Melyik jobb nap ellen a babáknak (gyógyszertári vagy bolti)? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én is úgy voltam vele, mint sokan írjátok, hogy a gyógyszertári lehet a tuti. Fel is irattam a gyermekorvossal, de a helyi patikák nagy részében azt mondták, hogy nem tudják elkészíteni.. Végül az utolsó helyen azt is elárulták, hogy azért, mert az egyik összetevőt, már több, mint egy éve nem lehet beszerezni. Ennek pedig az az oka, hogy egy minőségellenőrző teszten nem ment át a készítmény, mert az a bizonyos összetevő nem véd sem az UVA sem az UVB sugárzás ellen olyan mértékben, mint kellene. (Korábban jó volt, mert nem volt ilyen erős a sugárzás, mint manapság.)
Nekem a gyógyszerész egy Magyarországon még új svájci terméket ajánlott, ami szerinte ugyanolyan jó, mint pl. a drágább Vichy. Most van valami több gyógyszertárra kiterjedő (:) akció, így "olcsóbb" (3000 Ft körül volt az 50 faktoros 100 ml, a neve: Daylong extreme)
Johnson´s baby,40-s,nagyon szuper,könnyen kenhetö,gyorsan felszívódik,eddig bevált,nem volt gond,hosszú hatású,dermatologiailag tesztelt,UVA/UVB szürés,színezöanyagmentes,érzékeny börre.Kifejezetten babáknak.
Ha nagyobb lesz,valószínüleg pumpásat veszek.
Mi Nivea Baby 50+-ost használun. Nekünk bevált, nem is allergiás rá a lányom.
Mondjuk, aki még fürdetőből is a gyógyszertárit használja, mert érzékeny a pici bőre, akkor egyértelmű, hogy a gyógyszertárit vegye meg.
Sziasztok!
Én mindenképpen olyan terméket javaslok,amely véd az UV A és UV B sugarak ellen is.Ma már sok hypoallergén készítmény van,ami jó a babák bőrének.
Én is tavaly vettem a kisfiamnak,de jó a szavatossága így azt használjuk idén is.(VICHY)
Szia! Le tudnád nekem írni a krém nevét?
Ha választhatnék, én biztosan a gyógyszertárit venném meg, olcsóbb is és arról legalább lehet tudni, hogy miből készítik, ha esetleg valamelyik összetevőjére allergiás lenne a babád.
További ajánlott fórumok:
- Mivel próbálkozzak gyomorégés ellen, gyógyszerek nélkül?
- Tudtok valami szert a szervezet elsavasodása ellen, ami nem gyógyszer?
- Újszülöttnek gyógyszertári vagy bolti piperét vegyek?
- Milyen gyógyszereket szedsz fejfájás ellen?
- Védekezzünk a gyógyszeripar ellen!
- Az allergia elleni gyógyszerek tényleg steroid tartalmúak?