Melyik banknál nyitottatok start számlát gyerkőcötöknek? Utána néztetek hol jobb nyitni? (beszélgetés)
Nem, de minek? Nyitsz egy simát, és gyűjtöd neki.
Ja és ezeket ne ügynökökkel kössétek, be kell menni a fiókba. Bármelyik banknál szerintem.
Mi ahhoz a bankhoz mentünk, ahol már volt 2 hitelünk és biztosításaink is (k&h).
A start számlát csak azért nyitottuk, hogy az állam által adott kezdő összeget lehívjuk rá (ha egyszer adják, legyen), és a bank által ajánlott "útravaló életbiztosítást" kötöttük meg neki, ennek sokkal jobb feltételei vannak, erre rakunk neki havonta pénzt. (előbb is felvehető, nemcsak 18 évesen, többet vagy épp kevesebbet lehet rá tenni, lehet változtatni, a szülő hozzájárulása kell, ha fel akarja a gyerek venni stb)
érdemes utánanézni, melyik banknak van esetleg kedvezőbb feltételű, de hasonló célú megtakarítási alapja
Csatlakozom az előttem szólókhoz: sajnos itt nálunk olyan követelmények vannak majd mindenhol, hogy az ember elgondolkodik, megéri-e?!
Mi is simán csak bent hagytuk, és így is adja (még) az állam hozzá az ő részét, lesz amennyi lesz-ha ezt is le nem nyúlja V alaki...
Nem nyitottunk.. olyan a babakötvényhez járuló konstrukció,ohgy nem vállaltuk. 1 mi az,hogy nekem megszabják egy évben mennyit tehetek neki félre. S mi van akkor ha nincs huzamosabb ideig havi 5000 Ft-om félre tenni? mert éppen nincs munkánk?
Maradt a MÁK-nál.
Én a mai világban egyik bankban sem nyitnék ilyesmit.
Legalábbis Mo-on nem.
További ajánlott fórumok:
- Két év körüli Gyerkőcöt(még szopizik) rábízhatok 1 éjszaka erejéig a Nagyira?
- Játszótér vagy küzdőtér, szívesen viszed a gyerkőcöt játszótérre?
- Szülő otthon tarthatja a gyerkőcöt, megfázás esetén? (..vagy kérik az oviba az orvosi igazolást)
- Milyen idős korban vinnétek először moziba a gyerkőcöt?
- Óvodák küldenek értesítőt, ha felvették a gyerkőcöt az oviba, vagy nem?
- Megtehetem, hogy év közben kiveszem a gyerkőcöt az oviból és csak 5 évesen íratom be, de másik oviba?