Meleg férfiprostiknak megengedné az óvszert XVI. Benedek (beszélgetés)
Tuti nem...
Annyira nem gondolkozik rajta,mert hívő...És ezért annak is kell maradnia.Ha még a válásra rá is tudom beszélni,most tuti nem teszi meg,mert...hát hogy finoman mondjam: életképtelen,esélytelen...Mit csinál munka nélkül 3 gyerekkel?:( Csak ha besétálna egy esély az életébe...ne legyen akadály.De Biblia nélkül nem meggyőzhető...Meg nem is merem,jelenleg az tartja életben...
Ha gyerekük is van, akkor is el kell válni. A gyerekeknek sokkal rosszabb egy ocsmány hangulatú családban élni, ahol érzik a feszültséget, rájuk telepszik, hogy miattuk vannak együtt a szülők - ami nem jó nekik, mert teher. A poén az, hogy a gyerekekért maradnak együtt, ők meg pont ettől szenvednek....
Ha különmennek, akkor anyu is felszabadultabb lesz, és apu is lehet a legjobb fej hétvégi apuka.... szerintem többet ér, mintha két megfáradt, nyűglődő szüleje lenne az embernek....
A válást kétféleképpen kezeli, a lényege, hogy lehet választani a külön élést, ha a házastárs mondjuk rendkívül erőszakos, ha rosszra akar rávenni, ha az egészség forog kockán, stb... (1Kor7:11, 1Tim5:8, Csel5:29)
De az olyan válást, amikor újra lehet házasodni, csak 1 esetben engedi meg, és csak a vétlen félnek, ha a másik paráználkodik. (Máté19:9)
Egy kis vidéki városka környékén
már több hónapja tartó iszonyú szárazság dúlt.
A városka rabbija elérkezettnek látta az intézkedés idejét.
Elindult tehát a város utcáin
és mindenkit, akivel csak találkozott, megszólította,
hogy a legközelebbi szombaton okvetlenül jöjjön a zsinagógába,
ugyanis esőért fognak imádkozni.
Így került az útjába egy zsidó származású,
de köztudomásúan ateista beállítottságú fiatalember is.
A rabbi szemrebbenés nélkül őt is felkérte,
hogy szombaton jöjjön a zsinagógába,
mert ott esőért fognak könyörögni.
- Na de, rabbi!
Hát neked tudnod kellene, hogy én nem hiszek az ilyesmikben.
Mi keresnivalóm lenne tehát nekem a zsinagógátokban?
- kérdezte kicsit megütközve a fiatalember.
- Ne, ne, ne, - mondja hadarva a rabbi –
kifejezetten jó lesz, ha te is ott leszel,
mert az ilyen emberek miatt, mint amilyen te is vagy,
már özönvíz is volt!
És még csak annyit kedves Almácska, hogy vigyázz kivel dugsz, mert:
16. Avagy nem tudjátok-é, hogy a ki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.
Jó éjt, majd holnap megnézem, milyen okos logikai ellenérvet sorakoztatsz fel majd hitelesen.
Szeretnél még a Bibliából idézeteket?
Másolok én neked amennyit csak akarsz, mert én vettem a fáradtságot, és elolvastam többször is a Bibliát, sőt a Koránt is olvastam...
Gúnyolódni könnyű, azt én is tudok!
Segítő szándékkal írtam neked, ha magadtól nem jössz rá, minek magyarázni bármit is. Disznók elé vetetett gyögy, hogy a bibliai hasonlattal éljek.
Erre is csak a Bibliából idézek, mert nagyon Rád talál:
"Az Isten parancsolatját szépen félre teszitek, azért, hogy a magatok rendelését tartsátok meg."
"Nem büntetem meg leányaitokat, hogy paráználkodnak, menyeiteket sem, hogy házasságtörők, mert ők magok is félremennek a paráznákkal és áldoznak a kurvákkal. De az értelmetlen nép elbukik."
Micsoda???
Lányaitok...-paráználkodtak??- húha, nem asszonyok???
És akkor kik a paráznák, ki a kurvák???
Kedves Almácska, hogy is van ez? :)
A Törvény alatt vagy felett…
Ha a Lélek vezet titeket, nem vagytok a törvény alatt.
A test cselekedetei nyilvánvalók:
paráznaság, tisztátalanság, bujaság, bálványimádás,
mágia, ellenségeskedés, viszálykodás, versengés, harag,
veszekedés, széthúzás, szakadás, irigykedés, részegeskedés,
tobzódás és hasonlók.
Ezekről előre mondom nektek, mint előbb is mondtam,
hogy akik ilyen dolgokat tesznek, nem nyerik el Isten országát.
A Lélek gyümölcsei pedig:
a szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség,
szelídség, önmegtartóztatás.
Ilyenek ellen nincsen törvény.
Akik pedig Krisztus Jézuséi,
megfeszítették testüket a vétkekkel és a kívánságokkal együtt.
Ha a Lélek által élünk, járjunk is a Lélek szerint!
Gal 5,18-25
"Parázna férfiak és asszonyok..."
:)
"mert vele háltak ifjúságában, s ők nyomogatták szűzi kebelét, és kiöntötték ő reá paráznaságukat"
Haja, csak nem paráznaság, ha akár szűzzel dugsz is...
Vagy szerinted itt arra gondol, hogy az asszony a srác szűzi keblét nyomogatta?
Az őstörténetből az is kitűnik, hogy a teremtés nem szexuális aktivitás eredménye. Ez éles ellentétbe állítja az izraelita istenképet a többi kánaáni nép vallási felfogásával. Isten tiszta lélek, akinek nincs sem teste, sem neme. Ebből következett a homo- és heteroszexuális kultikus, szakrális jellegű prostitúció szigorú tilalma is az Ószövetség népe körében. Ennek megszegését a Törvény halállal büntette (MTörv 23,18-19). A kánaáni kultúrkörben ez is egyedülálló tilalom volt.
Hasonló jellegzetesség, hogy, az ősbűn sem azonosítható szexuális cselekedettel. Az emberi szexualitás nem isteni erő, hanem pusztán e világi képesség, az eggyé válásnak és az élet továbbadásának eszköze, amelyet Isten megáldott, amikor férfinak és nőnek teremtette az embert.
Igen, a Biblia szereti a szóismétlést:
Mt 15,19 Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, "házasságtörések, paráznaságok", lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások.
Mk 7,21 Mert onnan belőlről, az emberek szívéből származnak a gonosz gondolatok, házasságtörések, paráznaságok, gyilkosságok
Mt 19,9 Mondom pedig néktek, hogy a ki elbocsátja feleségét, hanemha paráznaság miatt, és mást vesz el, házasságtörő; és a ki elbocsátottat vesz el, az is házasságtörő.
(nahát nahát, lehet egy férj is házasságtörő???)
eláradt gyalázatod és föl van takarva mezítelenséged a te szeretőiddel való paráznaságaidban
Állításom:
A Biblia szerint kizárólag az bűn, ha egy férfi és egy férjezett nő (asszony) egymással szexelnek.
További ajánlott fórumok:
- Ti megengednétek a lányotoknak?
- 16 éves lányotoknak megengednétek, hogy a barátja odaköltözzön hozzátok?
- Hol vannak amolyan férfiprosti klubbok, ahol el lehet tölteni 1-2 órát egy helyes fickóval?
- Szép nőnek többet megengednek?
- Lenne olyan cég vagy magánszemély, aki megengedné, hogy besegítsek neki a munkában ingyen?
- Kutya ivartalanítás. Megengednéd-e egy állatorvosnak hogy a lakásában végezze a műtétet...