni. Először azt hitték a szüleink, hogy csak lenyelhette a szappanos vizet és attól hány, de nem múlt így bevitték a kórházba és reggelre megműtötték. A húgomnak minden nélkül sima hasfájással jelentkezett. Neki is kb. 11 évesen.
Na, igen. A vakbél nem szokott nőni, főleg nem nő rá a májra:) Ziggi99, nem tudom mi volt a bajod. A vakbél nem növekszik, hanem elzáródik, majd kifakad a gyulladástól.
Mennyi butaságot össze tudtok hordani, hogy rémesebb képet adjatok a betegségetekről.
A rossz az szokott lenni, hogy vannak emberek, akiknek a fájdalomküszöbe magas, így nem megy orvoshoz rögtön. Na, az ilyenek vakbele szokott perforálódni, illetve azoké, akiknek az orvos nem tudta egyértelműen megállapítani a betegségét, mert nagyon nehéz rájönni, hogy vakbél okozza a problémát, mert a fájdalom kisugárzik.
azért úgy ne járj, mint én... nekem a lappangási idő nagyon hosszú idő volt. Mivel ritkán lázasodok be és 96-ban még hányni sem tudtam, így megkérdőjelezte az egyik sebész a vakbélgyulladás tényét. Pedig az ultrahangot készítő főorvosnő szerint már aznap meg kellett volna műteni. Ehelyett 2 hétig jegelték - ha lett volna akkor olyan lehetőség - hűtő -, hogy jeget lehetett volna készíteni... nyomták belém a gyulladáscsökkentőt jó nagy fecskendővel, 2 hétig. Ez alatt az idő alatt ugyebár nem is ehettem, így kaptam az infúziót. De nem műtöttek meg. Azokat viszont igen, akik belázasodtak, hasi görcsökkel hozták be a kórházba. Kivették a jó vakbelüket, mert kiderült, hogy vesegörcs kínozta.
Két hét után hazaengedtek azzal, hogy ha lemegy a gyulladás menjek vissza, mert megműtenek. Aznap éjszaka éjfél után 1 órakor perforált a vakbelem iszonyatos fájdalom mellett. Másik kórház volt az ügyeletes, jött a mentő bevitt. egészen míg be nem kerültem a műtőbe vizsgálgattak, hogy nem méhenkívüli terhes vagyok-e, meg stb. 18órát állt a szétrohadt vakbélmaradvány a hasamban, a beleim között. Csoda, hogy életben maradtam, de micsoda ára van ennek??? azóta pokol az életem. Rengeteg betegség megtalált, hashártyagyulladás, hasnyálmirigy gyulladás és lettem autoimmunbeteg. Ami a szervezetem ellen fordult és pusztítja a tüdőmet, és más egyéb szervemet.
Ne hagyd magad! UH, esetleg hasi CT! és műtét! ha olyan a helyzet. Jobbulást!
Szia!
Nekem 6 napig lappangott, a végére már nagyon fájt, befektettek kórházba.
Ahol 2 napig jegelték és a 3. napon megműtöttek!
Nagyon fájt, de nekem a bal oldalon és nem sok kellett, hogy perforáljon!
További ajánlott fórumok:
- Tényleg vakbélgyulladásom lenne?
- Honnan tudom, hogy vakbélgyulladásom, vagy egyéb bajom van? Mik a tünetek? Hogy jegelik el?
- Tudom hogy a vízből is ez folyik de nincs sok idő utána olvasni itt a neten:Mennyi a lappangási ideje a H1N1.-nek?
- Calici...rota, lappangási ideje?
- Mennyi nálatok egy nátha lappangási ideje?
- Egy sima ( nem rota) hányás -hasmenéses vírus esetén, mennyi a lappangási idő?