Melyik napszak ideális a tornára? (tudásbázis)
Én mindig este tornázom, valamikor 23:00 kor is felülök a biciklire. Sajnos napközben dolgozom, du tanulok (mert suliba is járok), így marad az esti,késő esti óra a tornára.
Nekem bevált, és jól is alszom!
Valamelyik nap a Spektrumon pont erről volt egy kis film, amibe csináltak egy kutatást, és az eredmény az volt hogy tulajdonképp bármelyik napszak időpont megfelelő a sprotoláshoz, kivéve az estét, mert felhevül a test és az éjjeli alvás minőségét ez rontja, így másnapra nem tudja magát kialudni az illető.
(Csak azt írtam le amit láttam-hallottam)
Jah..ezt még a edzőm tanácsolta, de déleőtt én sem érek rá :)
Lényeg, hogy az ember csinálja!
szio en is megvettem a Pilates 3DVDjet, kerdeze hogy jok-e a gyakorlatok, konnyen elvegezhetoeik, meg nem jutottam oda ,hogy csinaljam...munka ,,gyerek.De hetfotol lesz ovi igy tobb idom lesz kcisit magamra is ,elkezdem..
A Pilates igaz nyujt,feszesit,nem??Fo funkcioja ez,nem??
Reggel,ha van időd rá.
Nekem sajnos,csak a délután,vagy az esti időszak a jó.
Pár napja olvastam, hogy ahhoz, hogy fogyjunk, edzés előtt kb 3 órával nem szabad szénhidrátot enni!
Ez nekem elég újdonság volt!
Gondolom azért, mert így nyúl a szervezet edzés közben az elraktározott zsírokhoz! Amúgy szerintem nincs jelentősége! Amikor jól esik! Főleg a pilates...az nem annyira kimerítő-izzadós torna!
Én úgy tudom, hogy délelőtti órák az ideálisak a szervezet számára, hogy testmozgást végezzen. Ne éhesen, de ne is közvetlenül a kaja után legyél, amikor edzesz, úgy kb 1,5-2 órával a kaja után.
Bár erről is hallottam olyan véleményt, hogy aki az utcsó kilókal küzd (18% alatti testzsírszázalék) annak reggel éhgyomorra kell edzeni, amikor alacsony a glikogénkészlet.
További ajánlott fórumok:
- Egy fiatal párnak melyik helység lenne ideális nyaralás szempontjából?
- Nyaralt már valaki a szelídi tónál vagy a vadkerti tónál?Melyik ideálisabb kisgyerekekkel?
- A nap melyik időszakában ideális anyatejet fejni?
- A vitaminokat melyik napszakban és hogyan érdemes bevenni?
- Fitt-labda. R-med vagy Thera-ball, melyik a jobb? Szék helyett ülésre, de tornára is használnánk.
- Anyasági támogatást melyik napszakban szokták utalni?