Meggyes-rumos kókuszkocka recept
A Meggyes-rumos kókuszkocka hozzávalói:Tészta:
20 dkg cukor
5 dkg margarin
2 ek méz
1 tojás
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 dl tej
Kakaómáz:
20 dkg margarin
3 ek kakaópor
3 ek cukor
6 ek tej
kókuszreszelék, rum(aroma), meggy
A Meggyes-rumos kókuszkocka elkészítési módja:
A cukrot a margarinnal, mézzel és a tojással habosra keverjük, utána hozzáadjuk a tejet és a sütőporos lisztet. Kikent tepsibe simítjuk, majd tetszés szerinti mennyiségű meggyet teszünk bele. Kb. 20 perc alatt 180°C-on készre sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk. A kakaóport, a cukrot és a margarint tejjel felfőzzük, langyosra hűtjük, rummal ízesítjük, belemártjuk a kockákat, végül kókuszreszelékbe forgatjuk őket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fireworks9, 2012. júl. 1. 16:10
A meggyes-rumos kókuszkocka elkészítési módja és hozzávalói.