Melyik hőmérő a megbízhatóbb? (tudásbázis)
Koszonom mindenkinek a kedves segitseget!
Vettem ma egy harmadik (digitalis) lazmerot. Ugy dontottem, erre hagyatkozom es hagyom a fulhomerot a fenebe.
Jelenleg is lazas szegenykem, 38,3!
ez sajnos így van. NÉgy lázmérőnk van itthon, egy régi higanyos, egy ugyanolyan formájú, amiben már nem higany van, és két digitális. A hagyományos felnőtt hónaljas mérésnél a higanyos adja bő tíz perc után a legreálisabb eredményt, ezzel kb. megegyezik a nem higanyos hagyományos formájú mérése, de nem négy perc után, ahogy a gyártó írja, hanem szintén bő tíz perc után, a két digitális azonban az egy perccel mérésükkel, csipegésükkel együtt is bő 1-1,5 fokkal (nem tizedfokkal) kevesebbet mérnek. Ha a digitálist a harmadik csippogásig hagyom bent, még akkor is kevesebbet mér, mint a régiek. Azért nagyon nem mindegy, hogy 37,8 a hője valakinek vagy 38,7!
Úgyhogy mi maradunk annál, hogy felnőttnél a régi higanyost használjuk, a babánál pedig annak a higanymentes változatát, a digitálisak meg nagyjából kuka kategória. Ha a fülhőmérők még ennél is rosszabbak, akkor igazán nem tudom....
Pedig mi is azért vettünk digitálisat, hogy szegény babának ne tíz percekig kelljen majd mérni... (amúgy a digitális is lehet, hogy reális értéket mutatna tíz perc után, ha addig nem kapcsolna ki automatikusan:(
ja, hogy a 2 lázmérő között volt ekkora különbség?
azt hittem, hogy a digissel mérték 2 perc elteltével ilyen értékeket
szerintem a digis jobb
Nekem az infrás(graco) fülhőmérő mindig kevesebbet mért majd 2 fokkal:S
Koszi mindenkinek!
Igazabol azert mertem egymas utan, mert a ferjemmel vitaztunk a ket homero kozott...
Eddig egyszer volt lazas a kislanyom, ezert nem is tudom ezeket a dolgokat. Nekem meg nem szokott lazam lenni...
Holnap megyek es veszek egy homerot...
Felesleges 2 percenként nézni.
Ha én is 2 percenként nézem, akkor hanyatt homlok más az érték.
Az elsőt vedd alapul és biztosan látszik a gyerkőcön, hogy bágyadtabb, ha magas a láza.
Remélem sikerül találni megbízható hőmérőt, mert így én is állandóan idegeskednék. A Kicsinek pedig mielőbbi jobbulást!
akkor az a digis sem jó, akkora hőingadozás 2 perc alatt nem hiszem, hogy lehet
van olyan lázmérő ami olyan mint a higanyos, de már nem higanyt tesznek bele hanem valami más anyagot
En is abban bizom kevesbe. De kozben meg a digitalis egyik percben 39,1- et mer, ra ket percre 37,5- t... :-(
Teljesen el vagyok bizonytalanodva mar...
Most mondjuk lement a laza par perce vegre. Nem meleg a homloka es el is tudott aludni.
De egyszeruen megorulok a ket homerotol. Azt hiszem, holnap veszek egy harmadikat...
Braun fülhőmérő nekünk bevált, leharcolt már, de jól mér, lassan 6 éve.
Van másik is, az noname, az viszont rosszul mér.
Fülhőmérőt elvileg csak 6 év felett lehet használni.
További ajánlott fórumok:
- Melyik a jó márka mosógépben, ami sok éven át megbízható és jó programok vannak benne?
- Tudsz ajánlani egy olyan postafiókot ami nem olyan lassú mint a freemail és nem olyan megbízhatatlan mint a lajt? Neked melyik a kedvenced?
- Melyik lázmérő a megbízható? Digitális, higanyos, fülhőmérő?
- Melyik bank a megbízható kisösszegű megtakarítás esetén?
- Szerintetek melyik a legjobb utazási iroda? Árban és megbízhatóságban egyaránt?
- Kinek mi a véleménye az X-Epilről és melyik tesztet gondolja megbízhatónak?