Honnan tudom, hogy vakbélgyulladásom, vagy egyéb bajom van? Mik a tünetek? Hogy jegelik el? (tudásbázis kérdés)
Nekem volt vagbélgyulladásom. Először a gyomrom fájt nagyon, utána a fájdalom kisugárzott a baloldalamra, egészen a hasam aljáig.
A jegelés azt jelenti, hogy egy zacskóban jeget tesznek arra a helyre.
Hányingerem is volt, a végén belázasodtam.
Na látod, ügyesen mégis elmentél a dokihoz :)
Van erről egy vicc: Hajnal 4-kor ballag Mari néni a falu főutcáján. Jön vele szemben valaki és kérdezi főle, hová megy hajnalok hajnalán. Mari néni válasza: "Azt mondták a tévében, hogy jobb MINÉL ELŐBB orvoshoz menni..."
Mostmár tudom.A császár alatt voltak komplikációk,sokat véreztem,így több helyen égetniük kellett+ leköttettem a petevezetőket,így sok heg és varrat van bennem,és úgy néz ki,hogy néhány varrat elpattant,és ott mivel elfolyósodnak dolgok,ez okozott komoly gyulladást és vakbélgyulladáshoz hasonló tüneteket.
Hála égnek " csak" ennyi.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását,tanácsait,tapasztalatait!
Inkább jegeld,mint meleg párnát tegyél rá!
Nekem is jegelték a kórházban,mikor vakbéllel megműtöttek és begyúlladt rá két napra.
Majd egy hét múlva újraműtöttek,mert nem jól tisztították ki.Addig jegelni kellett,amig rá nem szánták magukat a második műtétre.
Tudom,ez felháborító és felelőtlenség,de tényleg nem járok dokihoz-kivéve a fogorvost.
Be vagyok csinálva rendesen.
Vakbélgyulladáskor vagy jobb oldalt fáj alul, vagy a köldök körül és ritkább esetben a gyomorszájtájékán. Tényleg van hányinger, hányás, láz vagy hőemelkedés melette. Sajnos csak egy ultrahang tudja megmondani mi lehet az. Vakbélgyulladás vagy petefészek ciszta vagy vesekő vagy a szülés után keletkezett vérrög vagy...és számtalan variáció van. Interneten keresztül nem fogsz előbbre jutni, ehhez orvos kell.
Ugyhogy máris kereshetsz gyerekfelügyeletet,addig még nem ügyelettel kell bevinni.
A vakbélgyulladás mindenkinél más és más, legbiztosabban az orvos tudja megmondani, hogy az-e a bajod vagy valami más.
Neem egyértelműen vabélgyulladásom volt a követező tünetekkel: nagyon magas láz, hányás, nagyon rosszul voltam, amikor megérintetté a vakbelem környékét, akkor iszonyatosan fájt, alig bírtam megmozdulni, nadrágot nem bírtam felvenni.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg vakbélgyulladásom lenne?
- Mik a vakbélgyulladás tünetei?
- Akit műtöttek vakbélgyulladás miatt, nagyon meglátszik a helye?
- Lett már valaki beteg kínai kajától, olyan tüneteket produkálva, mint egy vakbélgyulladás?
- Honnan tudja az ember, hogy tüdőgyulladása van? Mik a tünetek?
- Honnan lehet észrevenni, hogy valaki depressziós? Mik a legelső tünetek?