Te szednél terhesvitamint, ha mindent megtudsz enni? (beszélgetés)
nem, nem is szedtem
dokim mondta, h nem kell
Én már terhesség előtt szedtem a femibiont, aztán váltanom kellett a jód tartalma miatt elevitre. Én őszintén mondom nem merném nem szedni, bár eszem a zöldséget gyümölcsöt, de ezek sajnos csak nagyon kicsi százalékát tartalmazzák az ilyenkor szükségesnek.
Kérdezted miért kell a folsavon és magnéziumon kívül a többi is, azért mert egymás felszívódását segítik,pl.: a vasét a C vitamin. Vagy ott a kalcium ami elengedhetetlen a csontképződéshez, valamint ahhoz hogy ne lyukadozzanak sorra a fogaid a terhesség előre haladtával.
28 hetes kismama vagyok, ápolónő.
Neo-fero-folgammát szedtem az első 3 hónapban, ez vas és folsav. Nem árt semmit.
MagneB6-ot is ajánlják végig, mert pocakkeményedésre és kisebb görcs oldására, illetve lábikra görcsre beválik, míg az első 3 hónapban a magnézium mellett a B vitamin nagyon fontos és akár hányingerre is jó :) Csak az utolsó hónapban nem szabad szedni.
Semmiféle terhesvitamint nem szedtem, majd nov. körül beveszek hetente 2-szer terhesvitamint, így pótolom a vitamint és ásványi-anyag tartalmat.
DE ne szedjél egyikből se többet napi 1-nél, tök felesleges, kivéve, ha az orvosod kéri...
És ha jó a vérképed,akkor nem is kell.
Szép és boldog babavárást!
hát a vélemények nagyon megoszlanak.
Igazabol miert kell terhesvitamin?
Folavat értem, magnéziumot is.
A hozzászólásod első részében talán még lehet is valami, a többi - ne is haragudj - hülyeség...
Ezt már többször is cáfolták.
És én is tudom, saját tapasztalattal...
Én semmi táplálék kiegészitőt nem szedek, és nem is ajánlok.
Ez a gyógyszer gyártók "aranybányája"
ha mindent eszel, változatosan, és lelki békében élsz önmagaddal, a szervezeted kiválóan müködik, és teszi a dolgát....
bizhatsz magadban, utánozhatatlan a belső szerveink müködése.
gyógyszer és táplálék kiegészitő nem kivánatos...
egészséges babát kivánok neked , csak erre gondolj, mindketten egészségesek vagyunk, és tökéletesek
és ha időd engedi olvasd el a bölcs baba c könyvet (józsef krt 26-ban látam)
Ha jó a vérkép, én biztos nem szednék ilyen szintetikus vackokat... Nekem az orvosom se ajánlotta.
Egyik terhességem alatt se szedtem. A lányom 3,5 éves, 20 kg és 110 cm, egy-két náthán kívül még semmi baja nem volt, antibiotikumot még nem látott. Kistesó 1 éves, szintén makk egészséges. :-)
Hát, valahol az a legjobb, ha a saját orvosod kérdezed :-) Úgyis mindenki abban bízik meg a legjobban!
Jó éjt
csak régen nem volt ennyire túlvegyszerezve minden.
én szedtem mind a 2 terhességem alatt és mindent megettem amit előtte is.
Szia Drága!
Énis szedek.
Ladeevitet de nincs gondom vele.
kérdezd meg a dokidat mit javasol.
de gondoljunk bele...régen mit szedtek a nők? sztem semmit és a természetre bízták a dolgot. :)