Megpróbálhatnám "elősegíteni" a szülés megindítását? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok! Szerintem csinálhat akármit, ha a gyerek nem akar még kijönni, nem fog. Én a második gyereknél szerettem volna megtapasztalni milyen, amikor magától indul be a szülés. A nagyfiú a nagyszülőknél, mi a párommal kihasználtuk az utolsó otthon töltött éjszakát, mert a betöltött 40. héten be kellett feküdnöm (VBAC miatt). Rendszertelen fájások jöttek csak. Aztán 3 nap a kórházban - már nagyon hiányzott a nagyfiam, a kicsi meg ki se akart jönni. A 3. nap közepén besokalltam, nekiálltam egy másik kismamával lépcsőzni. Nálam bejött, aznap este megszültem, a másik kismamánál nem hatott, ő 2 nappal később szült végül.
Amúgy azért, mert valaki KÉRDEZ valamit, még nem kéne nekitámadni...
Lyaly-lyaly, hogy lehet így beszélni egy kismamáról?! Elynye!
Amúgy szerintem is butaság, ha nincs eü. indoka.
Ha apuka elutazik,és a baba nincs még meg,akkor sem szabadna összedőlnie a világnak...akkor nem lesz ott a szülésnél...ennyi....egy meg nem született babát már a szülői igényekhez igazítani is durva...mi lesz veletek később?
Hagyd ahol van,tudja ő mikor akar kibújni!
Egyébként is örülj,hogy nem bújt ki 16-20 hétre,értékeld,hogy időre fog születni remélhetőleg egészségesen!
Nem szoktam nagyon ilyeneket írni itt a Hoxán, de most kinyílt a bicska a zsebemben erre a kérdésre..
Azt a gyerek tudja a legjobban, mikor kell jönnie, minden más csesztetés károsodást okoz így vagy úgy. Ezer tanulmány leírta, hogy akkor szabadulnak fel azok az anyagok, meg mittoménmik, amik a legjobbat teszik az életkezdéshez.. (Persze nem az egyébként problémás esetekre, betegségre gondolok, az más tészta)
A gyerekezés pont arról szól, hogy itt már nem a mi hülyeségünk, munkánk, elképzelésünk, jóérzésünk, szervezésünk irányít, hanem MI ALKALMAZKODUNK legalábbis egy darabig a gyerekhez, annak igényeihez.. Ehhez meg fel kéne már nőni, hogy nem a rózsaszín vattás apásszülés, meg mittoménmi a szempont, hanem a gyerek maximális egészsége. Ha valakinek valami meg nagyon fontos, akkor lemond másról. Akár munkáról is. És igen, a pénzről is. Az egész gyerekezés erről szól.
Ha meg ezt nem fogadjuk el, akkor maradnak a félmegoldások. Mindig, az egész élet során. És megmagyarázzuk, hogy miért is jó, vagy nem baj az a gyereknek, ami valójában szar neki. Csak nekünk jó.
Aha, hát persze.
De ebben az esetben inkább önző faszság.
Bocs, ez kijött. -_-'
Szia! Próbáljátok meg, hogy sokat szexeltek, de neked is élvezned kell, hogy az orgazmus hatására méh összehúzódások legyenek. Másrészt a hosszabb séták is jól jönnek, persze kísérettel gondoltam, mert nekem 5 perces fájásokat csinált mondjuk 40 percnyi séta és marha rossz volt egyedül pihengetni 5 percenként.
Aztán A málna levél tea iszogatása, 1-2 bögre egy nap. Illetve a homepátiás bogyók felváltva, a cimicifuga és caulophyllum (15CH) napi 1x 5 bogyó, szintén segíti a megindulást, az egyik természetes oxitocinként hat, a másik a méhnyakat puhítja a harmadik pedig fájás rendszerező hatású, így én ezt a 3-at használtam, rá 1 napra megindult a szülés. Habár lehet a sok séta tette meg a hatását, vagy már amúgy is megszületett volna, de érdemes ezeket kipróbálni, van akinél hat, és beindítja a folyamatot, persze ha nincs orvosi ellenjavallat!!!
A 39. héten már érdemes rágyúrni ezekkel mind, pár napig folyamatosan, szerintem megteszi a hatását! Szexelni amúgy is lényeges, hiszen a szülés után jó ideig nem lesz semmi... :D
A homeós bogyók és a tea, pedig gyógynövényként elősegítheti mindezt, de a sétára is sokan esküsznek, hogy a baba súlya a méhszájra terhelődve, hosszabb sétával eredménnyel végződhet. :)
Egy bizonyos ideig jobb, ha benn van, de van amikor fordul a kocka, s jobb annak a babának kinn.
Persze nem arra gondolok, amikor azért mert csak, hanem mondjuk amikor az elöregedett lepény miatt nem kap elég tápanyagot, s jobb, ha megszületik
A kismama húgom kórházba került, és minden nap egy ajándék, amíg vissza tudják tartani a babát...
Szóval inkább nem írok semmit, mert csúnyán hangzana. Esetleg rosszul is esne. -_-'
Hagyd csak ott, ahol van. Addig, amíg lehet.
Butaság vagy sem, nem tudom, hogy van-e ilyen módszer. Kolléganőm mindkét babáját túlhordta, s nem segített semmi, akkor jöttek elő, amikor akartak:)
Én gyermekem sem akart idő előtt kibújni, mondjuk én "csak" lépcsőztem, hátha... De nem. Pedig a dokik mondták, hogy hű de jó lenne, ha már megszületne.. aztán felvágták a hasam, mert nem akart.