Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyek azok az ételek, amiket konyhai analfabéták is meg tudnak csinálni a ház felgyújtása nélkül? fórum

Melyek azok az ételek, amiket konyhai analfabéták is meg tudnak csinálni a ház felgyújtása nélkül? (tudásbázis)


1 2
2012. okt. 8. 19:17
Reméljük azóta a kérdező igazi házitündér lett!
2012. okt. 8. 18:19

ún. " zsidótojás " - Népszavában olvastam a receptjét



főtt tojás, libamáj ( v. májkrém, én azzal csinálom ) só, bors vegete, fűszerek összetörve összekeverve, isteni finom, laktatós, a családunk egyik kedvence.

2012. okt. 8. 18:16

virsli sülve vagy főzve


lágytojás keménytojás, szalámivel, zöldséggel, vajjal stb

2010. aug. 8. 08:42
Erre nem válaszolok mert a dátum régi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009. aug. 24. 19:06
...háztartási keksz???:-)
2009. aug. 24. 12:55
Zsíros kenyér. Ha gondot okozna, akkor sima kenyér, de van egy átmenet, a sós kenyér. Ajánlanék hozzá egy pohár hideg vizet - fémbögrébe!
2008. máj. 7. 23:26

Saslik

Felkockázott husit bepácolsz egy éjszakára valamilyen fűszerkeverékket és pici olajjal,másnap feldarabolt paprikát,szalonnát,hagymát,(gombát,paradicsomot,kolbászt is esetleg) felváltva a husival együtt nyársra húzod,apró krumplit héjastól bepakolsz a sütő aljába egy tepsibe,másik tepsit feljebb teszed a nyársakkal,beizzítod a sütőt 150-200 fokra,egyszerre készül el,isteni és nem ördöngösség!

2008. febr. 16. 21:52

Tojáskrém

A tojást keményre főzöd., előtte mosd meg, tedd hideg vízbe, és úgy tedd oda főni, akkor biztosan nem pattal szét. A forrástól számítva főzd 10 percig. Szedd ki, hűtsd le, tisztítsd meg. Villával törd össze egészen finomra. Keverj bele egy kicsi sót, mustárt, őrölt borsot és annyi tejfölt, hogy kenhető legyen. Kend kenyérre. Pirítóson a legjobb, főképp, ha magos kenyérből van.

2008. jan. 31. 06:00
Esetleg tojásrántotta,nem tudom írta-e már valaki?
2008. jan. 31. 01:12
Bundas kenyer!Ez nagyon jo ez a kerdes.
50. Kalmár Edit (válaszként erre: 49. - Szanád)
2007. dec. 31. 17:30
:DD
2007. dec. 31. 17:09
olajos pirítos zene nélkül
2007. dec. 31. 16:19
Salatak.Ahoz nem kell tuz,oszevagod es kesz ,ES MEG FINOM IS.
2007. dec. 21. 21:59
Fott krumpli: igeny szerint par szem krumplit puhara fozol. Eheted vajasan, sozva, vagy ahogy szereted.
2007. dec. 21. 21:54
Az Intersparban lehet kapni parasztreggelit.Kb.10-15 pecig 1/2-es,kettes fokozaton sütögeted(alá 2 ek.olaj.Felversz néhány tojást(ha csak magadnak,kb.hármat)és kavarod,míg az általad szeretett állagot el nem éri.
45. narina
2007. nov. 12. 23:32
Májkrémes kenyér.:D
2007. nov. 7. 23:17
vajas kenyér
2007. nov. 7. 22:14
Zsiros kenyer. :D
2007. nov. 7. 22:10

Én nyársat szoktam csinálni ha finomat szeretnmék gyorsan:)

Úgy, hogy teszek rá csemegeuborkát, téliszalámi kockákat (vastagot!) és kenyeret meg sajtot. (ha 1kenyér-1sajt-1kenyér úgy csinálod és előtte utána a többi, akkorasajt hozzáragad a kenyérhez:))mindezt tojásba "mártom" (tehát szenvedek vele egy csomót hogy mindehol tejásos legyen) aztán megsütöm és kész. Finom!:) én nem szeretem annyira a sok szalámit, én virslit szoktam rátenni, de igazából bármit lehet.

2007. okt. 29. 07:04

Kiolvasztasz szalonnát,arra vékony karikára vágott krumplit.Ha megpirult,vékony karikára vágott hagymát paprikát.Megsózod,rakhatsz bele kolbászt is.Majd kockára vágott paradicsomot,ha puha,bors,ha kell még só,és erre rakod rá a felvert tojásokat.Jó étvágyat.

Baromi laktató

2007. szept. 28. 08:39
Melegszendvics!
2007. szept. 28. 07:58
Minek akarsz főzni, rendelj pizzát. :))))))))))))))
38. narina (válaszként erre: 37. - E71af41436)
2007. szept. 28. 00:13
Ezt mintha máshol "boncolgattad"volna....?!Na mindegy azért jó ötlet:):)
2007. szept. 21. 18:50
nokedlit répával! :DDDD
36. s.irma
2007. szept. 21. 18:43

Embere válogatja.

Van akinek a tea is gond.

De van akinek a flambírozás is megy anélkül. hogy leégne a ház.

35. Krysty (válaszként erre: 34. - Akkor van)
2007. júl. 14. 11:35
Az jó ha csak az ízesítéssel volt gond, mert nálunk a kedvesemnek még a kávéfőző bekapcsolása is gondot okoz. Rendszeresen tejgőzölésre kapcsolja!
2007. júl. 14. 11:32
Hali. Nálunk a párom is hadilábon áll a konyhával, példul sokáig a "teát" utána kellett ízesíteni.
33. Loni (válaszként erre: 32. - Rekus)
2007. júl. 14. 10:45

Én pl lencsefőzeléket nem tudok főzni.

Vagy betonsűrű elsz, vagy híg, mint a leves.

Ha jó az állaga, akkor nincs íze. :)

32. Rekus (válaszként erre: 30. - 0a6ce1d48d)
2007. júl. 13. 20:41

Palacsinta?? Nekem több évembe, és egy új serpenyőbe telt mire sikerült igazi jó palacsintát sütnöm, pedig a többi kajával nem volt gondom...


A férjem viszont nagy konyhai analfabéta:), de még ő is tud tésztát főzni,meg rántottát. Aztán a következő amit megtanult a lencsefőzelék volt. Most már a leveskockából tud levest főzni:), és virslit főzni. Mindkettőhöz sajátos technikája van:)

2007. júl. 7. 14:14
A tészta az tuti!A palacsintasütés kicsit tűzveszélyesebb,de előre be lehet jelenteni a tűzoltóságon,s igy nem veszik zokon ha kihívod őket.Én egyszer zöldségpárolással füstöltem be!újabban göröggyümölcsleves a kedvenc itthon.1/2liter tej+1zacskó por.A baconos máj finom,de nekem a májpucolás...Én sem vagyok egy zseni,de ma olyan finom paprikáskrumplit főztem....az is egyszerű.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook