Melyek azok az ételek, amiket konyhai analfabéták is meg tudnak csinálni a ház felgyújtása nélkül? (tudásbázis)
ún. " zsidótojás " - Népszavában olvastam a receptjét
főtt tojás, libamáj ( v. májkrém, én azzal csinálom ) só, bors vegete, fűszerek összetörve összekeverve, isteni finom, laktatós, a családunk egyik kedvence.
virsli sülve vagy főzve
lágytojás keménytojás, szalámivel, zöldséggel, vajjal stb
Saslik
Felkockázott husit bepácolsz egy éjszakára valamilyen fűszerkeverékket és pici olajjal,másnap feldarabolt paprikát,szalonnát,hagymát,(gombát,paradicsomot,kolbászt is esetleg) felváltva a husival együtt nyársra húzod,apró krumplit héjastól bepakolsz a sütő aljába egy tepsibe,másik tepsit feljebb teszed a nyársakkal,beizzítod a sütőt 150-200 fokra,egyszerre készül el,isteni és nem ördöngösség!
Tojáskrém
A tojást keményre főzöd., előtte mosd meg, tedd hideg vízbe, és úgy tedd oda főni, akkor biztosan nem pattal szét. A forrástól számítva főzd 10 percig. Szedd ki, hűtsd le, tisztítsd meg. Villával törd össze egészen finomra. Keverj bele egy kicsi sót, mustárt, őrölt borsot és annyi tejfölt, hogy kenhető legyen. Kend kenyérre. Pirítóson a legjobb, főképp, ha magos kenyérből van.
Én nyársat szoktam csinálni ha finomat szeretnmék gyorsan:)
Úgy, hogy teszek rá csemegeuborkát, téliszalámi kockákat (vastagot!) és kenyeret meg sajtot. (ha 1kenyér-1sajt-1kenyér úgy csinálod és előtte utána a többi, akkorasajt hozzáragad a kenyérhez:))mindezt tojásba "mártom" (tehát szenvedek vele egy csomót hogy mindehol tejásos legyen) aztán megsütöm és kész. Finom!:) én nem szeretem annyira a sok szalámit, én virslit szoktam rátenni, de igazából bármit lehet.
Kiolvasztasz szalonnát,arra vékony karikára vágott krumplit.Ha megpirult,vékony karikára vágott hagymát paprikát.Megsózod,rakhatsz bele kolbászt is.Majd kockára vágott paradicsomot,ha puha,bors,ha kell még só,és erre rakod rá a felvert tojásokat.Jó étvágyat.
Baromi laktató
Embere válogatja.
Van akinek a tea is gond.
De van akinek a flambírozás is megy anélkül. hogy leégne a ház.
Én pl lencsefőzeléket nem tudok főzni.
Vagy betonsűrű elsz, vagy híg, mint a leves.
Ha jó az állaga, akkor nincs íze. :)
Palacsinta?? Nekem több évembe, és egy új serpenyőbe telt mire sikerült igazi jó palacsintát sütnöm, pedig a többi kajával nem volt gondom...
A férjem viszont nagy konyhai analfabéta:), de még ő is tud tésztát főzni,meg rántottát. Aztán a következő amit megtanult a lencsefőzelék volt. Most már a leveskockából tud levest főzni:), és virslit főzni. Mindkettőhöz sajátos technikája van:)
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Mit fogsz csinálni/csináltál a hétvégén?
- Egyszerűen csak végig szeretném csinálni végre! Tarts velem!Együtt könnyebb!
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Alexitímia - érzelmi analfabetizmus
- Műszaki analfabéta vagyok. Hogyan lehet képeslapokat feltölteni a Hoxára?