Melegen vagy hidegen szereted a pirítóst? (beszélgetős fórum)
Ahol laktam, a gyerekkorom óta van egy lángosos, szerintem nem a vezetők nem is cserélődnek, csak öregedtek. Ott nem tocsog.
Akkor szívja meg magát olajjal, ha nem elég forró az olaj. Ha nincs elég sütő a forgalmas helyen, akkor lesz ilyen.
Én semmit nem sütők itthon olajban, mert büdös és macerás. Rántott csirkét talán majd akkor eszek, ha hazamegyek, és anyám azt készít, addig a KFC megfelel. Ha meg hasáb krumplit ennék, bemegyek a mekibe. Kb. 1£ egy kis krumpli, és pár percet kell várni. Mennyi olaj kell ahhoz, és idő megcsinálni itthon? Eltakarítani... :P Aztan 3 napig nyitva tartani az ablakot.
Sokáig tervezgethetek, egyelőre drágább vágyaim vannak, de majd meglátjuk.
Lángos: én is a kefires-hűtőset szeretem.
Igen. Nekem is megfelel a "mezei" lángos. Csak az a baj, hogy igazán finom lángost, ami nem tocsog az olajban - ritkán ettem büfében.
A saját készítésű a legjobb, de még nem találtam igazán jó receptet. Az enyém nem tocsog, de a tésztája nem olyan jó, mint a büféseké. Valahol a kettő keveréke lenne jó. Aminek fincsi a tésztája, de nem tocsog az olajban. Az a baj, hogy legtöbb büfés helyen nagyon megszívja magát olajjal a lángos.
De a pírítósnál legalább nincs ilyen veszély. :)
Igazad van, szinte mindenféle kence jó rá. Én azokat írtam, amiket a legjobban szeretek. Valóban a tonhalas is jó ötlet. A kolbászt egészben szeretem, a krémes állag nem annyira jön be nekem.
Még jókor vetted észre, a melegen tartó funkció szuper! :)
Én bármilyen krémet el tudnék képzelni rajta.
Tonhalpástétom, kolbászkrém.
És ma vettem észre, hogy van két gomb a kenyérpirítómon, amit eddig sose használtam, meg se néztem: kiolvasztó és melegen tartó funkció :DDDDDD
Azt hiszem, különc vagyok.
Olvasom a hozzászólásokat, sokan vajas pirítóst esznek. Én nem teszek rá vajat, csak a meztelen, még meleg pirítóst fokhagymázom, úgy eszem. Meleg tea hozzá. Finom a pirítós még tojáskrémmel, avokádókrémmel megkenve.
Azt is olvasom, sokan lekvárt is tesznek rá. Én soha nem próbáltam, nem is kaptam kedvet hozzá. Nekem a pirítoshoz valahogy nem passzol a lekvár. De biztos ez is a különcségem miatt van. Amúgy meg nem mondanám magam különc típusnak. Csak a pírítós-evés szokásaim mások, mint a többségnek.
Melegen, vajjal. Ha vacakul vagyok fokhagymával zsírral.
Az exem megvárta, míg kihűlt, mert akkor nem olvadt rajta a vaj. Ezt sohasem értettem, mert szerintem az olvadt zsiradék a legjobb benne, avagy rajta.
Kiegészítem: azért nem próbáltam lekvárral, mert sósan szeretem.
A bolti kétszersültet megeszem lekvárral is. De az kicsit más műfaj.
Nálam a teavaj nehezen fogy, pedig szeretem.
Azért fogy nehezen, mert 20 fokos szobahűmérsékleten azt is kapirgálni kell.
Azért vesszük az ócska margarinokat, mert azok tényleg kenhetőek.
Én is melegen szerettem a pirítóst, de csak vajjal, azaz margarinnal kenem. Még nem vettem kenyérpirítót, ezért általában így is kihűl, mire megkenem.
Nélam a fokhagyma a "zsíros-pirítós"-ra kerül, amit forró zsírban sütök néha.
Lekvárral még nem próbáltam a pirítóst.
Igen :)))
Meg belesül a kolbász zsírja a piruló kenyérszeletekbe. Jaj, de szeretem!
Fokhagymával, sült zsírral melegen.
Nincs ideje kihülni. 🙂
További ajánlott fórumok:
- Szereted vagy nem szereted?
- Te szereted...
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Mi a keresztneved? Szereted?
- A vargabélest hidegen vagy melegen kell enni?
- Több receptet elolvastam, nem tudom eldönteni, hogy a reszelt tormára hidegen/melegen kell ráönteni a levet?