Melyik terhesvitamin a legjobb? (tudásbázis)
A mi családunkban mindenki az OVANT-Babát szedte,szedi van benne D3-vitamin is, eddig semmilyen mellékhatást nem tapasztaltunk, a babák egészségesen normál súllyal születtek, így már három egészséges kisunokának örülhetek.
Az én ismerőseim Elevitet szedtek, és egészségesek az anyukák és a babák is, kb. 18 kismamáról és ennél több babáról van szó.
Elevitet szedtem, orvosom javasolta. Egy nappal a kiírt előtt érkezett a babám, tökéletes méretekkel, gyönyörű szép kislányként!!! Nekem nem volt panaszom az elevitre, már teherbeesés előtt is szedtem, és végig amíg szoptattam! 7kg-ot híztam a terhesség alatt, szülés után 10-el lettem kevesebb!
szóval...
De hát, kinek melyik jön be?! Nem egyforma a szervezetünk.
En zoldseg gyumolcs mellett, vitaminok nelkul 2 szer szultem egeszseges 4,5 kilos babakat. Mikor kijottek az anyjukbol mar tartottak a fejuket. Nem vitamint kell tomni magunkba, hanem mint no elore gondolkozni: ezert egy no ne dohanyozzon, ne igyon, sportoljon, es etkezzen egeszsegesen mindig. A vicc, hogy mire kiderul, hogy babat varsz mar minden eldolt: minden testreszkezdemeny kialakult es minden rendellenesseg is. Viszont hosszutavon terhesvitamint szedni tuladagolasveszelyes. Zoldseg gyumolcs...
Elevitet szedtem az első babával, terminus után 2 nappal, villámgyorsan, egészségesen, 3420 grammal született. Most is ezt szedem.
Ezek orvosi vélemények, amikre kíváncsiak az emberek, nem reklám.
Akkor még annyit, hogy ami jó, és nincs vele gond, azt nem is kell reklámozni!!
Czeizel Endre Professzor is az Elevitet ajánlaja!
[link]
Hülyeség az, hogy az Elevit miatt rendellenesen születnek babák! :D Ezt egy konkurens terhesvitamint gyártó és forgalmazó cég találta ki. :) Az én nőgyógyászom (aki profi főorvos, és elég híres hazánkban és külföldön, tehát sokan ismerik és hallották a nevét) az Elevitre esküszik így 40 év után. :) Saját tapasztalattal írta: "A statisztikák azt mutatják, hogy azoknál a nőknél, akik már a terhességet megelőzően is folyamatosan szedték az Elevit Pronatal magzatvédő tablettát, magasabb, mint 90 %-os arányban csökkent a fejlődési rendellenességek száma a nem szedőkkel szemben. "
Elevit szoba sem jott, Femibiont szedtem,de hiztam tole,mint aaaalllat :) ugyhgy nalam a Gravida a nyero :)
Elevit! Elevitet szedtem a kisfiamnál is, gyönyörű kisfiam született, egy nappal a kiírt időpont után született, 53 cm-rel 3550 g-mal. Most a kistesónál is Elevitet szedek, az orvosom az egyik legjobb a városban és Ő is ezt ajánlotta!!!
Én is a Femibiont szedtem, az Elevittől fájt a fejem!
Ha valóban az elevitet szedő kismamák 90%ának ilyen babája születne már rég betiltották volna. Nem bizonyított tény,hogy az elevittől van!
Saját tapasztalatból mondom,hogy egyáltalán nem káros az elevit!
Az én dokim jobban pártolja a természetes dolgokat, sok zöldség-gyümölcs.
Femibion, zöldség, gyümölcs:-)
femibion veszek ha mindenki azt pártolja
Én pl. a gravidától viszkettem.
ELevitet ajánlottak a terhesség elején.
Zoldseg, gyumolcs, folsav.
Én Femibiont szedtem, az elevit lasította az anyegcserémet rendesen!!! Azért nem gondolom, hogyha Elevitet szedsz, akkor vízfejű, koraszülött, túlhordott vagy nagy babád lesz 90%-ban....
Szerintem bőven elég csak az első trimeszterben szedni terhes vitamint. Utána meg kábe csak akkor, amikor eszedbe jut:-))
én csak hallottam, meg sajnos láttam is az elevit káros hatásait, számomra az a furcsa, hogy még nem szüntették be ebben az országban, sőt még a tv is nyomja.
Én a femitől nem híztam, nem zavarodtam meg, mind testileg mind lelkileg, normál babám született normál időben.( itt pl, nem lett túlsúlyos, nem lett vízfejű, nem hordtam túl, nem jött hetekkel korábban, ) a zárójelben leírtak sajnos aki elevitet szedett azoknál 90% a ilyen baba született.
mi a különbség a kettő között?
További ajánlott fórumok: