Melyik szilikongumi karkötőkészítő készletet érdemes megvenni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Mi is készítünk karkötőket.
Én 300Ft-ért veszem csomagját.(egyszínűt, színeset(12kapoccsal,horgolóval), van olyan amihez csúzli is van)Kb 300db van benne. Nálunk is nyerő a világítós.
Mi csak ilyen vékonyat szoktunk csinálni, ceruzavastagságút, és mi az ujjunkkal fűztük.
Széleset nem tudunk még, meg kockaalakút sem.
Üdv!
Nagyon jók a "how to make" videók is:
how to make a single chain bracelet without the loom - ez az egyik
how to make a rainbow loom Fishtail bracelet without the loom - ez a másik
szövőtábla nélkül mutatja be a készítésüket.
De ha azt írod a karkötő neve mögé, hogy "on a fork" akkor a villás akasztgatós videókat kapod.
Ha soványabb, véknyabb a karkötő, akkor magamra(az Rád is jó lesz kb.)60 gumi kell. Ez ceruzavastagságút ad, Fishtail Bracelet a neve. Ha csak egyszerű láncot rakok (Single Chain Bracelet), akkor 40-et használok.
100 a széles karkötőkhöz kell (Triple Chain-hez, vagy a Willis-hez, Triple Fishtail-hez).
Én sem tudok gyöngykrokodilt fűzni, küldheted, nyisd ki az ablakot, megy a csoki fénypostával...:D
Anno mi a gyöngyfűzéssel voltunk így :) gyöngykrokodilt fűztem csokiért :D
Nézelődök még úgyis linkek után, mert csak októberben jutunk hozzá a felszereléshez :( de minden érdekel :)
Kb. mennyi gumi kell egy karkötőhöz? Most láttam olyan videüt ahol 100-at mond, ez kb. az átlag?
A szétszedhető táblát vettem, átlátszó a pöckös része, kék az a rész ami összetartja.
A gumikat is a vateráról rendeltem, mert nem nagyon fogok tudni mászkálni utána amikor otthon leszünk.
Sziasztok!
Nekünk is kettő van, az egyik a kék dobozos, amiben a peckeket nem lehet elmozdítani egymáshoz képest. Made in China. Ez volt a kezdőkészlet, ezzel is rengeteget dolgozott, aztán, ahogy néztük a videókat a youtubon, és látta, hogy azzal kezdi, hogy szedjük szét a táblát, vettünk másikat, amivel ez megoldható. Itt már a peckek nem elcsúsztatva vannak egymáshoz képest, hanem egyenes sorokban. Ez sem az igazi márka, a neve loom bands (szándékos a kis betű, nehogy reklámféle legyen), a doboza fekete, és a tescoban vettük 1550 ft-ra volt leárazva utolsó darabként. Főleg ezzel dolgozik most már, egy baja van, hogy törékenynek látom, nem az az erős műanyag, tehát óvatosan kell vele bánni, és akkor tökéletes.
A gumikat 100 forintos boltban vesszük hozzá, 1 csomaghoz 12 kapocs jár, ami kell is, mert egy szélesebb karkötőhöz 3-4 is elmegy. A csúcs a sötétben világító gumi.
De csináltunk már karkötőt tábla nélkül is, 2 ceruzán, sőt, villán is...:). A fent említett videomegosztó csatornán egész leckesorozat van hozzá, nem tudom, láttátok-e. Begépelitek, Rainbow loom lesson 1 (vagy 2, vagy 23...), és jön a szélesvásznú, fekete szélű videó. Eről tanulunk angolul is... Jövök be a szobába, videó megállítva, és Kata beszél angolul, miközben rakja... Tündéri.
Amúgy sem tévézik :)
De én is szeretem ha alkot, sőt ezt együtt fogjuk csinálni, mert részben még szerintem segíteni kell majd neki (7 éves lesz), részben meg nekem is tetszik :)
Jobb is az ilyet összevadászni mert csak a sok reklám meg a "márkanév" miatt kerülnek sokba. Közben meg biztosan valami egyszerű dolog. :)
Mindenesetre jól néz ki és a gyerek is legalább kreatívkodik, nem TVzik.
Ugye? :)
Vágül a vateráról szedtem össze két eladótól sokféle gumit, kapcsokat és 2 táblát, még így is olcsóbb volt mint a készletek.
Van amihez két pöcök kell, annak korlátlan a hossza. Már két pálcán kell csak horkolni. Amihez az egész keret kell, azok egy gyerek csuklójára elég a lezárásokkal. De van olyan, ami egy tömött mintasort ad ki, annak a lezárásához kell még hozzáhorkolni más mintával.
Gondolom Youtube-on is nézelődtél már, nagyon sok videó van fent, a 10 éves kislány pár perc alatt megtanulta. :)
én kapoccsal egyött vettem 250 frt-ért de csak 1 szin van benne!
azt hiszem 200 drb-os!
a komplett készlet csak nagyobb gyerekeknek való,vagy a szülő megcsinálja,ha ügyes.
ezért vettem az egyszerübbet,és van benne horgolótü is,ennek segitségével könnyebb a mintakészités.
További ajánlott fórumok:
- Manikűr készletet hol tudok venni?
- Ajándékozott már valaki gravírozott evőeszköz készletet gyereknek? Hol lehet kapni erre alkalmas evőeszközöket?
- Háztartás felszámolásából tányérokat, poharakat, kávés készletet és edényeket kinek lehetne odaadni?
- Hol tudok japán manikűr készletet venni Budapesten?
- Most, hogy a Hádában kiárusítás van, azért feltöltik a készletet?
- Milyen fondü készletet érdemes vásárolni?