Megmaradt kalácsból milyen sütit lehet összedobni? Ötletek? (tudásbázis kérdés)
Osztom a pudingos változatot.
Én ami van otthon mindent belepakolok még a pudingosba, -- csokodarabok, kókuszreszelék, mazsola, még a megmaradt szaloncukrot is bele szoktam vagdosni. --Isteni finom!
De ide is hoztam Neked: (nálunk neve nincs)
Hozzávalók:
* 3-4 szikkadt fehér kenyér/zsemle
* 1/2 kg alma
* 1 citrom leve
* 3 ek. nádcukor(lehet sima cukor is, de az édesebb)
* 1 marék mazsola
* 5 dkg dió felaprítva
* 1/2 l tej
* 2 tojás
* 1 ek. porcukor
* kevés vaj
Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót miután durvára aprítottuk, összekeverjük a nádcukorral.
A zsemléket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kibéleljük velük egy rétegben a jénait. Megszórjuk reszelt almával, mazsolát és diót is hintünk rá, majd újabb réteg zsemle következik. Megint szórás, majd záróréteg. A tojásokat villával elhabarjuk, majd a porcukorral és a tejjel elkeverjük. Ráöntjük a keveréket a rakottasunkra, kis vajdarabokat teszünk a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük (fedő nélkül).
A receptes naplómban megtalálod, ABC szerint van tartalomjegyzék, amit kinézel ott klikk és odaugrik.
Én azt kenyérből is,és kalácsból is készítem.
Sok sikert!!!!
Máglyarakás
Hozzávalók:
száraz kifli, zsömle, vagy kalács, fahéj, alma, 1-2 dl tej, 4 tojás, 5 evk lekvár, 30 dkg porcukor, vaníliás cukor, mazsola továbbá lehet gazdagítani meggyel, dióval, mandulával..stb.
Elkészítés:
A tojások sárgáját 15 dkg porcukorral, vaníliáscukorral habosra keverjük, a tejet forralás után ráöntjük, majd ezt a felkarikázott száraz péksüteményre. Hagyjuk állni egy kicsit, majd a vékonyra szeletelt almát fahéjjal porcukrot, mazsolát rárétegezzük, tetejére egy kis áztatott kalács kerüljön. A lekvár felét kis vízzel felengedjük megkenjük vele a tetejét, be az előmelegített kb. 170 fokos sütőbe. 15-20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket egy kis cukorral felverjük, a maradék lekvárral összekeverjük, a tetejére simítjuk, majd kissé felborzoljuk. Melegbarnára sütjük alacsony hőfokon.
További ajánlott fórumok:
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Karácsonyról megmaradt vagy megunt ünnepi ételek átalakítása, felhasználása
- Mire használható fel a rengeteg megmaradt csokitojás?
- Az éjjel megmaradt tápszert reggel (7-8 óra elteltével) még oda lehet adni a babának?
- Mit készitsek a megmaradt sonkából? Mire használhatom fel?
- Mit készítsek a megmaradt kakaós kalácsból?