Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Limonádé pite (18 cm-es tortaformához) recept

Limonádé pite (18 cm-es tortaformához) recept

Elkészítési idő 50 perc

A Limonádé pite (18 cm-es tortaformához) hozzávalói:
Tésztához (2 adag):
10 dkg zabpehely
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
csipet só
1-2 ek hidegvíz

Töltelék:
15 dkg cukor
1 citrom héja
3 tojás
3 citrom leve
Csipet só
15 dkg vaj


A Limonádé pite (18 cm-es tortaformához) elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok, úgy hogy legelőször a hideg vajat morzsolom el a liszttel és a zabpehellyel, majd a többi hozzávalóval összeállítom és 1 órát hűtőben pihentetem. Ebből dupla adag pite tészta lesz, a másik felét lefagyasztom. A tésztát fél cm vastagra nyújtom és kibélelem vele a 18 cm-es tortaformát úgy hogy az oldalára is jusson belőle. 180 fokon 15 perc alatt megsütöm. A töltelékhez a cukrot és a citromhéjat összekeverem habüstben és beleütöm a tojásokat. Kézi habverővel enyhén felverem, majd hozzáadom a citromlevet. Vízgőz fölött sűrűre főzöm (75 fok fölött jó). Langyosra hűtöm, majd belekeverem több részletben a vajat. Hűvösre teszem fél órára, hogy kezdjen megdermedni. A lehűlt piteformába beleöntöm a krémet, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem. Csak hidegen lehet szeletelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A limonádé pite (18 cm-es tortaformához) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook