Melyek az antihisztamin tartalmú élelmiszerek? (tudásbázis)
Jó hír, szívesen!
Fontos a víz is!
Csak magánklinikák? :-(
Allergológushoz járok már július óta, de még mindig semmi sajnos, ezek szerint leginkább magán rendelésen kellene próbálkoznom.
Sajnos többször előfordul nálam is, hogy feldagad a szemem, alkohollal tudtam egy idő után összefüggésbe hozni, azóta hanyagolom az egyébként is ritka alkohol fogyasztását, de az utóbbi időben gyógyszertől is előjött, pl advil ultra. Emellett többször görcsöl a gyomrom is.
Antihizstamintól lelohad a dagadás egyébként, calcimusctól nem.
19.-én megyek újra az allergológiára, kíváncsi vagyok merre haladunk...
Emeszteshez a belekben a szervezet hisztamint valt ki, szoval ha hisztamin intoleranciad van, ez egy korforgas.
Ha beszelsz angolul, mast cell disorderkent talalsz ezekrol anyagot.
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos tanácsokat!
Iszom a csalánteát és a C vitamint is folyamatosan, napszakonként fogyasztom. Sajnos imádom a baromfihúst (főleg a csirkét), de feleztem az adagot és alig van most tünetem. Az is egy megoldás, ha egyszerre kevesebbet eszünk a magas hisztamintartalmú ételből - ezek szerint. A bélflórámat is erősíteni kezdtem, biztos ami biztos. Egyenlőre Actimelt iszom, majd veszek kapszulát is.
Arra lennék kíváncsi, h. milyen orvos diagnosztizálta nálatok a hisztamin intoleranciát?
Nekem is kb. 1 hónapja majdnem minden reggel viszkető csalánkiütésekkel kezdődik, volt, h. napközben is megjelentek. Én háziorvosnál és bőrgyógyásznál voltam, de csak annyit mondott a bőrgyogyi, h. a reggeli csalánkiütés étkezési problémára utal és nekem kell megtalálnom, h. mitől van...
C vitamin - természetes antihisztaminként viselkedik.
A kalcium, a magnézium és a C-vitamin egymás hatását erősítve küzdenek az allergiás tünetek ellen. A magnézium és a C-vitamin segíti az antitestek termelődését, míg a kalcium csökkenti a hisztamin mennyiségét; a magnéziumhiány azonban fokozott hisztamintermelésre serkenti a sejteket. Így az allergiás időszakban - ha megfelelő mennyiségű kalcium és magnézium van a szervezetünkben - nem termelődik annyi az allergiás tüneteket közvetetten kiváltó anyagokból. A C-vitamin emellett támogatja a test gyulladások elleni küzdelmét és egyfajta természetes antihisztaminként is működik. Különösen asztmás allergiában szenvedőknél azért is lehet hasznos a kalcium, illetve a magnézium, mert természetes nyugtató és izomlazító hatásuk van, így segíthetnek csökkenteni a tüdőben, a hörgők közelében lévő izmok görcsösségét, így a légzés is könnyebbé válhat.
forrás: [link]
Egy próbát megér homeopátia - tejcukor érzékenyek kerüljék!
HISTAMINUM:
A szervezetben lejátszódó allergiás folyamatokért ez a kémiai anyag felelős. Kóros esetben a normálist jelentősen meghaladó mennyiségben szabadul fel. A belőle készült homeopátiás szer csökkenti a kóros mértékű hisztaminfelszabadulást.
Nekem majdnem minden alkoholtól fáj a fejem,pedig ritkán iszom.Főleg a borok okoznak problémát.
A csokitól szokott leginkább dagadni a szemem,akkor ha valamiért magas a hisztamin szintem,pl.allergia szezon.
Én télen hónapokig véreztem és csak antihisztamin hatására múlt el.Amúgy csak annyit teszek,hogy kerülöm a magas hisztamin tartalmú ételeket és allergiás időszakban szedek gyógyszert.
Kb.5-6 éve kezdődött,először csak parlagfű szezonban időnként feldagadt a szemem,aztán egyre rosszabb lett,jött az örökös puffadás,has fájás.
Nálam is most fokozottan jelentkezik/régen is volt, csak nem tudtam, hogy az/.
A könyök és térdhajlatomban jelentkezik viszkető kiütés, a fejem fáj.
Most a húsok jelentenek problémát, hiába friss, a boltban áll és nagyon gyorsan termelődik benne a hisztamin. Áztatással csökken, mert a hisztamin vízoldékony.
A kávé, tea /a zöldtea is,/ kakaó gátolja a bontó enzimet.
Az alkohol is fokozza a hisztamin felszabadulást.
Csak azt eszem, amit én készítek, nagyon figyelek a méreganyagok elkerülésére. Nálam a hisztamin súlyos allergiát okoz. Jelenleg a menzeszem el is maradt. Előfordulhat, hogy évek óta ez okozná minden panaszom? Rejtélyes hasfájás évek óta, ami miatt szinte hülyének néznek, állítólag csak beképzelem.
Iszom a zöld teát, ma már csalánteát is fogok. Erősítem a bélflórám.
Mióta próbálod gyógyítgatni magad? Sok mindent megteszel? Az esélyeimet szeretném latolgatni, azért kérdezem.
Ismét köszönöm.
Sajnos egyik betegségem diétája üti a másikat.. Sebaj, vizet még ihatok! :)
Érdekes módon német nyelvű kereséssel rögtön találtam valamit, ami segíthet.
Ha segít, itt a cikk:
A felsorolás szerint kerülendő élelmiszerek a sajtok (főleg a kemény sajtok), a hal, a savanyú káposzta, a paradicsom, a spenót, az avokádó, a padlizsán. kerülendő még az ecet, a szójaszósz és a füstölt húsfélék.
Ajánlottak általában a piros színű gyümölcs és zöldség, a fenti kivételekkel. A teljes kiőrlésű tészták, kenyérfélék. Jók a nem búzalisztből készült dolgok is, a zab-, hajdina- tönkölylisztesek.
További ajánlott fórumok:
- Bevásárlási szokások, tippek
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Drága élelmiszerek
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mely magas fehérje tartalmú élelmiszereket használnátok fehérje diétához?
- Melyek a veszélyes szteroid tartalmú étrendkiegészítők?