Védekezzünk a gyógyszeripar ellen! (beszélgetés)
Az biztos,hogy magamnak sosem adatnám be.Nagymamám megtette,egész télen beteg volt...
De biztos vannak jó tapasztalatok is,írjátok meg,talán megkönnyíti a döntést.Hanna
Kedves Jessytaylor!
Lehet hogy félreértettük egymást. Nem vagyok gyógyszerellenes. Sőt orvosellenes sem. Csupán úgy gondolom, hogy amíg lehet, és amíg elég, oldja meg az ember gyógyszer nélkül, 'jó szerekkel'. Nyílván egy tüdőgyulladásnál én is beszedném az antibiotikumot.
És igen egyetértek a védőoltásokkal. Szerintem szükség van rájuk ha erre voltál kíváncsi.
Nekünk hál istennek olyan háziorvosunk van, aki amíg csak lehet, nem ír gyógyszert. De a környezetemben vannak többen akik csupán tanácsot szeretnének és antibiotikum receptet kapnak. Na ez az amit én nem értek.
Szeretnék viszont kérdezni valamit. Mi a véleményetek a influenza elleni védőoltásról? Én még sosem adattam be magamnak. Igazán beteg is ritkán vagyok.
Na és ha már a vitaminoknál tartunk,mit szólsz a hisszú hatású C-vitaminhoz,amiről köztudott,hogy ez egy vízben oldódó vitamin,tehát nem raktározódik,hanem a vizelettel együtt kiürül?
Írtam,hogy szabad orvosválasztás van,tessék olyan orvost keresni,aki nem antibiotikumot ad,csupán tüneti kezelést.De akkor minek háziorvos,erre ott a millió vény nélküli szer a patikában.
Mert szerinted a védőoltás mi?
Így van,az emberek többsége rosszul áll a témához.Sok orvost ismerek,aki placébóval jókezel,ha kezdetben kételyei vannak.
Kedves Jessytaylor! Szerintem ne keverjük már bele avédőoltásokat ebbe a témába. Sőt tiszta sor, hogy a bio sem bio még.
Azért az mégiscsak gáz hogy egy tüsszentésre a háziorvos antibiotikumot ír, aztán két év múlva meglepődik, hogy az a gyógyszer már nem használ a betegnek. Tiszteletem a kutatóknak akiknek az életmentő szereket köszönhetjük. De amíg elég lenne egy nagy dózis vitamin, minek a gyógyszer????? És igen a betegségek alapja pszichoszomatikus. De akkor miért nem tesznek rendet a fejekben először. Azt hiszem az emberek nagy többsége tényleg rosszul áll hozzá a témához. Nem az okokat keresi, hanem a tüneteket kezeli, vagy kezelteti.
Én mint szakmán kívűli úgy probálom ezt a problémát megoldani, hogy elsődlegesen , minél egészségesebb életmódot folytatni gyógyszer nélkül , ( nem kell mindenre gyógyszer) ezt mindenki maga dönti el , hogy miből ,mennyit szed.
De már voltam nagyon beteg akkor viszont a felírt gyógyszert szedtem amíg meg nem gyógyultam . a Betegség kialakulását próbálom elkerülni, de ha nem sikerül marad a gyógyszer.
Szilike!
Nem igazán értem, amit írtál. Ha egy betegséget kitaláltak, akkor hogyan múlhat el a gyógyszerektől? Egy nem létező valamit nem lehet megszüntetni.
Hallottam én is kitalált betegségről, de az orvosok szerint nem gyógyítható, csak folyamatos kezeléssel kordában tartható.
Ez a baj a nyugati orvoslással, hogy sok esetben csak tüneti kezelést ad, de a kiváltó okot nem mindig szünteti meg.
Szia Dee! :)
Igen, bár a másik oldalról, de én is tapasztaltam hasonlót. Amikor a lakóparkban nem egy anyuka szidja a gyermekorvosunkat, aki nem ad lépten-nyomon gyógyszert, antibiotikumot, inkább azt mondja pl., hogy kezeld a gyermek torkát lándzsás útifű sziruppal, a vírusra ugyebár az antibogyó nem hat. Homeopátiás szereket is felír 6 éves kor felett, ha beleegyezel, mint alternatív gyógymódba.
De "okos" anyuka hőzöng, hogy inkább elviszi egy olyan orvoshoz a gyerekét, aki felír valami gyógyszert. BRRRR...És azzal nem számol, hogy hosszú távon sok antibiotikum májkárosodást, vesebajokat is okozhat. de az ilyennek mondhat bármit az ember.
A patikákat én is különválasztanám, a miénkben is minden segítséget, jótanácsot megadnak.
A gyorsan bekapok egy bogyót reklámoktól nekem is feláll a nemlétező szőr a hátamon, mert sokan meg sem nézik még a mellékelt tájékoztatót sem.
Szerintem a gyogyszergyartokat es patikakat ket reszre kellene szedni. A patikakban azt tudjak odaadni, amit kapnak, amijuk van. A kevert vagy keszitett dolgokat is abbol keszitik, amilyen anyagokbol az elo van irva es lehet. Es szabalyozva van ez is. pl. mar nem lehet kapni patikakban shea vajat. Egy ejszaka ugrottam be itt egy patikaba, egy srac volt az ejszakas, es az magyarazta el, hogy meg van kote a kezuk, nem adhatjak el, hiaba nagyon jo, es bar ok keverhetik kremekbe, nem arulhatjak. Egyebkent barhol a vilagon valami bajunk volt, es a patikaban elnyafogtuk, mindenhol segitokeszek voltak, azt adtak, amit a legjobbnak tartottak a gondunkra, igy egy szavam sincs sehol a gyogyszertarak ellen.
A gyogyszrvallalatok viszont mas teszta. Biztos van olyan betegseg amin mar csak gyogyszerrel lehet segiteni, de amig olyan nincs valakinek, probaljon ra mas megoldast talalni.
Egyebkent tenyleg szeretnek gyogyszert szedni az emberek.
Nem szereted, ha becsapnak? Ne hagyd! Senki nem tuszkolja le a torkodon se a gyógyszert, se a gyógynövény alapú tablettákat. Biztosan könnyebb haragudni a gyógyszercégekre, a természetgurukra, mutogatni erre-arra, mint ahogyan az ország házában is teszik. Vagy mondjuk a kurvákra. De ha nincs, aki igénybe veszi a szolgáltatást, akkor a bérkéjenc se szellőzteti az út szélén a sonkáit. Mégse hallottam arról, hogy a kurvát kibérelő ffit marasztalták volna el!
Nos, szerintetek hol van a bukfenc a logikában?
Igenis, kellenek a gyógyszerek, ha nagy a baj és kellenek a gyógynövények, de ezek csak mankók. Az egészség nem kívülről jön és szorosan összefügg a mentális, érzelmi állapotoddal.
Nincs fekete-fehér, igen-nem. Az egészségedért érzett felelősség nem ruházható át senkire!
Na, én a Betaloc-cal voltam így, meg az antidepresszánsokkal. Kb. két napig voltam hajlandó bevenni, mert beugrott, amire azt mondják, hogy életem végéig szednem kell, ott valami gáz van!
Elkezdtem rendet pakolni a fejemben, s aztán helyre jöttem.
Pár éve, több napig nagyon erős, állandó fejfájás gyötört és a látásom is megromlott. Kiderült, hogy elég magas a vérnyomásom. Felírtak vérnyomáscsökkentőt és nyugtatót. Szedtem egy ideig, aztán elmentem kontrolra. Rendben voltam, de a doki azt mondta, hogy életem végéig szednem kell vérnyomáscsökkentőt, különben vesekárosodás lehet a vége, de én úgy éreztem nekem nincs már szükségem semmilyen bogyóra és nem szedtem többet. Egy hónap múlva visszamentem kontrolra, kérdezte a doki, hogy szedtem-e rendszeresen a bogyót, mondtam perszehogyne... megmérte a vérnyomásomat, rendben volt.
Ha a dokikra hallgattam volna, ma is vérnyomáscsökketnőn és nyugtatón élnék...
DE!!! Ugyanez a véleményem! Az emberek azt hiszik, hogy bekapnak egy bogyót, s ezzel megoldódott az élet problémája. Ha a fejünk fáj, az sem váletlen.Minden testi tünet a lelki bajainra vezethető vissza. Van egy könyv, sajna már elfelejtettem kik írták, két német doki, az a Címe: Mit árul el a betegséged? Részletesen leírják, hogy melyik betegség milyen lelki bajra vezethető vissza. Ez két becsületes doki, aki úgy gyógyít, hogy közben valóban meggyógyulsz. Test és lélek összefügg. Indítottam egy naplót Pánik és depresszió nélkül címmel, melyben igyekszem sok-sok olyan emberi érzést megfogni, amivel helyre tehetnénk magunkat. Ha érdekel, olvasd el.
Továbbra is várlak a fórumon!
Lyza
Én nagyon örülök ennek a fórumnak:)Jó,hogy elinditottad,régebben én is gondolkodtam rajta:)
Sokat olvastam már anno is a gyógyszerekról,gyógyszeriparról,a kitalálat betegségekről...
sZámomra megdöbbentöek az olyan reklámok,mint pl:Fáj a fejem?Azonnal beveszek egy .... és 10perc múlva elmúlik! Vagy: 3órája köhögök egy kicsit,azonnal bekapok egy... és már el is múlik.
A hangsúly ugye azon van,hogy apróbb,zinte jelentéktelen panaszokra is VEGYÜK BE EGYBŐL a csodaszert és "meg is gyógyultunk"!
Nekem szerencsére csak a torkommal van gondom,de azzal mindig.Rájöttem,h felesleges orvoshoz mennem.Mindig uazt irja fel.Helyette otthon a jól bevált régi módszerekkel kigyógyitom magam.
Szoktam olvasgatni a pánikbeteges fórumot.
A mai társadalom sajna gyógyszerfüggő.altatók,nyugatók,antidepik...ha ilyet próbálnának beadni,inkább elfutnék:)
És a legtöbb ember nem is gondolja tényleg,h mennyire veszélyes.
Az antidepikkel kapcsolatban én úgy látom,h amikor azt mondják,h ha nem veszik be,akkor rosszul vannak,akkkor nem azért lesznek rosszul,mert "visszajön"a betegség,hanem az elvonási tünetek miatt.Te hogy gondolod gzs?
További ajánlott fórumok:
- Mivel próbálkozzak gyomorégés ellen, gyógyszerek nélkül?
- Betörő? Hogyan védekezzünk amatőr betörő ellen? Ki milyen módszert tud?!
- Tudtok valami szert a szervezet elsavasodása ellen, ami nem gyógyszer?
- Milyen gyógyszereket szedsz fejfájás ellen?
- Az allergia elleni gyógyszerek tényleg steroid tartalmúak?
- Magas vérnyomás elleni teendők, gyógyszerek, mi az ami segít?Bármi.