Meggymártás piskótához recept


10 dkg cukor
1 üveg meggybefőtt
1 dl tej
2 ek kukoricakeményítő
1 fahéj
4-5 szem szegfűszeg
Csipet só
A Meggymártás piskótához elkészítési módja:
A cukrot kis lángon karamellizálom, majd leveszem a tűzről és felöntöm a befőtt levével. Visszateszem a tűzre és megvárom míg újra feloldódik a karamell. Közben a keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverem. A keményítőt és a tejet is hozzáöntöm a karamellhez, majd felforralom, hogy besűrűsödjön. A kimagozott meggyet a legvégén teszem bele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2023. ápr. 30. 20:22
A meggymártás piskótához elkészítési módja és hozzávalói.