Mennyi a főzési ideje a friss zöldborsónak? (tudásbázis)
Nem mindenki tesz bele paprikát.
Én benne hagyom az aprólékot és együtt főzöm őket, mert a férjem egy idő óta igen szereti a főtt húst, így hétvégi vacsora neki a leves és a benne lévő husika.
Nálunk a férjem cukros, és áttértem a teljeskiörlésű lisztre, mindenhez azt használom.
Egyébként mostanában az édessegeket is módosítom, válogatok a paleo édességek közül, attól függ, mi van itthon, olyat készítek, a család imádja.
Van egy diétás naplóm, nézz bele.
Na tessék, 30 évet váratott magára a titok: HA KEZD RÁNCOSODNI. DD
Köszi:)))
Engem ezzel ijesztettek el a friss borsótól, általában mirelitet használok.
A frász jön rám, hogy túlfőzöm. D
Akkor finom igazán az új zöldborsó leves, ha a zöldségeket nagyobbakra hagyod, mert még új, nincs nagyon íze, és kis zsiradékon( olaj, zsír, vaj, amit használsz), megpárolod őket, majd felengeded vízzel és megfőzöd, majd amikor háromnegyed puha már, akkor teszed hozzá a borsót, mert különben, ha túl sokáig fő, megkeményedik.
De szerintem készítsd el így is, és úgy is, amelyik bejön, azt az elékészítési módot tartsd meg.
Én együtt szoktam az edénybe tenni, megpárolom együtt az összes zöldséget, és úgy öntöm fel a vízzel.
Ilyenkor mindenből az idei új zöldséget használom már.
További ajánlott fórumok:
- Finom zöldborsófőzelék, de hogyan?
- Fagyasztott zöldborsóból hogyan lehet finom zöldborsólevest ill. főzeléket készíteni?
- Idétlen kérdés de régóta motoszkál bennem. Hogyan bontják a zöldborsót a nagyüzemekben? Miért nem sérülnek a szemek? Ki látott már ilyet?
- Mennyi idős kortól ette meg gyereketek a zöldborsót passzírozás nélkül?
- A füstölt kötözött lapockának mennyi idő kb. a főzési ideje?
- Mennyi a tönkölybúza főzési ideje, ha nem lett beáztatva főzés előtt?