Melyik banknál érdemes babakötvény - startszámlát nyitni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Szeretném megosztani Veletek, hogy én hogy jártam az OTB-ben kötött babakötvényemmel. Tanulság arra, hogy nem csak az állam veszi el a babák pénzét. 2008-ban és 2010-ben gyermekeimnek kötöttem az OTP-nél start-betétszámlát. 2012. májusában átkértem egy másik pénzintézethez. Záró bankkivonat kézhezvételekor láttam, hogy az addig összegyült kamatokat visszavonták. Az ügyfélszolgálat először azt mondta, hogy a szerződésben ez benne volt, elolvastam mégegyszer, persze nem volt benne, hívtam őket újra, ekkor azt mondták, hogy az üzletszabályzat tartalmazza, ezt a neten nem találtuk az ügyfélszolgálatossal sem, erre azt mondták, hogy ja akkor a hirdetmény tartalmazza. Ez a hirdetmény 2011. 12. 21-n lépett életbe. Én viszont 2008-ban és 2010-ben kötöttem szerződést. Erről a hirdetményről, hogy ilyen lesz, senki sem tájékozatott, hogy akkor még előtte elvihessem gyermekeim pénzét kamatmegvonás nélkül. Ja és átkéréskor sem mondták, hogy átviheted a pénzt, de a kamatokat már nem. Írtam nekik levelet, erre az a válasz jött, hogy babakötvény kötéskor tudtam, hogy el fog veszni a kamat, ha átkérem máshova. 2010-ben egy 2011. decemberit? Kötött valaki 2011. dec. 21. után babakötvényt az OTP-vel tájékoztatták, hogy áthelyezéskor elveszik az összegyült kamatokat? Megteheti ezt az OTP??? Tudtommal szabad pénzintézet váltás van. Ezek után az OTP milyen kamatokat fog adni, ha nem viheted máshova a gyermek pénzét? Ki mit gondol erről? Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Melyik banknál érdemes folyószámlát nyitni?
- Melyik banknál nyitottatok start számlát gyerkőcötöknek? Utána néztetek hol jobb nyitni?
- Melyik banknál érdemes bankszámlát nyitni?
- Raiffeisen banknál szeretnék folyószámlát nyitni.
- Melyik banknál érdemes bankszámlát nyítni?
- Melyik banknál érdemes vállalkozói folyószámlát nyitni?