Melyik nyugdíjpénztárt válasszam? (tudásbázis)
Szerintem az Aegon is ott van a toppon. Olcsón kezelik a pénzünket, és a portfóliós/részvényes rendszerbe is nagyon jókor váltottak. Nagy az ügyfélkörük, ami gazdaságos pénzkezelést tesz lehetővé.
Nem csak önkéntes nyugdíjpénztár lehet megoldás a nyugdíjcélú megtakarításra, hiszen azok menedzselése nem mindíg megfelelő, kevés a választási lehetőség, hogy hova fektessék a pénzedet. A befektetéses életbiztosításoknál rengeteg piac, alap, vagyonkezelő közül lehet választani. De valami kell, mert aki nem rak félre aktív idejében, az éhenhal, ha nyugdíjas lesz!!!!!!
Ajánlom figyelmetekbe a "tücsök és a nyugdíj" szösszenetet: [link]
Sziasztok!
Annyival kiegészíteném az itt leírtakat, hogy valóban már csak a30 év alattiak léphetnek be a magánnyugdíjpénztárba, bár eneek a korosztálynak a98%-a amúgy is tag.
A 40 felettieknek javasolhatom az önkéntes nyugdíjpénztárt. Én 44 éves vagyok, és most lesz 10 éve, hogy fizetem.Volt, amikor a cégem fizette, volt amikor szüneteltettem, mert nem tudtam fizetni.
Ha nem fizeti a céged, akkor is mindenképpen érdemes!! 30%-os állami támogatás adókedvezmény formájában a befizetett tagdíjak után,(és itt nem számít a magas jövedelem) amit átutalnak a számládra, valamint évi átlagosan 9% hozam. Hol kapsz évi majdnem 40%-ot kamatadómentesen? És!! 10 év múlva kivehetem a hozamot adó és eho mentesen - ami most lesz nekem aktuális. Majd 3 évenként ismét. Ha érdekel valakit bővebben, írjatok: [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]pink[{[{[/A]}]}]fog@citromail.hu
Szívesen válaszolok és be is tudlak léptetni.
Egyetértek Nikice hozzászólásával, hogy lassan elfogynak az aktív dolgozók, így a mostani 30-as korosztály nyugdíját nem lesz aki fizesse.
Ha kérdésetek van ezen a téren, szívesen segítek, ezzel foglalkozom, így jártas vagyok a témában.
Szia!
Úgy hallottam, hogy már nem lehet kötni "Aranykor", de lehet, hogy rosszul tudom. Tudnál egy pár sort írni róla? érdekelne! Vagy mást tudsz ajánlani?
Sziasztok.
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy melyik nyugdijpénztár a legjobb, illetve melyiket érdemesebb választani.
Pályakezdő vagyok, eddig még nem dolgoztam, most lenne egy munkahely és mondták, hogy döntsem el melyik nyugdíjpénztárba szeretnék majd kerülni.... Passz, nem tudom. Tud valaki nekem segíteni vagy tanácsot adni.
Előre is nagyon köszönöm.
Mihaela