Melyik terhesvitamint szedjem? (beszélgetés)
Terhesvitaminok, magzatvédő vitaminok összehasonlítása: www.terhesvitamin.eu
ja, csak annak idején kétszer annyi vitamin volt a gyümölcsben-zöldségben, és az emberek nem ettek ennyi vackot...
Megszokható az íze?:D:D Jujj ez nem hangzik valami jól:D Köszönöm a választ!:)
Én Hipp Natalt iszom!100% gyümölcs!Drogériákban kapható.Az íze megszokható,de amint írjátok a többi sem jobb.:-)
Én nem fogok kapszulát szedni,ami tele van állag javító cuccokkal,stb.
Szerintem folsavat szedj, az nem drága, viszont nagyon fontos, mert segít megelőzni a fejlődési rendellenességeket.
A terhesség elejétől szedhető a 12-13. hétig.
Más szerintem nem kell.
Nem az eladás után kapnak az orvosok "részesedést", hanem a gyógyszerügynöktől, aki a terméket ajánlja esik le kisebb-nagyobb ajándék. Terjedhet ez az édességtől a wellness hétvégéig ... A múltkor éppen egy ilyen gyógyszerügynök után mentem be a körzetihez, az asztalon kupacban álltak a reklámholmik, édességek stb.
Én a gravidával nagyon megvoltam elégedve a 16hétig rendeszeresen szedtem utána már csak heti 2 szemet a vége felé meg csak 1 szemet szedtem és mellette ugyanugy sok gyümölcsöt ettem.
Annak idején nem voltak ilyen "csodabogyók ", úgy hogy én , de mások sem szedtek semmit, szerintem most sem kéne
Szia! Ha nekem kéne választanom, gyógyszertári vackot nem ennék meg. Vannak már tuti, természetes készítmények is. Szerintem azok közül válogass!!!!!!!!!
folsavat
és egészséges táplálkozás
ha nagyon szeretnéd akkor femibion
én elevitet vettem, de öklendezek lenyeléskor
és ráadásul büdös is:(
el szeretném adni, nem bírom beszedni
Mivel is?
Melyik részére gondolsz?
Szia!Én Gravidát szedtem..kb.13 hónapig..Mellette magneB6-ot is..Mindkettő szedését kb.a 36.héten hagytam abba..majd szülés után 3 hónapig újra elkezdtem a gravidát..akkor márcsak 1-2 naponta vettem be 1 szemet..
egyébként alig ismerek valakit aki ezt szedte volna..ugye nem reklámozták világba..viszont úgy voltam vele magyar..ezért használtam..nekem teljesen jó volt,és szívből ajánlom!
anno a nőgyógyász azt mondta,hagyjam abba és elém dugta a femibion brossúráját..csak mert valszeg lecsengett volna az eladások után nekik valami lé..:S
Naná,hogy nem hagytam abba..Sőt!
azt megjegyzem:én a vitamint napközben szedtem,kizárólag étkezés után..így nem volt hányingerem!
pont ezzel terheli a vesét:)
Na az egyik legfontosabbat nem írtam. Vegetáriánus vagyok, ovo-laktó. Tehát iszom tejet, tejtermékeket fogyasztok, tojást is. Ezért gondoltam mindenképp pótolni a hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat. Még nem vagyok terhes. 4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta sajnos még nem jött össze, bár a havim sem állt még helyre:/
Nem mindegyik C-vitamin készítmény terheli meg a vesét, csak a GYÓGYSZERTÁRI. :D Mert azokban van olyan hordozó anyag, ami már árthat a vesének. :(
Egyébként pedig természetes c-vitamint nem lehet túladagolni, mert a felesleg a vizelettel távozik.
Kicsit helyre kellene rakni az ismereteket, és nem mindent elhinni.
A C vitamint a védőnő eleve kizárta, nehogy megterhelje a vesét mégjobban... (szokásos minden orvos és védőnő mást mond, minden könyv mást ír)
Én az Elevitet szedtem + mellé 200-as C-vitamint + Magne B6-ot. Na meg rengeteg gyümölcsöt és párolt zöldséget.
szia, én a femibiont szedtem, és nagyon meg voltam vele elégedve
Nekem a dokim azt mondta ne szedjem, hanem táplálkozzak egészségesen. Ha nagyon nőne az étvágyan és hízni kezdenék, akkor pár naponta, vagy hetente 1x valami, ő egy folyékonyat ajánlott.
Nem az elevit a legdrágább, hanem a femibion. Az első terhességemnél az elevittől fájt a fejem, most semmi bajom nem volt tőle. Bár vassal együtt már székrekedést okozott. A Femibiont csak dícsérni tudom, bár nagyon drága. Az eurovitesben kevés a vitamin és a vas. A folyékony terhesvitamint pedig nem próbáltam. A gravidától hányingerem volt.
Szerintem ezt mindenki magának tapasztalja ki. Most nyáron amúgy is azt mondta a dokim, hogy elég 2-3 naponta szedni, mert ilyenkor amúgy is sok vitaminhoz jutunk.
Én azt hallottam hogy a gravidában van jód, az elevitben nincs.
Tudom, hogy ez most nem a reklám helyen, de szeretnék terhesvitamint elkezdeni szedni, és nem feltétlen azt, amelyiknek a legtöbb pénze van reklámra (pl Elevit). Akinek van tapasztalata kérem segítsen nekem.
További ajánlott fórumok: